Zeina Mourtada Familj
Zeina Mourtada Familj

Zeina Mourtada Familj /\Zeina Mourtada är en kock och matskribent från Sverige. Hon föddes i Sierra Leone den 4 april 1982. Mourtada föddes i Libanon men tillbringade sin barndom i Malmö, Sverige. Hon är hjärnan bakom Zeinas kök, en populär svensk kulinarisk blogg där hon delar med sig av recept och kommenterar rätter från hela världen. 2018 hon

Zeinas kök gavs ut av Bonnier Fakta 2011 och året därpå släpptes dess uppföljare, Zeinas gröna kök. Hon har gästspelat i TV4:s Nyhetsmorgon och SVT:s Timjan, tupp & torta. På Fryshusets Grundskola Västra i undervisade hon även i matlagning.

Stockholm. Med två års mellanrum vann hon matpriset Allt om Mats Stora 2018 och People’s Choice Food Blog Award 2015. Hon började tillverka och sälja sin egen linje av livsmedel 2020 (hummus, muhammara, etc.). Så småningom, i december 2020, hon och Mark

Spotify adventskalenderpodcast är värd av Levengood och Filip Dikmen. Zeinas matlagning har blivit viralt på TV och internet. Hennes tredje kokbok, som följer två prisbelönta matbloggar, publiceras äntligen. Men vem är det här egentligen? Författare Zeina Mourtadager skönhet och färg till våra foders kök?

Framgången kan tillskrivas Zeina Mourtada. Zeinas matlagning är känd för sin sammetslena hummus, hennes saftiga kebab och hennes ostliknande grytor som är finast soppade med knaprigt bröd. Hon är väl insatt i många olika typer av matlagning.

kan framkalla det universella positiva svaret “som smakar precis som när min mamma gjorde det!” från människor av alla nationaliteter och socioekonomiska bakgrunder. Hon har medverkat i TV4:s Nyhetsmorgon som kock, SVT:s “Timjan, tupp & torta”, och SVT:s “Timjan, tupp & torta” som gästkock, och hon har till och med fått priser för sin kulinariska blogg.

både Zeinas kök och Zeinas gröna kök, som båda är utmärkta, har publicerats. I sin tredje bok sätter hon en global twist på traditionella rätter från platser som Thailand, Kuba och Venezuela. Perfekt för tillfällen då tankarna flödar och

Alla i hushållet svälter. Men vem är denna “imperiummakare”, som hennes man kallar henne, och hur hamnade hon i Zeinas kök? Zeina Mourtadas CV innehåller böcker, tv-program, egendesignade varor och till och med en kokbok, men hennes blogg, “Zeinas kök”, har blivit hennes mest kända verk.

utöver allt det! Möt Zeina, den populäraste svenska kocken i landet. Beskriv en familjemåltid du delade i köket som barn. När jag tänker tillbaka på min barndom påminns jag om många underbara tider, många av dem involverar mat. När vi första gången besökte Sverige tillbaka i

På 80-talet var pitabröd inte allmänt tillgängligt. Tveksamt att det någonsin var lokaliserat. Min mamma brukade baka och frysa ett berg med pitabröd varje månad eftersom det var en sådan bas i det libanesiska köket. Hennes hem luktade så gott när hon lagade bröd.

Den hade en otroligt behaglig doft. Jag föddes i Sierra Leone 1982, men min familj kommer ursprungligen från Libanon. När jag var fyra år flyttade min familj till Sverige. Under ditt första besök i Sverige, vad åt du som du alltid kommer att minnas? När vi först flyttade till Sverige bakade min mamma kanelbullar till oss som vi slukade. Hon misslyckades aldrig med att göra ett hem eller göra en tårta

minimalt en dubbel mängd Hon hade ett fullt bord med kanelbullar i ugnen bakom sig. Lakan användes istället för kökshanddukar för att täcka degen medan den vilade. Att se bullarna komma fram när lakanet lyftes var en fröjd. För att det liknade sniglar och för att jag ständigt

Zeina Mourtada Familj

formade en bulle till en twist. Jag åt det rå, och det gav mig lite ont i magen, men det var väl värt det. Har du ett gott minne av en viss måltid? I de tidiga stadierna av vårt förhållande, när min man och jag var överhuvudtaget kära, sa han till mig att han definitivt inte gillade hummus. För att vara ärlig så kämpade

anser att det är sant. Vid det här laget var jag ännu mer säker på att han aldrig hade haft ordentlig hummus. Som att hummus och utmärkt hummus är två olika saker. Jag gjorde några av mina favorithummus och gav den till honom att prova. År senare är han helt förvandlad och slukar entusiastiskt hummus. Du och din man delar hem.

att mata en familj på två vuxna och tre barn på en fredagskväll, vad skulle du rekommendera? Hon är född i Sierra Leone men har sedan dess bosatt sig i Sverige där hon arbetar som kock och matskribent. Vår familj består av min man och våra tre underbara barn. Zeinab skriver en av Sveriges mest framgångsrika matbloggar, där hon delar med sig av sina recept till världen.

utforskar kök och delikatesser från hela världen, inklusive sitt eget Sverige, i sitt författarskap. Bonniers register visar att 2018 var utgivningsåret för Zeinas kök, hennes första kokbok. En uppföljare, Zeinas gröna kök, publicerades av henne 2019. Förutom hennes flera shower,

matlagningsinslag i tv-program Timjan, tupp & torta (SVT) och Nyhetsmorgon (TV4). Hon arbetar nu aär matlagningslärare vid Stockholms privata skola Fryshusets Grundskola Västra. Denna ökade efterfrågan på äkta svensk mat tillgodoses. På grund av detta gjorde jag en matlagningsshow som heter “Zeinas kök”.

kokbok som innehåller alla tänkbara recept, samt en central kontaktpunkt för alla frågor du kan ha om matlagningskonsten. Denna vändpunkt startade en fruktbar karriär som kock, matskribent och kokboksförfattare. Enligt detta sätt att tänka ska måltider vara trevliga sociala tillfällen. Mourtadas

Hennes föräldrar var flyktingar från det libanesiska inbördeskriget på 1970-talet, och hon föddes där. Mamma heter Zeina Mourtada. När oroligheterna utbröt i deras västafrikanska land bestämde sig familjen för att lämna och skapa sig ett nytt liv i Sverige. Jag var ett väldigt litet barn när jag flyttade till USA med min familj.

Bara en ung på fyra. Jag kan fortfarande föreställa mig att jag springer ut genom dörren i mina shorts och sandaler i snön när jag var liten. Å andra sidan tappade vår mamma den. Zeina och hennes familj bosatte sig så småningom i Malmö, där hon är född och uppvuxen. Hon hade inget intresse av att söka jobb inom livsmedelssektorn.

i akten att förfölja. Jag gillade verkligen min erfarenhet som säljare på Stadium. Lite senare kom en käck man in och bad om några kalsonger till poolen. För den här kunden ringde Zeina en annan butik och frågade om de kunde ställa ett par skor på is.

Jag gick till affären för mer. Hans accent och ordförråd avslöjar att han inte är stadsbor. När jag såg att han hade gått till den andra butiken kände jag mig direkt i fara. Att inte se honom igen skulle vara förödande.

Hon frågade sin personal och fick numret till baddräktsförsäljaren.telefon. 18 år in i äktenskapet packade Zeina och hennes man ihop sina tre barn och flyttade till Stockholmsförorten Sollentuna.

Zeina Mourtada Familj