Xandra velzeboer leeftijd
Xandra velzeboer leeftijd

Xandra velzeboer leeftijd /\ Beiden konden hun hoge verwachtingen, Jordi Cruijff en Axel Merckx, niet waarmaken. Sommige atleten daarentegen zien hun achternaam niet als een belemmering.

Velzeboers 19-jarige dochter Xandra Velzeboer maakt dit weekend haar professionele shorttrackdebuut in Gdansk, Polen, als wereldkampioen bij de junioren. De familie Velzeboer is een bekende shorttrackfamilie uit Oud Ade.

“Ik zal het nooit moe worden dat mijn voornaam naar mij verwijst. Volgens de bewijzen is het tegendeel waar. Bij de prestaties van de familie riep ik uit: “Ik ben extatisch.”

Deze Velzeboer wil in de voetsporen treden van haar vader en tantes. Tijdens de Olympische Zomerspelen 1988 won Monique Velzeboer drie medailles op de 111 meter sprint.

De Olympische Winterspelen zullen een demonstratiesport hebben in Calgary. Marc, haar vader, en Simone, haar zus, vergezelden Xandra op het ijs tijdens de AlbVelzeboer Winter Games, vier jaar nadat haar zus Monique vanaf de nek verlamd raakte na een ongeluk tijdens een training in Font-Romeu, Frankrijk.

Leerde over de gevaren van shorttrack schaatsen van Xandra Velzeboer. Als gevolg hiervan zijn de veiligheidsmaatregelen sindsdien enorm toegenomen. Toen ze voor het eerst in hun gebruikelijke schaatskleding op het ijs kwamen, waren er geen kussens langs de baan.

Xandra velzeboer leeftijd

Als je de pech had om te vallen, zou het ijshockeyboarden er zijn om je leven te redden. Iedereen is nu verplicht snijwerende kleding en vrijstaande boardings te dragen. Tijdens het rijden met hogere snelheden is er een dramatische daling van het aantal ongevallen. ik

De gedachten van de familie Velzeboer zijn nooit ver uit hun hoofd door het ongeval van Monique Velzeboer. Er zijn verschillende dingen waar mijn vader zich zorgen over maakt als ik aan sport doe.

Hij heeft me er nooit van weerhouden om short te gaan, maar hij denkt altijd na over hoe hij het risico zo veel mogelijk kan beperken. Ik ben me terdege bewust van de gevaren van deelname aan deze activiteit.

Tot mijn grote ontsteltenis heb ik naar aanleiding van deze waarschuwing mijn rijgedrag niet veranderd. Helemaal niet. Elke keer dat ik meedoe aan een wedstrijd, is mijn doel om te winnen. Nooit voelt iets als “au”, wat betekent dat je jezelf moet beheersen.

Dit is de mentaliteit die Suzanne Schulting, een tweevoudig Olympisch goudkampioene, elke dag tentoonspreidt. Zolang de Friezen de baas zijn, vindt ze het niet erg om voor hen de tweede viool te spelen. Voor zo iemand is het werken met de groep meer een eer dan een ongemak.

Het is een geweldige ervaring om elke dag te trainen met ‘s werelds beste shorttrack schaatser. In meer dan één opzicht was het een zegen om haar in mijn leven te hebben.

Als ik haar kan bijhouden of het haar moeilijk kan maken in de training, betekent dat maar één ding. Het werk waar ik momenteel mee bezig ben is geweldig. Iemand achtervolgen die zo getalenteerd is als zij, is een geweldige manier om je eigen vaardigheden te verbeteren.

In plaats van zijn plaats tussen de ‘best of the rest’ te accepteren, staat Velzeboer erop alleen te staan. Als jong persoon: “Ik heb nog een lange weg te gaan.”

Nooit naar de Olympische Spelen geweest, maar wanneer vinden ze volgend jaar plaats in Peking, waar denk je dat ze heen gaan? Met andere woorden, het is het hoogtepunt van prestatie. Er is iets bijzonders aan het nastreven van een doel dat voortkomt uit de eigen familie.

Xandra velzeboer leeftijd
Xandra velzeboer leeftijd