Winfried baijens relatie
Winfried baijens relatie

Winfried baijens relatie /\ Winfried Baijens, een 42-jarige journalist, is geen fan van helden. Zijn hart is vooral vol genegenheid voor degenen in zijn directe omgeving, met wie hij open en eerlijk is.

Dit is een groep vrienden op wie hij vertrouwt om hem op de been te houden, zowel metaforisch als letterlijk. “Ik heb de neiging om ongebruikelijke vrouwen in mijn leven te ‘verzamelen’.”

“Mijn moeder is de meest nederige persoon die ik ken.” Ze is een baken van goedheid, met een onverzadigbaar verlangen om anderen te helpen.

Zelfs degenen met wie ze het volledig oneens is, worden door haar begrepen. Als iemand me heeft geleerd empathisch te zijn, was zij het. ‘Mama, je kunt net zo goed geloven dat iets of iemand dom is,’ wil ik soms schreeuwen.

Winfried baijens relatie

Omdat ze het enige vrouwelijke lid van ons gezin was, kreeg ze te weinig aandacht. Bovendien zijn haar man en een van haar twee kinderen, waaronder ikzelf, onvermurwbaar in onze wegen.

Mijn moeder zag het hoge gesprek van mijn vader en mij aan voor een ruzie toen we jonger waren. En debatteren is het enige dat ze het meest veracht.

Opgedeeld

Mijn herinneringen aan haar opvoeding zijn opgedeeld in twee verschillende periodes: haar vroege jaren in Zuid-Afrika en haar kostschool in Brabant. De Antillen, waar zij en mijn vader direct na hun huwelijk woonden, waren een favoriet van haar.

Een techniekleraar uit Nederland, mijn vader floreerde daar, terwijl mijn moeder, een echte tropische persoon, het de hele tijd koud had. Na terugkomst in Nederland vestigden ze zich in Zeeland, waar de familie van mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt.

Kochten

Na een mislukte boerencarrière in Zuid-Afrika kochten haar ouders een bar- en visbedrijf in het gebied. “Mijn moeder deed als jong meisje vrijwilligerswerk in dat café, een baan die ze verachtte vanwege haar natuurlijke verlegenheid.

Hoewel ze het potentieel had om een ​​carrière in ballet- en dansonderwijs na te streven, koos ze er uiteindelijk voor om lerares te worden.

Ze is nooit gestopt met dansen en geeft al jaren dans- en balletles. Als kind kon ik het verschil zien tussen de prestaties van mijn moeder en die van de andere goedwillende amateurs.

Winfried baijens relatie
Winfried baijens relatie