Willem engel vermogen
Willem engel vermogen

Willem engel vermogen /\ scepticus Willem Engel gebruikte 50.000 euro aan donaties, die hij via zijn actiegroep Virus Truth had ontvangen, om de aankoop van een stuk grond in Spanje particulier te financieren.

Dat blijkt uit informatie van ING, die eerder dit jaar de zakelijke rekening van Viruswaard om die reden blokkeerde. De rechter oordeelt nu dat de maatregel van ING te ver ging, maar heeft kritiek op het optreden van Engel.


Je moet alle macht wantrouwen”, zegt Jan, vriendelijk als altijd. Over de familie Engel kun je veel vertellen, maar de pers staat graag met vader en zoons te woord waar mogelijk. Ze hebben immers een boodschap over te brengen. Jan overtreft zijn vader in dat opzicht. Hij spreekt nu ook namens Willem.


“De regering kan ons niet zomaar ons demonstratierecht ontnemen”, zegt hij. “Toen ik begin maart samen met mijn vriend en advocaat Jeroen Pols de coronamaatregelen van het kabinet doornam, zag ik het al. Jeroen en ik zijn altijd sceptisch.

Willem heeft zich destijds niet echt in deze materie verdiept, maar het was ons meteen duidelijk dat de maatregelen onvoldoende onderbouwd waren.”

Willem engel vermogen

Biofarmaceutisch en dansschooleigenaar Willem ging toch en nam zelfs het voortouw. De Rotterdammer richtte samen met Jeroen Pols de actiegroep virusgekte op. Op het gebied van meetapparatuur voor nanodeeltjes is Willem volgens Jan Engel helemaal thuis. Hij is een echte expert in zijn vakgebied.”

Engel werd opgevoed door zijn vaders vier kinderen en tien stiefkinderen in een groot Nederlands gezin. Willem Engel begon in 2008 met het doceren van Braziliaanse zoukdans na het behalen van een doctoraat in de aerosolwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Het was na de sluiting van zijn dansschool dat hij de adviezen van het RIVM ging bestuderen en zich begon te verzetten tegen het coronabeleid van de Nederlandse overheid (Rutte III). Op 29 mei 2020 werd hij geïnterviewd door de talkshow Café Weltschmerz, waaruit de campagnegroep Virus Madness ontstond, later omgedoopt tot Virus Truth.

Engle stelt dat mensen worden geruïneerd door corruptie bij de overheid en dat sterfgevallen als gevolg van COVID-19 vergelijkbaar zijn met die tijdens een matig tot ernstig griepseizoen.

Een coronagolf in het voorjaar van 2020 zal naar verwachting een hoger sterftecijfer hebben dan een griepgolf in de winter 2017-2018, volgens het RIVM de dodelijkste griepgolf in een decennium met 9.444 doden.

Uiteindelijk zijn Willem en Jan van mening dat de maatregelen van de overheid om de bevolking te beschermen tegen het coronavirus niet nodig zijn. Bovendien zijn de broers van mening dat de overheid een tweeledig doel heeft. Dat onze rechten stelselmatig worden geschonden.

Niemand anders kan het ze geven. Pater Cees is geen onbekende als het gaat om de omgang met de overheid. Hij werd als krottenbaas voor miljoenen dollars uitgekocht door de gemeente Rotterdam. Voor de Maasstad is hij een last vanwege zijn slechte reputatie.

Willem engel vermogen
Willem engel vermogen