Wiebe idsinga leeftijd
Wiebe idsinga leeftijd

Wiebe idsinga leeftijd /\ Francois – De francofiel De website www.omkoal.nl geeft Wiebe Idsinga hoge cijfers voor zijn werk. De man was op weg naar de bezemwagen toen hij maandag deelnam aan de Elfsteden Fietstocht.


Hij was de laatste wielrenner en werd daarom gevolgd door Omrop Fryslân-journalisten Janko Krist en Gerco Jonker. Deze verdieping werd uitgezonden op televisie.

Als gevolg van haar vasthoudendheid waren kijkers onder de indruk van Idsinga’s karakter. Omdat hij de laatste was op de weg, kon het hem niet schelen. Hij nam het standpunt in dat hij aan een reis begon en deze tot een goed einde zou brengen.

Op drie kilometer van de finish kwam het bestuur van de toer tussenbeide en de bezemwagen bleef Idsinga vervoeren.

Hij kreeg een medaille. Idsinga was van plan om na de reis van Bolsward naar Franeker te rijden, maar accepteerde het aanbod van het bestuur om in plaats daarvan naar huis te worden gereden. Idsinga wordt volgens Omkoal.nl nog steeds beschouwd als de ‘held van Franeker’.


De Elfstedentocht van 2012 had één finalist, en dat was Wiebe Idsinga. Die 250 mijl reden ondanks het feit dat ze Bolsward nooit voor middernacht zouden bereiken. Het scheen niet uit te maken dat de protheseheupen in zijn beide heupen ervoor zorgden dat hij nogal scheef op de fiets zat.

Als gevolg hiervan probeerde de organisatie hem meerdere keren tegen te houden. Er lag geen medaille voor hem op tafel. Maar hij werd er niet door geraakt.

Toch was niet alles verloren; er was een triomfantelijke conclusie. Alleen Idsinga zou op de fiets naar huis terugkeren. Gisteren gehoord in Omrop Fryslan had ik geen idee wat ik ervan moest denken.

Er is veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen, maar er is ook een gevoel dat hij een beetje sportversuft en een beetje een mes is.

Wiebe idsinga leeftijd

De manier waarop hij met de fiets omging was ook indrukwekkend. Hoewel hij kon lopen, kon hij beter fietsen door zijn lange, slanke benen en lage zadel. Wonder boven wonder hield hij het zo lang vol.

Het gevolg was dat ik me afvroeg hoe lang hij het al had uitgehouden zonder op zijn fiets te rijden. Anders gezegd, hij zou 5 uur moeten wachten om in startgroep 1 aan de slag te mogen.

Hij reed op een fiets van Franeker binnen. Dat had hem op zijn minst een paar uur gekost. Ik schat dat hij al minstens 20 tot 22 uur aan het rijden is.

De Elf Steden genieten van alweer een prachtige dag. Hoewel er een paar ongelukjes waren en een beetje te veel processie, was de stemming en planning wederom fantastisch.

Wiebe idsinga leeftijd
Wiebe idsinga leeftijd