Wibi soerjadi vermogen
Wibi soerjadi vermogen

Wibi soerjadi vermogen /\ De in Leiden wonende Wibi Soerjadi werd geboren op 2 maart 1970. Een decennium nadat hij met zijn pianostudie was begonnen, studeerde hij af aan het Sweelinck Conservatorium met een tien en een half met onderscheiding, de hoogste score ooit behaald.

Soerjadi behaalde sinds 1985 de eerste plaats op het Prinses Christina Concours, de eerste plaats op het Nationaal Eurovisie Concours voor Jonge Muzikanten en de derde plaats op het.

Internationaal Franz Liszt Pianoconcours (1989) in Utrecht. de Edison Classical Music Audience Award (1998), de Echo Klassik Award van de Deutsche Phono Academy (1998, 1999), de Classic FM Award en de Elizabeth Evert Prize for Exceptionally Talented Musicians (1990). (2010).

Koninklijke erkenning voor Soerjadi kwam in 2007, toen hij door koningin Elizabeth II werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

“Wibi Soerjadi: The Man, The Artist” werd in 2006 gepubliceerd door Dr. Ben Daeter en Wibi Soerjadi debuteerde in 2011 met zijn eigen tv-show, “Under Wibi’s Wings”.

Tot op heden heeft Soerjadi opgetreden in een groot aantal landen, waaronder Nederland (Concertgebouw Amsterdam), Oostenrijk (Muzikverein), Duitsland (Hamburg Musikhalle en Philharmonie in Berlijn), Italië (Valencia, Verona), China (Beijing, GuangZhou), de VS. (Carnegie Hall), Indonesië, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Het Residentie Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Orquesta de Valencia, Orquesta Sinfonica Ciudad de Oviedo en het Tsjaikovski Symfonie Orkest Moskou, Leipzig Gewandhaus Orkest en het London.

Philharmonic Orchestra hebben allemaal Soerjadi als solist gespeeld. Hij heeft gewerkt met vele opmerkelijke dirigenten, waaronder Evgeny Svetlanov, Vassili Sinaisky en Sergiu Comissiona.

Wibi soerjadi vermogen

Er zijn talloze uitvoeringen van Soerjadi’s eigen composities geweest op grote wedstrijden, waaronder “The Spirit of Sunrise”, geschreven voor de Nederlandse dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels en uitgevoerd tijdens de Wereldbekerkwalificatie 2007 in Amsterdam, waar Schellekens-Bartels goud won, “The Dance of Devotion”, uitgevoerd door de.

Nederlandse dressuuramazone Anky van Grunsven tijdens haar gouden medaille tijdens het WK 2008 en “Bellezza”, geschreven voor Nederlandse figuratieve paardrijtocht

Om klassieke muziek aan de volgende generatie te helpen promoten, werkte Soerjadi in 2005 samen met de Nederlandse rockband Di-rect aan de hitsingle “Blind for You”. Soerjadi geeft ook regelmatig masterclasses voor een selecte groep aspirant-muzikanten.

Soerjadi maakt momenteel zijn thuis in Zeist, Nederland, waar hij vrij regelmatig privéconcerten geeft in de Wulperhorst Salon.


Wibi Soerjadi vierde op 2 maart zijn 35e verjaardag in Disneyland Parijs. Door een woninginbraak en het coronavirus ging verder alles mis voor zijn verjaardag. Na een donkere en grotendeels stagnerende periode gaat de pianist weer aan de slag.

De komende weken treedt hij op bij tal van openluchtconcerten op zijn boerderij in Diepenheim. De tijd dat zijn fans rond kunnen kijken, ligt echter voor hem.

Soerjadi zit vandaag lekker in zijn achtertuin te genieten van de roest en het Twentse landschap. Hij heeft al een aantal roerige jaren achter de rug. Terwijl hij in Parijs zijn vierde verjaardag viert, wordt zijn huis in Diepenheim ingehaald door meer inteeltbedrijven. Alles wordt schoongeveegd.

Na een paar weken werden de vaders teruggebracht en werd een deel van de buit teruggegeven aan Soerjadi, maar het incident had nog steeds een aanzienlijke impact op de muzikant.

Wibi soerjadi vermogen
Wibi soerjadi vermogen