Whitney houston doodsoorzaak
Whitney houston doodsoorzaak

Whitney houston doodsoorzaak /\ Bobbi Kristina’s vader, Bobby Brown, gelooft dat Nick Gordon, de man met wie hij een relatie had op het moment van de dood van Whitney Houston in 2015, verantwoordelijk was voor hun dood. Terwijl hij sprak over de meest recente aflevering van Red Table Talk, noemde hij dit.


Volgens de theorie van Brown leverde Bobbi Kristina’s ex-verloofde Gordon haar en Bobbi Kristina de verdovende middelen die hen hebben gedood. Volgens zijn interview met Jada Pinkett Smith had hij een hand in de dood van beide slachtoffers.

“Ze stierven allebei op dezelfde manier”, zei hij. De familie van Bobbi Kristina heeft eerder verklaard dat ze het gevoel hebben dat Nick betrokken was bij haar dood. Nick’s vader heeft zich nu echter krachtig uitgesproken tegen Nick’s betrokkenheid bij de dood van Whitney Houston. Gordon heeft altijd beweerd dat hij er niet bij betrokken was.

In Beverly Hills in februari 2012 werd Houston dood aangetroffen in een badkuip voor de Grammy Awards. Bobbi Kristina stierf in juli 2015, drie jaar nadat ze dood werd gevonden. Bij autopsie werd vastgesteld dat ze stierf als gevolg van een overdosis drugs en verdrinking. In januari vorig jaar stierf Gordon aan een accidentele overdosis.

Whitney houston doodsoorzaak
Whitney houston doodsoorzaak

Houston was niet alleen de kleindochter van Dionne Warwick, maar ook de dochter van Cissy Houston (backing vocalist voor Elvis Presley, Aretha Franklin en anderen) en John Houston. Van jongs af aan werden de mensen van Houston blootgesteld aan muziek.

Haar zangstem werd aangescherpt terwijl ze een jongere was die nachtclubs toerde met haar moeder. Het nummer “Life’s a Party” van de Michael Zager Band uit 1977 omvatte haar als leadzanger. Ze was toen veertien jaar oud. Hoewel frontman Zager onderhandelde over de zangeres om te tekenen bij een platenlabel, stond Houstons moeder erop dat ze eerst de middelbare school afmaakte voordat ze haar droom van het sterrendom najaagde.

Houston was een van de ondersteunende vocalisten van Chaka Khan op I’m Every Woman in 1978, dat Houston later zou uitvoeren voor de soundtrack van The Bodyguard in de jaren negentig. Jermaine Jackson en Lou Rawls namen beide op met Houston als achtergrond.

Als model begon haar carrière begin jaren tachtig. De eerste vrouw met een donkere huidskleur die op een cover van het tijdschrift Seventeen verscheen. In een nachtclub in New York in 1983 was Gerry Griffith, een medewerker van de platenfirma Arista Records, getuige van een live optreden van Houston met haar moeder.

Clive Davis, het hoofd van het label, was onder de indruk van Houston’s capaciteiten, dus stelde hij haar aan hem voor. Davis was ook onder de indruk van haar talent en tekende haar een platencontract nadat ze haar had zien optreden.

De Merv Griffin Show was waar Whitney Houston haar televisiedebuut maakte in de Verenigde Staten. Volgens Guinness World Records is Houston de meest winstgevende zanger aller tijden en een van de best verkopende artiesten aller tijden.

Ondanks dat Houston in 1983 een multi-platencontract met Arista tekende, werd het werk aan haar debuutalbum opgeschort. Clive Davis was geduldig omdat hij de juiste inhoud voor de artiest wilde. Zij en Teddy Pendergrass waren de eersten die het duet Hold Me opnamen, dat debuteerde op haar album uit 1985

. In de VS werd het nummer als single uitgebracht en piekte op nummer vijf in de R&B-hitlijsten, waarmee het Houstons eerste nummer één-hit werd. Dit album werd in februari 1985 uitgebracht onder de naam “Houston” dankzij de inspanningen van zowel producenten als Michael Masser en Kashif als Jermaine Jackson en Narada Michael Walden.

Het leek alsof de rest van het album zou volgen nadat de eerste single, Thinking About You, flopte. Houston’s doorbraak kwam met het daaropvolgende nummer You Give Good Love, dat piekte op nummer drie in de Billboard Hot 100. Als gevolg daarvan bleef de positie van het album op de Billboard 200-hitlijst in de Verenigde Staten stijgen.

Het jazzy Saving All My Love for You was de volgende grote hit voor de band. Het was Houston’s eerste Amerikaanse nummer één hit. In het Verenigd Koninkrijk stond dit nummer ook bovenaan de hitlijsten. Zelden was er een videoclip met een Afro-Amerikaanse artiest op MTV te zien, maar dat is precies wat er gebeurde met de hit How Will I Know ook.

Houston had nog nooit voor een groot publiek opgetreden. Gedurende 14 weken in 1986, bijna een jaar na de release, stond haar debuutalbum bovenaan de Amerikaanse albumcharts. Greatest Love of All werd Houston’s derde nummer één single.

Houston won haar eerste Grammy voor Best Pop Vocal Performance voor Saving All My Love for You bij de Grammy Awards van 1986. Een aantal American Music Awards en een MTV Video Music Award volgden op dit succes. Het was destijds het bestverkochte debuutalbum voor vrouwelijke artiesten ooit.

Whitney houston doodsoorzaak
Whitney houston doodsoorzaak