Wesley adema vermogen
Wesley adema vermogen

Wesley adema vermogen /\ Piet Adema is een Nederlandse administrateur en politicus die werd geboren in de stad Nijmegen in Nederland. Van 13 april 2013 tot 17 april 2021 was hij partijvoorzitter van de ChristenUnie.

Zijn postsecundair onderwijs omvatte Mts energietechnologie en vervolgens lessen organisatiekunde aan de Open Universiteit van Nederland.

Begin jaren negentig begon hij zijn professionele loopbaan als lichtadviseur. Daarna ging Adema aan de slag bij een installatiebedrijf, waar hij doorklom tot commercieel manager van het bedrijf.

In 1991 richtte hij zijn eigen bedrijf op. In 1997 verkocht hij dit bedrijf en ging daarna aan de slag met het uitvoerend managementteam van de Breman Groep in 1998.

Zijn loopbaan bij VolkerWessels begon in 1999 toen hij werd benoemd tot regiodirecteur. Van 2005 tot 2007 was hij tijdelijk manager.

Voor de familie Spaanbroek is de levensstijl van het stel er een waar ze alleen maar van kunnen dromen.

Wesley adema vermogen
Wesley adema vermogen

In Zoetermeer leven Mario en Miranda, evenals hun kinderen Tobias, Sylvano en Bentley, na een faillissement van amper 85 euro per week. Miranda heeft ook een angststoornis, waardoor ze niet naar kantoor kan

. Zo kan het gezin genieten zonder zich ergens zorgen over te maken.

De Provinciale Staten hebben in 2006 een besluit genomen om bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2007 een nieuwe partijleider te benoemen, ter vervanging van Rein Ferwerda, die als zittende leider had gediend.

Dit werd gevraagd aan Adema, die dit op zijn beurt aan het hoofd van de Friese CU vroeg. Na die verkiezingen werd in Friesland en enkele andere provincies voor het eerst een college van gedeputeerde staten ingesteld, waarvan de CU deel uitmaakte.

Gedeputeerde Adema, die samen met twee andere partijleden in zijn provincie werd gekozen, heeft nu een portefeuille die betrekking heeft op verkeer en vervoer, milieu en armoedebeleid.

Het feit dat de ChristenUnie eerder voormalig wethouder Sicco Boorsma als kandidaat-gedeputeerde had voorgedragen, zorgde voor veel consternatie in Friese politieke kringen.

Wesley adema vermogen
Wesley adema vermogen

Na de verkiezingen van 2011 is er een lezing gehouden, waarin hij wederom fractievoorzitter van de CU voor Friesland was en de CU drie zetels behaalde, waarna de CU in de Tweede Kamer (FNP) werd vervangen door de Fryske Nasjonale Partij. .

In Steenrijk vindt een weeklange uitwisseling van leven en rijkdom plaats tussen twee families die allebei arm zijn. Dit keer waren de familie van Eijkelenborg en de familie Spaanbroek aan de beurt.

Als gevolg van zijn pensionering bij Borger-Odoorn in juni 2015 is Adema benoemd tot voorzitter van het bestuur van de OSB, een branchevereniging van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven.

WoningBouwersNL (voorheen NVB), de brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwaannemers, benoemde hem in november 2017 tot hoofd van het bestuur.

Daarnaast is Adema bestuurslid van veel bedrijven, waaronder VNO-NCW, MKB-Nederland, Rendo , lid van de Raad van Commissarissen van Larcom, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WTC Leeuwarden en lid van de Raad van Commissarissen van Woningborg.