Vicky leandros ziek
Vicky leandros ziek

Vicky leandros ziek /\ Vicky Leandros is een zangeres die Grieks en Duits is. Ze zong verschillende liedjes in het Frans en Engels, naast Grieks en Duits.

Ze heeft liedjes opgenomen in onder meer het Japans, Nederlands, Italiaans en Spaans. Ze heeft ongeveer 80 albums op haar naam staan. Er zijn ook veel compilaties en heruitgaven uitgebracht.

Haar ouders verhuisden haar in 1958 naar West-Duitsland. Vicky groeide op met haar vader nadat haar ouders waren gescheiden.

Ze creëerde een carrière in beide landen, oorspronkelijk onder de naam Vicky, met de hulp van haar vader, die in Griekenland en Duitsland succesvol was als Leo Leandros (veel zangers gebruikten in die tijd alleen hun voornaam als artiestennaam).

Messer, Gabel, Schere, Licht, haar eerste single, werd uitgebracht in 1965 en was meteen een hit in Duitsland. Tot 1967 had ze veel hits in de Verenigde Staten, maar ook in Canada en Griekenland.

Nu het Eurovisie Songfestival in Rotterdam nadert, blikken we terug op eerdere overwinnaars.

Bijvoorbeeld Vasiliki Papathanasiou, beter bekend als Vicky Leandros (71), een songfestivalsensatie die een succesvolle carrière had en meer dan 55 miljoen cd’s verkocht.

In 1965 bracht hij zijn eerste single uit, een Duitse cover van “Crying In The Chapel” van Elvis Presley. Tussen 1967 en 2014 bracht hij drieëntwintig albums uit.

Zijn meest populaire periode was de jaren zeventig, toen hij meerdere successen had, waarvan ‘Anita’ de bekendste was. Ook in Nederland was hij bekend, waar hij regelmatig optrad op het jaarlijkse Schlagerfestival in Kerkrade.

Costa nam in 1980 en 1983 deel aan de kwalificatieronde van het Duitse Eurovisie Songfestival en eindigde respectievelijk als tweede en vierde.

Natuurlijk heb ik een exemplaar van ‘Seine größten Erfolge’, maar ik was het uit het oog verloren tot ik onlangs hoorde dat Costa stierf op Mallorca, waar hij woonde, na een korte ziekte in het ziekenhuis.

Vicky leandros ziek

Het is een 75-jarige man. Hij is getrouwd met Ingrid en heeft drie kinderen met haar. Toen ik recente beelden van Costa zag, was ik verrast omdat hij veel te veel behandelingen had ondergaan in een poging er jonger uit te zien of zoals Roy Donders.

Jetzt, haar debuutalbum met originele deuntjes, werd uitgebracht in 2000. Mikis Theodorakis bracht een album met zijn liedjes uit in 2003.

Vicky’s 30e verjaardag was 2005, en ze herdacht de gelegenheid met een dubbel-cd met haar beste hits en enkele nieuwe liedjes.

Daarnaast gaf ze in 2006 23 belangrijke concerten in Duitse steden. Het was haar 40-jarig jubileum als artiest, hoewel ze sinds 1979 bijna tien jaar uit de publiciteit was geweest.

In die tijd werden nieuwe albums uitgebracht, waaronder Eine Nacht In Griechenland (1985), Ich Bin Ich (1988), Starkes Gefuhl (1990) en Nur einen Augenblick (1991). (1991).

“Het Eurovisie Songfestival was nog steeds in wezen een chanson-evenement”, herinnert ze zich. “Zeer verfijnd en plechtig. Het is in de loop der jaren veel veranderd, en ik vind het geweldig dat het nu zo’n statement over inclusiviteit is. Het is een once-in-a-lifetime kans, en ik ben vereerd om deel uit te maken van de Eurovisie-familie .”

Twee jaar lang was ze raadslid en loco-burgemeester in de Griekse havenstad Piraeus. Ze slaagde daar goed in, maar moest vroegtijdig afhaken omdat “Ik de werkdruk te hoog had ingeschat en het niet te combineren was met mijn zangtaken.”

Met de steun van haar vader, die ook haar manager en producer was, had ze een mooie toekomst voor zich. In 1967 werd ze gekozen om Luxemburg te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het nummer “L’amour est bleu”.

Ondanks haar vierde plaats, werd het nummer een van de grootste singles van het jaar en werd het gecoverd door een aantal muzikanten.

Ze trad op in acht talen in korte tijd en verkocht miljoenen albums, singles en EP’s over de hele wereld. Ich Bin, het debuuttelevisieprogramma van het bedrijf, werd in 1970 uitgezonden in 13 Europese landen.

Vanwege zijn inventiviteit en tot nadenken stemmende hedendaagse graphics ontving het in 1971 de wereldberoemde Bronze Rose of Montreux.

Vicky gebruikte eerst de artiestennaam van haar vader, maar nadat ze de naam Vicky in de jaren zestig had gebruikt, werd ze omgedoopt tot Vicky Leandros. Onder de speciale gasten waren Deep Purple en Julien Clerc.

Vicky leandros ziek
Vicky leandros ziek