Vicky leandros leeftijd
Vicky leandros leeftijd

Vicky leandros leeftijd /\ Het pseudoniem Vasiliki Papathanasiou, beter bekend als Vicky Leandros, is een Grieks-Duitse zangeres die werd geboren in Paleokastritsa op het Griekse eiland Corfu op 23 augustus 1949 (volgens vele biografieën) of 1952.

Ze trad ook op in een aantal liedjes in het Frans en Engels, naast Grieks en Duits. Veel van haar albums zijn opnieuw uitgegeven en opnieuw uitgebracht in in totaal bijna 80 verschillende talen.

Vicky werd in 1958 in West-Duitsland geboren en daar door haar vader opgevoed na hun scheiding. Vicky Leandros bouwde een carrière op in Griekenland en Duitsland met de hulp van haar vader, die in beide landen bekend stond als Leo Leandros (veel zangers gebruikten in die tijd alleen hun voornaam als artiestennaam).

In 1965 bracht ze haar eerste single uit, Messer, Gabel, Schere, Licht, die meteen een succes was in Duitsland en een internationale hit werd. In de Verenigde Staten, Canada en Griekenland had ze vóór 1967 een aantal top tien singles. Op de Pasok-lijst werd Vicky Leandros op 15 oktober 2006 gekozen in de gemeenteraad van Piraeus, Griekenland. Piraeus’ culturele en internationale vooruitgang stond centraal in haar verantwoordelijkheden.

Vicky leandros leeftijd
Vicky leandros leeftijd

Ze diende ook als loco-burgemeester van Piraeus. Toen ze haar beslissing aankondigde om ontslag te nemen uit de Griekse politiek, legde Leandros uit dat ze de hoeveelheid tijd en moeite die nodig was om haar plichten als politicus te vervullen verkeerd had ingeschat en dat het voor haar onmogelijk was geworden om haar werk en haar zangcarrière in evenwicht te brengen in een verklaring die werd uitgebracht in Juni 2008.

Vasiliki Papathanasiou, beter bekend als Leandros, werd geboren in Palaiokastritsa, Corfu. Ze werd door haar grootmoeder opgevoed tot ze acht jaar oud was, omdat haar vader besloot zijn carrière voort te zetten door naar West-Duitsland te verhuizen.

Nadat haar ouders in 1958 scheidden, namen haar ouders haar mee naar West-Duitsland, waar ze bij haar vader bleef. Toen ze nog maar een paar jaar oud was, begon ze gitaar-, muziek-, dans-, ballet- en zanglessen te nemen, die haar vaardigheden verbeterden. Haar eerste single, “Messer, Gabel, Schere, Licht”, werd uitgebracht in 1965.

Een succesvolle carrière lag voor haar in het verschiet met de hulp van haar vader, die ook haar manager en producer was. Met het nummer “L’amour est bleu” in 1967 kreeg ze de kans om Luxemburg te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hoewel ze op de vierde plaats eindigde, werd het nummer een van de grootste hits van het jaar en werd het gecoverd door verschillende artiesten.

In een mum van tijd trad ze op in acht verschillende talen en verkocht ze miljoenen albums, singles en EP’s over de hele wereld. Haar eerste televisieprogramma, Ich Bin, werd uitgezonden in 13 Europese landen in 1970. In 1971 werd het bekroond met de wereldberoemde Bronze Rose of Montreux vanwege zijn originaliteit en tot nadenken stemmende hedendaagse graphics.

Vicky gebruikte voor het eerst de artiestennaam van haar vader, en ze werd vervolgens Vicky Leandros genoemd nadat ze in de jaren zestig eerder de naam Vicky had gebruikt. Deep Purple en Julien Clerc behoorden tot de speciale gasten.

Vicky leandros leeftijd
Vicky leandros leeftijd