Uje Brandelius Barn
Uje Brandelius Barn

Uje Brandelius Barn /\ Uje Brandelius är en svensk musiker, sångare, skådespelare och journalist. Han föddes den 24 juli 1971 i Sigtuna församling, Stockholms län. Uje Brandelius är född och uppvuxen i Gävle; hans förnamn är en kombination av hans föräldrars förnamn. Han är avkomma till skrädderiexperten Jerker Brandelius och en sömmerska.

Brorson till journalisten Pia Brandelius, barnbarn till advokat Erik Brandelius, och brorson till musikern Harry Brandelius är Ulla Bergholtz, idrottslärare. Klockgjuteriet Bergholtz drevs av hans familj, och han är klockgjutaren Gösta Bergholtz barnbarn. Han har haft tjänsten sedan 1991.

sångare för indierockbandet Doktor Kosmos. 2015 lade han ner sin debut-LP som soloartist, med titeln Vår, Uje, vår. Efter att ha fått veta att han hade Parkinsons sjukdom, skrev Brandelius en självbiografisk pjäs med samma titel Vår, Uje, vår. Inledningsvis sänds in, sitcom har

Pjäsen hade premiär på Stockholms Södra Teatern, Dramaten och andra svenska teatrar i november 2016. I maj 2018 var det sista föreställningen. En radioatisering av dramat debuterade i maj 2017 på Sveriges Radios Drama, och en scenproduktion debuterade i oktober 2017.

En silvermedalj vid Prix Europa 2018 tilldelades pjäsen. Brandelius spelade huvudrollen i filmatiseringen av sin egen berättelse, regisserad av Henrik Schyffert och släpptes 2020. Premiären av långfilmen, även kallad Vår Uje vår, ägde rum under Göteborgs filmfestival 2020 i januari.

På Guldbaggegalan 2021 tog filmen hem tre av de sex priser som den nominerades till. Brandelius tog hem priser för både bästa skådespelare och bästa manus för sitt eget arbete. Han gick med i vänstern i februari 2009, först som pressekreterare och sedan som gruppens huvudorganisatör.

Under de följande åtta åren var han aktiv medlem i partiet. Brandelius har arbetat som journalist på Arbetarbladet och som programledare för Sveriges Radio P3 och P4, samt SR Gävleborg och SVT, där han varit värd för program som Studio Pop. Brandelius ansvarar för textens komposition.

Invigningen av Slappis, ett barnprogram på Utbildningsradion. En barnbok han skrivit och Clara Dackenberg illustrerat, Hemma hos Harald Henriksson (Lilla Piratförlaget), släpptes 2018. Vänskap och social status är stora teman. Ett pris delades ut för boken och den fick

Bland barn- och ungdomslitteraturen delas Augusts högsta utmärkelse ut årligen. 2001 till 2004 var Uje Brandelius gift med sångerskan och artisten Catti Brandelius; paret välkomnade en son 2000. Han fick senare en dotter 2004 från ett annat förhållande. Just nu bor han tillsammans med Therese Hörnqvist (1974), en kvinna som han inte är gift med.

Uje Brandelius Barn

Den varma dagen den 15 juli 2018 lade han fram förslaget under en direktsänd radiosändning. 2015 välkomnade de en dotter till världen. Uje Brandelius diagnos med Parkinsons sjukdom kom i dagen 2016. En mångårig favorit bland höftvänsterinriktade intellektuella, Uje Brandelius blir nu allt större popularitet.

När han fick diagnosen Parkinsons sjukdom var när han äntligen satte sina spår. Nu finns det en kritikerrosad film om hans liv och sjukdomen som inspirerade en populär låt. Sjukdomen fyllde på min själ. Uje Brandelius vänstra skakningar diagnostiserades när han var mitt uppe i livet.

på grund av de försvagande effekterna av Parkinsons. Nu, i en film som blandar filosofiska och politiska teman, får vi bevittna hans prövning i första hand. Uje Brandelius är far till Juno, Bixi och Vega, som alla har fått separata kvinnor. Uje Brandelius fick sina tre barn med inte mindre än tre olika mammor. Kan vi hitta föräldrarna och barnen?

kvinnorna som födde barn? Uje Brandelius relationer med sina tre barn och två tidigare fruar diskuteras. Vid 50 års ålder har Uje Brandelius redan etablerat sig som en respekterad och välkänd musiker, sångare, skådespelare och journalist. Frågan är: “Vem är han när han inte är i rampljuset?”

Vem exakt kallar han “familj”? Juno Uje Brandelius är det första barnet till Uje och Catti Brandelius, en musiker och en artist. Catti är 50 år gammal. När de skilde sig 2004 hade de varit gifta sedan 2001. De fick en pojke, och han var det enda barnet de någonsin fick tillsammans.

den 31 maj 2000, så det är vettigt. Juno Brandelius är en 21-årig stockholmare som går under sitt mellannamn. Den 9 oktober 2004 födde Bixi Uje, dotter till Uje Brandelius, deras andra barn. Ujes efterföljande relation med Linda Andersson, då 43, var när detta hände. Ett av alternativen som presenterades för dem valdes.

skiljer sig åt och går skilda vägar. I andra hand fick Uje en dotter, och hon födde en flicka som de hette Bixi Brandelius. Hon är nu 17, och hon och Ujes fästmö bor tillsammans. Therese Hörnqvist, Uje Brandelius mångåriga älskling och rumskamrat, är på väg att bli hans fru. Uje event

gifte sig vanligtvis med sitt livs kärlek och bor nu iden kopplingen även nu. Dagens sambo är Therese Hörnqvist, och hon är 47 år. Uje valde att fria till Therese under sitt sommarprat att han höll live i Sommar i P1 den 15 juli samma år, vilket gjorde dem till fästmö och fästmö. Therese Hörnqvist, Uje Brandelius fästmö.

Du och din partner Vega har ett barn. Tillsammans med sin nuvarande flickvän Therese Hörnqvist blev han far till Ujes tredje unge. De välkomnade en flicka den 2 februari 2015 och har döpt henne till Vega Brandelius. Nutiden hittar henne vid 7 års ålder. Sommar i P1 – Uje Brandelius Talk on

Parkinsonsdiagnosen Under 2018 var Uje Brandelius sommarvärd, eller sommartalare, för Sommar I P1. Där beskrev han de tidiga varningssymtomen som ledde till att han slutligen fick diagnosen Parkinsons sjukdom. Uje smittades närvar 44 år när han utvecklade en plötslig oförmåga att byta glödlampor.

Uje Brandelius Barn