Tyas leeuwerink relatie
Tyas leeuwerink relatie

Tyas leeuwerink relatie /\ Het Nederlandse televisieprogramma Project Rembrandt, gemaakt door NTR, is vanaf 27 januari 2019 in acht afleveringen te zien op NPO 1.

De presentator van de show is Annechien Steenhuizen.

Ter ere van Rembrandt van Rijn, een Nederlandse schilder, is het programma een kunstenaarswedstrijd die op zoek gaat naar nieuw talent.

In de eerste aflevering werden tien personen gekozen uit een pool van vijftig kandidaten om samen met kunstenaars Iris Frederix en Jaap Godrie hun door Rembrandt geïnspireerde vaardigheden te ontwikkelen.

In elke aflevering wordt een kandidaat uit de running gestemd. Pieter Roelofs, directeur schilder- en beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, zit in de jury.

Naast vaste keurmeesters als André van Duin zijn er gastkeurmeesters als Lita Cabellut en Lita Cabellut.

1,45 miljoen mensen keken naar de première van de show. Het Intercontinental Ensemble presenteerde een soundtrack gecomponeerd door Karl Heortweard voor Project Rembrandt.

Project Rembrandt koos Sebas Groot als winnaar.

Het tweede seizoen van Project Rembrandt werd uitgezonden van eind oktober tot midden december 2020. Pieter Roelofs en Lita Cabellut zaten weer in de jury.

Naast Annechien Steenhuizen fungeerden Iris Frederix en Tyas Leeuwerink als trainers voor de deelnemers.

In het tweede seizoen werd Wolf Hekkema kampioen.

Voor de CoBrA-groep kunstenaars inspireerden de tijd waarin ze leefden hen om verandering te zoeken en na te streven in de kunst en de samenleving waar ze deel van uitmaakten.

Een combinatie van individuele en groepsanalyse is vereist tijdens de driedaagse Winter School in het Cobra Museum of Modern Art.

Tyas leeuwerink relatie

Er wordt een evaluatie gemaakt van je eigen overtuiging en zeggingskracht in een persoonlijk manifest en je gaat op zoek naar de vorm die daar het beste bij past. Zie je jezelf als een deel van deze tijd en plaats, en hoe uit je je gedachten?

Yas Leeuwerink, een nieuwe instructeur voor dit jaar, komt erbij. Tyas is een bekende kunstenaar en pedagoog in Amsterdam, die heeft gewerkt met het Rijksmuseum en andere opmerkelijke instellingen.

Hij volgde een kunstacademie en behaalde een Master of Fine Arts-graad in kunstonderwijs. Het werken met licht en schaduw en het creatieve proces zijn voor hem terugkerende thema’s in zijn werk als kunstenaar.

De oprichter van Project Rembrandt hoopt dat door de nadruk te leggen op originaliteit en het nemen van risico’s, het zijn leerlingen zou helpen boven hun individuele beperkingen uit te stijgen.

De juiste techniek, het proces en de esthetiek zijn allemaal kritische elementen.

Op 25 oktober zendt NPO 1 de première uit van het volgende seizoen van Project Rembrandt. Wat doe jij met je tijd?

Het tweede seizoen van Project Rembrandt, dat zondag in première gaat, zal er door de gevormde corona net even anders uitzien.

Presentatrice Annechien Steenhuizen vult aan: “Het is juist in deze tijd leuk om naar mooie items te kijken en naar bijzondere verhalen te luisteren.”

Annechien Steenhuizen geeft naar eigen zeggen toe dat ze geen getalenteerd kunstenaar is. Wat je hier hebt is niets meer dan de rug en de zijkant van een konijn.

Aan de andere kant wil ik het correct kunnen uitvoeren. Timemanagement en aan de slag gaan zijn de sleutelwoorden. Ik was uitgenodigd voor de les door Iris. Het is mogelijk dat ik dat doe. “Misschien zal ik.”

AVRO 2012’s De Nieuwe Rembrandt zond in 2012 een soortgelijk programma uit. Kunstenaars uit alle lagen van de bevolking waren hier welkom, in tegenstelling tot Project Rembrandt.

Het was Viola Holt, een van de vijftig sollicitanten die het eerste seizoen afhaakten.

Op 23 januari keert ‘Project Rembrandt’ terug voor het tweede seizoen.

Tyas leeuwerink relatie
Tyas leeuwerink relatie