Tyas leeuwerink leeftijd

Tyas leeuwerink leeftijd
Tyas leeuwerink leeftijd

Tyas leeuwerink leeftijd /\Project Rembrandt is een Nederlands televisieprogramma geproduceerd door de NTR dat vanaf 27 januari 2019 in acht afleveringen op NPO 1 werd uitgezonden.

Annechien Steenhuizen is presentator van de show.

Het naar Rembrandt van Rijn vernoemde programma is een kunstenaarswedstrijd die op zoek gaat naar groeiend potentieel op het gebied van schilderen.

In de eerste aflevering werden uit vijftig kandidaten 10 talenten gekozen om onder begeleiding van kunstenaar Iris Frederix of ontwerper Jaap Godrie te groeien in de stijl van Rembrandt.

Elke aflevering wordt een kandidaat geëlimineerd. De jury bestaat uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum.

en kunstenaar Lita Cabellut, met gastjuryleden als André van Duin, Heleen van Royen, Robert Kranenborg en Louis van Gaal die aan elke aflevering zijn toegevoegd.

De eerste aflevering van de show werd goed ontvangen met 1,45 miljoen kijkers. Karl Heortweard componeerde een soundtrack voor Project Rembrandt, uitgevoerd door het Intercontinental Ensemble.

Sebas Groot was de winnaar van Project Rembrandt.

Het tweede seizoen van Project Rembrandt werd uitgezonden van eind oktober tot half december 2020. De jury bestond wederom uit Pieter Roelofs en kunstenaar Lita Cabellut.

Iris Frederix en Tyas Leeuwerink, beide kunstenaars, traden op als trainers voor de deelnemers en Annechien Steenhuizen verzorgde nogmaals de presentatie.

Wolf Hekkema behaalde in het tweede seizoen de eerste plaats.

De CoBrA-kunstenaars zijn in de eerste plaats een verzameling kunstenaars die inspeelden op de tijd waarin zij leefden door op persoonlijk en gemeenschappelijk niveau verandering in kunst en samenleving te zoeken en na te streven.

Tijdens de driedaagse Winter School in het Cobra Museum of Modern Art ga je zowel individueel als in groepsverband analytisch aan de slag.

Tyas leeuwerink leeftijd

Je evalueert je eigen overtuiging en zeggingskracht binnen een persoonlijk manifest en zoekt naar de vorm die zich daar het beste voor leent. Hoe verhoud jij je tot deze tijd, plaats en samenleving, en hoe geef je je gedachten vorm en inhoud?

Dit seizoen hebben we een nieuwe docent, Yas Leeuwerink. Tyas is als kunstenaar en docent verbonden aan tal van belangrijke instellingen in Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum.

Aan de kunstacademie studeerde hij kunsteducatie en behaalde hij de titel Master of Fine Arts. De werking van het creatieve proces, evenals het werken met licht en schaduw, zijn constante onderwerpen in zijn werk als kunstenaar.

Hij hoopt dat Project Rembrandt, door zich te concentreren op creativiteit en experimenteren, zijn studenten boven zichzelf zal laten uitstijgen.

Techniek, procedure en een goed uiterlijk zijn allemaal belangrijk.

Het nieuwe seizoen van Project Rembrandt gaat op 25 oktober in première op NPO 1. Let je wel op?
Door de corona ziet de tweede reeks van Project Rembrandt, die zondag begint, er net even anders uit.

“Het is heerlijk om naar mooie dingen te kijken en naar bijzondere verhalen te luisteren, zeker in deze tijd”, vult presentatrice Annechien Steenhuizen aan.

Annechien Steenhuizen geeft toe dat ze niet erg getalenteerd is in schilderen en tekenen. “Het is gewoon de achterkant van een konijn en de zijkant van een olifant.”

Ik wil het echter wel goed kunnen doen. Het gaat erom tijd te maken en aan de slag te gaan. Iris vroeg me naar de les. “Misschien zal ik.”

De Nieuwe Rembrandt was een vergelijkbaar programma dat in 2012 op de AVRO te zien was. In tegenstelling tot Project Rembrandt was hier elke kunstenaar welkom.

In het eerste seizoen was Viola Holt een van de vijftig sollicitanten die na de eerste aflevering afhaakten.
Op 23 januari gaat het nieuwe seizoen van ‘Project Rembrandt’ in première op NPO 1.

De NTR liet donderdag weten dat Annechien Steenhuizen (44) ook deze derde editie presenteert, waarin wordt gezocht naar de beste amateurschilder van Nederland.

Op verschillende locaties door heel Nederland krijgen de kandidaten een reeks projecten voorgeschoteld in de geest van Rembrandt en andere grote schilders.

Hun werk wordt beoordeeld door een jury met onder meer Pieter Roelofs, hoofd Schilder en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, en Raquel van Haver, een Amsterdamse kunstenaar.

Dit jaar is ze een nieuwkomer en neemt ze de plaats in van kunstenares Lita Cabellut.

Tyas leeuwerink leeftijd
Tyas leeuwerink leeftijd

You may also like...