Tommy Salo Familj

Tommy Salo Familj
Tommy Salo Familj

Tommy Salo Familj /\ Tommy Mikael Salo är tidigare målvakt för de svenska och finska ishockeylagen. Han föddes den 1 februari 1971 i Sura socken. Sveriges seger över Kanada i OS-guldspelet på Lillehammer 1994 berodde till stor del på hans straffräddning, som han gjorde för att tjäna Tre Kronor.

debut i olympisk triumf. Efter att ha hållit nollan i Sveriges två sista matcher mot Finland 1998 blev han en av de sällsynta spelarna som fick sex getingar från Expressen. Salo föddes av finska föräldrar, Einari och Terttu Salo, och han tillbringade sina uppväxtår i Surahammarsområdet. Som ung var han en talangfull spelare i båda

fotboll och ishockey. Han gick på Västers Hockeygymnasium. Salo var fortfarande startmålvakten för Tre Kronor även efter att han flyttade till NHL efter att ha vunnit ett OS-guld 1994. Han är en av bara fyra svenskar som någonsin vunnit ett VM, efter att ha gjort det med Tre Kronor i Schweiz 1998 .

fyra målvakter (tillsammans med Hkan Algotsson, Henrik Lundqvist och Stefan Liv) för att ta guldmedaljer i både OS- och VM-turneringarna. Å andra sidan är Salo den enda svenska målvakten som deltagit i tre OS-tävlingar. Tommy Salos sista två säsonger i eliten

infödda Frölundabor, säsonger etc. 2006 tog han och klubben sig till Svenska cupfinalen, men han drog sig tillbaka från spelet 2007 för att ta på sig en tränarroll i division 1 med Kungälvs IK. Han tillträdde som huvudtränare för IK Oskarshamn den 12 mars 2009 och där stannade han till den 1 december 2009. Salo

Senare tog han sportchefsrollen i IK Oskarshamn inför säsongen 2010, men han lämnade klubben innan semestern samma år för att ta samma jobb i Leksand. Salos ishockeydagar är över och han har sedan dess kämpat med alkoholism. Efter en händelse greps han för grovt berusning.

körning i augusti 2020 efter att ha blivit stoppad med en 3,06 BAC. Tingsrättens två månader långa fängelse vidhölls av hovrätten i oktober 2021. Tommy Salo, tidigare ishockeymålvakt, dömdes till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

körning. Svensken krockade i mitten av augusti med sin bil i en mitträcke med 3,06 procent promille. Tommy Salo krockade med sin bil i mittväggen på E18 utanför Köping den 11 augusti 2020. Ett blodprov togs efter att polisen väckt en slumrande förare.

Resultatet av blodprovet som gjordes efteråt visade att Salo hade 3,06 i promille. Salo gjorde ett Facebook-inlägg i oktober där han diskuterade händelsen. Min situation den 11 augusti var droppen. Inget mer drickande för mig. Alla vet nu. Det är lätt för mig att peka finger, men

Jag kommer inte att göra det. Det jag gjorde var helt oacceptabelt, och jag ger inga motiveringar för det. Enligt SVT skrev Salo “Ta hand om dig”. Salo, som nu är 49 år gammal, spelade i National Hockey League i tio säsonger, med åtta av dem som startande målvakt. Under olympiska sommarspelen 1994 vann Salo guldmedaljen i Tre Kronor.

Tommy Salo Familj

och 1998 FIFA World Cup mästare. Han valdes ut till turneringens all-star team för tre raka världscuper (1997–1999). Många skyller på Salo för att ha förlorat mot Vitryssland i OS-kvartsfinalen 2002, och han har erkänt att upplevelsen lämnade en extremt djup inverkan på honom och i slutändan ledde till oro.

tillsammans med bluesen. Salo gick i pension från professionell hockey sommaren 2007, och han har sedan dess arbetat som tränare och hockeyledare. Salos föräldrar är från Finland, men han är född och uppvuxen i Surahammar, inte långt från Västers. Salo gjorde sin internationella debut med World 1991

Junior World Series. Han spelade sex matcher och gjorde 3,32 mål i snitt. Efter några år var han avgörande för Sveriges guldmedaljprestation vid vinter-OS 1994 i Lillehammer, Norge. Räddningar av guldmedaljspel av Salo hjälpte dem att slå Kanada i en straffläggning.

vinna ishockeyguld i OS för Sverige.Salo återvände till vinter-OS 1998, det första året då NHL-spelare fick tävla. Han kom in i fyra matcher, men Sverige kom fortfarande under och fick inte ens medalj. Salo återvände till Sverige för de olympiska spelen 2002.

och var de klara favoriterna att vinna turneringen efter att ha slutat först i round robin. Men i kvartsfinalspelet mot Vitryssland släppte Salo in ett mål från försvarsspelaren Vladimir Kopat från 20 meters håll med ställningen knuten sent i den tredje perioden. När Salo försökte sig på ett långt slagskott, rikoscherade bollen av hans

mask efter att han hoppat, skjutit i höjden och rikoscherat av ryggen in i nätet. Efter en av de största upproren i internationell hockeyhistoria återhämtade sig Sverige aldrig, och Salo hölls ansvarig. Mats Sundin, kapten för det svenska landslaget, kritiserade allmänheten och pressen för att fokusera på en spelare.

fördömer lagets prestationen helhet och hävdade att ett enda, lyckligt mål inte borde ha avgjort matchen till motståndets fördel, togs Salo Vissa människor säger att händelsen förändrade Salo för alltid.
När hans spelarkarriär gick mot sitt slut den 5 mars 2007, förklarade Kungälvs IK i Sveriges tredjedivisionsliga

de skulle låta Salo leda dem de kommande två åren. När han lämnade laget den 12 mars 2009 skrev han ett kontrakt med IK Oskarshamn. Salo flyttade från IK Oskarshamn till Leksands IF som general manager den 1 december. Salo rymdfarkoster upplöstes den 11 augusti 2020.

hans fordon in i mitträcket på E18 öster om Köping, Sverige. När polisen kom upptäckte de Salo som slumrade till i sitt fordon. Salo var extremt berusad, med en promille på 3,06 procent. Den 20 januari 2021 fann en domstol Salo skyldig till grov DUI och dömde honom till två månaders fängelse.

Tommy Salo Familj

You may also like...