Tomas Andersson Wij Familj /\ Tomas Andersson Wij, eller TAW som han oftare kallas, är en svensk musiker, kompositör och journalist som föddes den 6 februari 1972 under tilltalsnamnet Tomas Per Andersson. Han tillbringade sin barndom i de södra Stockholmsbygderna Fruängen och Sköndal efter att ha fötts den 6 februari 1972. Från 1990 till 2005

Tomas Andersson Wij Familj
Tomas Andersson Wij Familj

till 1997 medverkade Tomas Andersson Wij i Svenska Dagbladet och Nöjesguiden samt i musiktidningen Pop. Han arbetade för ZTV i mitten av 1990-talet som programmets redaktör på Knesset. I den var han även programledare i Sveriges Radio.

Sommaren 2000. Solidaritet (Cordia, 1998) och Boken om Recovery (Recovery Books, 2002) är två antologier som han redigerade (Libris, 2002). Tillsammans med Sven-Gösta Holst grundade och medredigerade han den existentialistiska tidskriften Von Oben, som gav ut två nummer 2002 och 2003. Lars Halapi, filmens introduktionsledare, hittade Tomas.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

Andersson Wij upptäckte Tomas Andersson Wij genom ett demoband 1995 och fortsatte med att producera sina två första album. Från och med framgången med sitt album Ett slag för dig, åkte han på en rad turnéer nästan konstant och uppträdde mest som en enmansshow med bara sin gitarr. Han fick fyra svenska Grammienomineringar. TAW betraktades också allmänt som ett litterärt och poetiskt geni.

År 2000 blev writer.TAW mycket känd för de svenska översättningarna av Billy Joels låtar som dök upp på albumet Euforia – Helen Sjöholm sjunger Billy Joel. Han tävlade i Melodifestivalen 2007 och framförde en tolkning av Carolas vinnande låt Evighet (även känd som “Invincible”)

Använder språket Globen. Samma år vann han även priset “bäst klädda artist” från Café Magazine. Freddie Wadling, Totta Näslund och Bo Kaspers Orkester är bara några av de svenska sångare vars musik han antingen har skrivit låtar till eller översatt texterna till. Detta var 2013, när han

Evert Taube-stipendiet har tilldelats. Du bör inte förvänta dig ett kokboksformat här. Tomas Andersson Wij, i motsats till många av sina konstnärskolleger, ser inte för sig att marknadsföra sin karriär med ett fullfärgsmästerverk av bakad mat. Den här hippa musikern har en sofistikerad smak i mat och dryck, vilket förmodligen förklarar hans

en riktigt chill vibe från hans eget hemkök. Från en fåtölj på sitt trendiga kontor på Södermalm i Stockholm förklarar han: “Jag äter nästan alltid ute och medan jag jobbar här tar jag hellre en paus för att ta en kaffe runt hörnet.” En liten pinsamhet smyger sig över honom. Det finns inte ens en kopp kaffe till honom.

Tomas Andersson Wij Familj

bryggare och ångrar att han inte köpte varsin latte till oss att njuta av medan vi diskuterar våra liv, hans nya bok och hans aktuella TV-program, Tomas Andersson Wij sper med, där han medverkar, spelar gitarr och samtalar med andra musiker. Det gör ingen skillnad. Jag går hellre utan koffein än

förlorade på de obehagliga vibbarna som finns två flygplan uppe i bondgården där Tomas Andersson Wij bor. Väggarna är täckta av konstverk, det finns en bekväm soffa uppställd mot ena väggen, och skrivbordet i fönstret är översköljt av sångtexter. Det är Olle Adolphsons vintage svarta flygel.

En skivspelare och många skivbrickor vittnar om att aktiviteten äger rum. Under många år har Tomas Andersson Wij, musiker och författare, mest blivit förbisedd av allmänheten. Men “alla” i musikbranschen är bekanta med honom, och han har släppt nio album totalt.

har skrivit låtar för artister som Helen Sjöholm, Peter Jöback, Freddie Wadling och Bo Kaspers Orkester. Han gjorde ett större plask med sin cover av Carolas “Evighet” (från ett decennium tidigare) och sin egen hyllningslåt, “Helsingland”. Katarina Hahr träffar Tomas, en berömd målare.

Andersson Wij diskuterade familjefostran i ett samtal. Jag är rädd för min son och jag kommer att växa upp med ett känslomässigt distanserat band, som det jag hade med min pappa. Om det skulle hända skulle jag betrakta det som mitt största personliga misslyckande. Tomas Andersson Wij medger att även han ibland upplever ångest när han är överdrivet

inte tillräckligt med en förälder för att räknas Ibland anstränger jag mig för att finslipa mina kunskaper genom att göra en sockerkaka. Det är en positiv egenskap som barn ofta har. Du kan bara gå upp i höjd och inte ner. Min insikt om arten av de problem jag har haft med mina släktingar är en avgörande del av bilden.

ursprung. Jag beklagar sådana band och varför de fanns. Att skriva ner det hjälpte mig att slappna av avsevärt. Tomas Andersson Wij har uppträtt live i snart 20 år. Hans musik, melodier och avslappnade samtal har långsamt absorberats av den svenska befolkningen. Folk började uppmärksamma.

tack vare SVT-serien Tomas Andersson Wij leker med och därefter Så mycket bättre, där han skickligt kombinerade kortfattat allvar och varm komik (vilket resulterade i Svensktop-succén “När solen färgar juninatten”). TAW är på väg igen efter ett års uppehåll. Till honom han

har ett nytt band och skiva med titeln “Höger än händerna når.” Tomas kommer att framföra en utbud av hans musik, inklusive nytt material och fanfavoriter från hans bakkatalog.

Tomas Andersson Wij Familj