Tom egbers partner
Tom egbers partner

Tom egbers partner /\ Tom Egbers is een journalist, presentator en schrijver uit Nederland.

Egbers behaalde medio jaren tachtig zijn bachelor journalistiek aan de Universiteit van Utrecht.

Zijn examinator, Koos Postema, stelde hem voor bij de NOS en in 1984 werd hij aangesteld als presentator bij Studio Sport (NOS). Zijn vroege televisiecarrière was een puinhoop, met frequente fouten en ongelukken.

Hij deed in die tijd ook interviews voor het weekblad Voetbal International. In 1990 trad Egbers toe tot de Veronica Omroep Organisatie, waar hij de mediashow Stop de Persen creëerde en presenteerde.

Hij presenteerde ook de actualiteitenrubriek van VeronicaNewsline en een muziekprogramma waarin hij Edison Awards toekende aan internationale artiesten.

In 1992 keerde Egbers terug naar de NOS, dit keer om muziekprogramma’s (North Sea Jazz, Tom & Herrie) en een reeks interviews met prominente leden van de media te hosten (In Mijn Ogen).

Egbers vertoont sinds 1994 NOS Champions League-programma’s. Als verslaggever en omroepster doet hij verslag van wedstrijden van het Nederlands elftal, EK’s en Wereldkampioenschappen.

Omdat Nederland afwezig was op het EK 2016, keek hij naar het Belgisch voetbalelftal.

Egbers is naast televisiepresentator ook schrijver. Zo schreef hij het boek De Zwarte Metafoor over de Zuid-Afrikaanse voetballer Steve Mokone.

Tom egbers partner

Deze roman werd later verfilmd. Twelf Gestolen Jaaren, een vervolg op het boek, verscheen in 2002. Egbers’ korte verhalen “Roni” en “Lapland” werden respectievelijk gepubliceerd in de bundels Eternal Ajax en Paradise at the Dashboard Light.

Alan Caldwall, die prominent aanwezig was als sportman en zanger bij The Hurricanes in Liverpool, was het onderwerp van zijn boek Rory Storm, How the King of Liverpool Was Dethroned by The Beatles, dat in 2012 werd gepubliceerd.

Drie uur later waren we terug op de parkeerplaats. Ik was op weg naar mijn auto toen ik Tom achter me hoorde roepen dat hij een vraag had. Hopelijk wil hij wat drinken, redeneerde ik.

“Wil je met me trouwen?” hij zei. Voor een korte periode was ik volledig verrast, maar zijn moed maakte zijn aantrekkingskracht alleen maar groter.

Ik nam in één seconde de beslissing dat ik bij iemand zoals zij wilde blijven. Als gevolg daarvan stemde ik toe. ‘Ok, dan trouwen we over een jaar,’ zei hij.

Tom zal te zien zijn in de aankomende tv-serie Toms Engeland, waarin hij naar het vaderland van zijn moeder gaat. Hij beeldt de lokale bevolking af en maakt opnieuw kennis met het land.

De Zwarte Meteoor is een boek van Egbers over Steve Mokone, een Zuid-Afrikaanse wondervoetballer die in 1957 voor zijn favoriete voetbalclub Heracles kwam spelen.

In het jaar 2000 werd The Black Meteor verfilmd. Twelve Stolen Years, een vervolg op het boek, verscheen in 2002. Egbers’ korte verhalen “Roni” en “Lapland” stonden respectievelijk in de bundels Eternal Ajax en Paradise at the Dashboard Light.

Tom Egbers heeft het drama The Graduate vertaald naar het Nederlands. Alan Caldwell, die prominent aanwezig was als sportman en zanger bij The Hurricanes in Liverpool, was het onderwerp van zijn boek Rory Storm, How the King of Liverpool was Dethroned by The Beatles, dat in 2012 werd gepubliceerd.

Janke Dekker, de vrouw van Tom Egbers, heeft al een succesvolle carrière achter de rug. Janke koos na haar gymnasium diploma theater te gaan studeren aan de Toneelacademie Maastricht.

Niet lang daarna verhuisde ze naar Amsterdam om te studeren aan de Kleinkunstacademie. Ondertussen bracht ze veel tijd door met zingen en het volgen van pianolessen.

Tegenwoordig werkt de vrouw van Tom Egbers als producer achter de camera. De veiligheid van Janke kwam eind november 2016 nog steeds in gevaar door haar enscenering van de FIFA-musical FIFA Blatter.

Tom egbers partner
Tom egbers partner