Tineke schouten partner
Tineke schouten partner


Tineke schouten partner /\ Nederlandse comedienne en cabaretier Catharina Agatha Maria Schouten. Om deze reden staat ze bekend als de ‘Queen of Characters’, met personages als Lenie uit de Takkestraat en Bep Lachebek op het podium.

Toen Schouten nog een kind was, werd ze in Utrecht opgevoed door haar vader, die eigenaar was van een supermarkt. Toen ze acht jaar oud was, kochten haar ouders een gitaar voor haar om te leren spelen. Ze studeerde enkele maanden bij Jan Leeman.

Ze bezocht het Bonifatius Lyceum in Utrecht na haar afstuderen aan de Titus Brandsmaschool in het basisonderwijs. In het verleden trad ze daar regelmatig op bij schoolfeesten. Elly de Jong leerde haar later zingen. Op haar veertiende won ze haar eerste talentenjacht in het Utrechtse Don Mercedes.

Op achttienjarige leeftijd accepteerden Hennie Oliemuller en zijn Utrechtse Muzeval Cabaret haar als performer. Herman Berkien, een andere Utrechtse komiek, huurde haar in 1974 in als assistent en daardoor verwierf ze bekendheid.

“Lenie uit de Takkestraat”, een top 10-hit, was de single die haar naar roem voortstuwde. In haar optredens kruipt ze in de huid van verschillende personages, zingt ze liedjes en brengt ze impressies van beroemdheden en artiesten.

Ze componeert het lied (tekst), de muziek en de tekeningen helemaal in haar eentje. Met haar eigen orkest, onder leiding van Frank van Wanrooij, toert ze al jaren door Nederlandse theaters en theaters. In reclamespotjes van supermarktketens van C1000 was ook Schouten te zien.

Tineke schouten partner
Tineke schouten partner

Op haar 25ste verjaardag in 2005 werd Schouten door de burgemeester van De Bilt geridderd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Op 21 januari 2014 ontving ze de Nederlandse Cabaret Oeuvre Prijs. Toen ze in 2016 een personage speelde, maakte ze cameo’s in de huizen van een aantal opmerkelijke Nederlandse figuren.

In deze hoedanigheid is ze te zien in de Met de door in huis-show van SBS6. Toen het in Almere gevestigde Heart Beat in 2017 werd opgericht, werd zij genoemd als beschermvrouwe.

In 2019 was Schouten te zien in het RTL 4-programma The Masked Singer, waarin ze verkleed als zeedier zong om mee te doen aan de zangwedstrijd.
Brunyanszki zegt dat hij en Tineke “heel in onze maag” zijn over de kwestie. Uitroeptekens als ‘afpersing’, ‘chantage’, ‘bedreiging’ en ‘rapportage’ doorkruisen de verdiepingen in De Telegraaf van vandaag. Het stel overweegt zelfs een advocaat in de arm te nemen om de stiefzoon te laten stoppen met zijn ‘dubieuze praktijken’.

Brunyanszki daarentegen stelt tegen het AD dat dit niet het geval is. Alleen als mijn zoon volhoudt, zal ik overwegen om de zaak voor de rechter te brengen. Die tijd is echter nog niet gekomen.

De man benaderde Tineke en Brunyanszki enige tijd geleden over een mogelijke sponsorovereenkomst, aldus Brunyanszki, die zijn zoon niet wil noemen.

Tineke schouten partner
Tineke schouten partner