Sven Melanders Barn
Sven Melanders Barn

Sven Melanders Barn /\ Sven Alarik Melander var en svensk journalist, programledare, komiker och skådespelare. Han föddes den 30 oktober 1947 i Sankt Johannes församling i Malmö och avled den 31 mars 2022 i Hägerstens stadsdel i Stockholm. Skådespelarmässigt var han mest känd för sina komiska roller (Berra i Sällskapsresan,

som musikal, på tv (med Werner, Olle och trollet Rulle i Nöjesmassakern), och på teatern (med Steve och Lloyd i Tack för kaffet). Melander skötte Tala about news 2000–2003 och övervakade Kanal 1:s program 1986–1989.

Melander föddes i Malmö till rörmokaren Alrik Melander (1907-1977) och Alice, född Mattsson (1911-1986), där han tillbringade sina barndomsår tillsammans med sin äldre bror och syster. Han gick i skolan 1965 kl

Roy Andersson och Staffan Tapper var båda med i Malmö FF ishockeylag som vann tävlingen SDS-pucken ung. Melander och Björn Afzelius träffades när de båda gick på samma gymnasieskola 1967. De fick även sällskap av Mats berg, Kent Nilsson och Lasse Melander.

Wahlund, som spelade i Hootenanny-bandet Lille Mats. Tidigare har Melander arbetat som civilingenjör. Efter avlagd teknisk examen bestämde han sig dock för att göra en karriär inom journalistiken och skrevs in vid Journalisthögskolan i Göteborg våren 1969.

Efter examen från journalisthögskolan i januari 1971 tillträdde Melander ett vikariat på Expressen i Malmö, där han redan föregående sommar hade praktik. Konflikt mellan tidningens Malmöredaktion och Stockholms ledning ledde till att han fick tillfälligt

jobbet på tidningen avslutades. Melander hade varit arbetslös till sommaren om inte hennes handledare hade haft kontakt med Aftonbladet i Stockholm, där hon så småningom fick heltidsarbete. På Aftonbladet arbetade han från 1972 till 2003.

Sven Melander har arbetat på Aftonbladet två gånger, först 1978 och sedan igen 1980 till 1985, med ett år emellan som redaktionsassistent på Radio Stockholm och under inspelningen av Sällskapsresan.

har tre barn och öppnar upp sig för att vara pappa. Sven Melander, 72, har varit en del av svensk popkultur sedan 1980-talet och anses allmänt vara en av landets mest älskade offentliga personer. På 1970-talet arbetade han som journalist tills han återuppfann sig själv som Bertil “Berra” Olsson och fick framgång igen på 1990-talet.

Sven Melanders Barn

en tidlös film, Sällskapsresan. Efter detta fick populära verk som Nöjesmassakern och Prata om nyheter vida erkända. Hans videor på Facebook har hjälpt honom att bli populär de senaste åren. Han fick också Kristallens hederspris för föregående år. Han var

Karin Melander Hassler, som han hade tre barn med i ett tidigare äktenskap. I en intervju med Expressen berättade Sven Melander om att vara förälder till sina tre barn, som nu är 37, 35 och 30 år. De heter Victor, Christina och Linnéa.

år, jag har aldrig haft ett sommarjobb. Sedan, för mina egna syften, flyttade jag familjen och alla barns kompisar ut på landet. Att umgås med ungdomarna var fantastiskt. Ströjd mjölk och flingor fanns det i överflöd. Vi har haft de bästa somrarna någonsin. Jag har dock varit en oaktsam förälder.

arbetat, hemma och borta via pendling, flyg och resor. Inte för att jag var medveten om det då, men jag har alltid försökt att finnas där för mina barn. Ingen har sagt något negativt om hur jag uppfostrar mina barn, så jag antar att jag gör något rätt.

Sven Melander dog den 31 mars i hemmet, omgiven av sina nära och kära. Han lämnade efter sig 2,8 miljoner kronor som kommer att fördelas jämnt mellan hans tre barn Victor, Christina och Linnéa.

fars bortgång. Sven Melander har underhållit svenskar ända sedan han gjorde sitt stora genombrott som skådespelare i början av 1980-talet och spelade Berra i Lasse bergs “Sällskapresan”-film. Som ett erkännande av hans lysande karriär tilldelade Kristallen-galan 2019 honom ett hederspris. Aftonbladet

kontaktade Sven Melanders barn, som avböjde att kommentera; Sven Melanders 62-åriga följeslagare Alice Kerblom får cirka 1,2 miljoner svenska kronor (SEK) från sin pensionsförsäkring enligt villkoren i hans testamente. För henne betyder detta

Tio tusen danska kronor per år i lite över ett decennium.När dammet lägger sig får Sven Melanders tre barn, Victor, Christina och Linnéa, 2,8 miljoner kronor vardera. Han avled den 31 mars i sitt hus på den svenska landsbygden.

medlemmar av hans närmaste familj. Sven Melanders första smak av berömmelse kom i början av 1980-talet, när han porträtterade Berra i Lasse Bergs “Sallskapresan”-film; hans son Victor berättade senare för TT att hans pappa var på väg att skratta till slutet.

enormt populär som underhållare, och han har fått svenskarna att skratta sedan dess. 2019 fick han en hedersmedalj på Kristallen-galan för sin långa och framgångsrika karriär.

Sven Melanders Barn