Sven kramer lengte

Sven kramer lengte
Sven kramer lengte

Sven kramer lengte /\ De Nederlandse langebaanschaatser Sven Kramer is een bekende figuur in de sport. Hij won drie keer de 5000 meter op de Olympische Spelen, eenmaal de ploegenachtervolging en negen keer de wereldkampioenschappen allround.

Hij won ook tien keer de Europese allround. Hij won ook acht wereldkampioenschappen op de 5000 meter en vijf wereldkampioenschappen op de 10.000 meter. In de ploegenachtervolging won hij acht keer de titel. Yep Kramer, een voormalig langebaanschaatser, is de vader van zijn zoon.

Twee dagen voor zijn debuut op het NK Afstanden in Heerenveen brak Kramer zijn enkel toen hij van de trap viel en brak zijn middenvoetsbeentje. Toen Rintje Ritsma tijdens het kitesurfen zijn enkel brak, deelde hij tijdens het kampioenschap een ziekenhuiskamer met hem. Kramer eindigde als tweede op de Wereldkampioenschappen Junioren 2004 achter Justin Warsylewicz uit Canada.

Een jaar na het winnen van de Nederlandse senior allround titel in zijn laatste juniorjaar, eindigde hij als tweede en derde op respectievelijk de Europese en Wereldkampioenschappen allround. Met een gouden medaille op de Wereldkampioenschappen Junioren 2005 sloot Kramer een uitstekend jaar af.

Kramer en Ireen Wüst maakten van het seizoen 2005/2006 tot en met het seizoen 2014 deel uit van het TVM-team. Als Lotto-Jumbo-renner wordt hij sinds het seizoen 2014/2015 gecoacht door Jac Orie. Jumbo-Visma is de nieuwe naam van de groep.


Toen Kramer het olympische seizoen begon, brak hij het wereldrecord voor de 5000 meter en eindigde hij in 6,08,78 seconden. In de laatste ronden versnelde hij met bijna een seconde per ronde. De Olympische Winterspelen van Sven Kramer begonnen met een zilveren medaille op de 5000 meter in Turijn.

Dit nieuwe nummer maakte een goede kans op het winnen van de eerste gouden medaille, maar de val van Kramer in de halve finale deed de kansen van Nederland teniet. Italië zegevierde in de nieuwe rubriek, terwijl Nederland het brons pakte. Door technische problemen werd Kramer vijftiende algemeen op de 1500 meter. Op de 10.000 meter werd hij zevende.

Kramers concentreerde zich dit seizoen op de lange afstanden omdat hij de meeste kans had om de Olympische Winterspelen te halen. Als gevolg daarvan was hij beperkt tot deelname aan de vijf en tien kilometer evenementen op de allround kampioenschappen, waar hij alleen maar kon hopen op een goede plaats.

Sven kramer lengte
Sven kramer lengte

Door een wereldrecord op de 10.000 meter en de diskwalificatie van Chad Hedrick won Kramer brons op de wereldkampioenschappen allround op de 10.000 meter.


Kramer won in het seizoen 2006-2007 elk kampioenschap waarvoor hij in aanmerking kwam. Kramer was de eerste die de 1500, 5000 en 10.000 meter won in hetzelfde kampioenschap in Nederland, een prestatie die hij drie keer volbracht. Kramer won de Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen Allround om zijn hattrick te voltooien. Op de laatste 10.000 meter van het WK Allround in Heerenveen liep hij een wereldrecord van 12.49,88.

Met overwinningen in de ploegenachtervolging, 5000 en 10.000 meter, bezorgde hij Kramer een hattrick op de WK afstanden. Met een tijd van 12.41.69 brak hij zijn eigen record voor de langste afstandsloop.

Sven kramer lengte
Sven kramer lengte

You may also like...