Steef de jongh vrouw
Steef de jongh vrouw

Steef de jongh vrouw /\ Bloemenduel, een massieve operette met vier hoofdrollen, acht bijrollen, een koor en muziek voor een groot orkest, werd geschreven door Louis van Beek en Steef de Jong.

Al met al een 80-jarige man. Bloemenduel is geschreven voor een volledig vrouwelijke cast, dus het kan een vrouw of 80 zijn.

Ze besloten de operette naar de theaters te brengen nadat het testpubliek er zo enthousiast over was. Alleen jullie twee. Bloemenduel, een volledig vrouwelijke cast operette, was het resultaat (voor twee mannen).

Bloemenduel is gebaseerd op de ware verdieping van twee aristocratische Weense socialites in het jaar 1892. De bloemstukken voor een tentoonstelling werden toevertrouwd aan de prinses en de gravin. Uiteindelijk loopt de aanvankelijk plezierige werkrelatie stuk door een misverstand en ontaardt in een verhitte discussie die uitmondt in een dueluitdaging. Tussen de acts door trakteer je jezelf op een heerlijke lunch bij De Schuur.

Gasten zullen spectaculaire acts opvoeren terwijl je dineert op operettekroketten. De hartverscheurende, mooie en ouderwetse romantische liedjes van Steef de Jong”De stem van De Jong is doordrenkt van melancholie door zijn hele discografie.”

Steef de jongh vrouw
Steef de jongh vrouw

Haarlem (du Stadt meiner Traume), een eerbetoon aan zijn thuishaven, wordt gezongen in de ouderwetse romantische stijl van Lou Bandy, en wordt als extraatje opgenomen. Hein Janssen, Volkskrant. Deze uitbundige operette van Louis van Beek en Steef de Jong, met koor en groot orkest, kent vier hoofdrollen en zo’n acht bijrollen.

Het is 80 omdat het is geschreven voor een volledig vrouwelijke cast. Ze besloten de operette naar de theaters te brengen nadat het testpubliek er zo enthousiast over was. Alleen wij tweeën zijn aanwezig in deze situatie. Bloemenduel, een volledig vrouwelijke operette, is het eindresultaat (door twee heren).

Het echte “Flower Duel” vindt plaats in Wenen in 1892. De bloemstukken voor een tentoonstelling zijn toevertrouwd aan de prinses en de gravin. Hoewel ze als vrienden beginnen, verslechtert hun relatie al snel in een verhitte discussie die eindigt met het uitdagen van elkaar tot een duel.

Acteur, regisseur en schrijver Louis van Beek staat bekend om zijn werk. ‘Mathilde’ en ‘Soeur Sourire’ zijn twee van zijn bekendste werken. Hij werd genomineerd voor de Louis d’Or voor ‘Mathilde’. Liesbeth List, een chansonnière en diva, was het onderwerp van zijn eerste musical in 2017.

Sinds ‘SISI BOY’ heeft Stef de Jong een aantal werken gemaakt, waaronder De Modern Art Revue, Stefs Operetta Hourtje en SISI BOY. Als hij optreedt, wordt het publiek getrakteerd op een performance die zich ontvouwt als een levensgroot kartonnen pop-upboek. In 2017 werd hem de Mary Dresselhuysprijs uitgereikt.

Steef de jongh vrouw
Steef de jongh vrouw