Soy kroon ouders
Soy kroon ouders

Soy kroon ouders /\ Als onderdeel van zijn Van Der Vorst Zie Sterren-show brengt Peter van der Vorst een bezoek aan Soy Kroon en informeert hij naar de raadselachtige oorsprong van de naam “Soy Kroon”.


Peter is nieuwsgierig naar hoe zijn naam Soy is ontstaan, omdat het niet gebruikelijk is. “Ik was ook de eerste soja in Nederland die geboren werd”, grinnikt de soapie. De naam die hij gebruikt is een grap.

‘Mijn ouders vroegen me wat we moesten doen als we ooit ouders zouden worden. Hoe heet je? En toen besloten ze: ‘Weet je wat? We gaan gewoon niet rotzooien en onze namen veranderen.”

Zodra ik het zei, zijn we hier! Omdat Soy’s vader de naam Jos draagt, werd de naam Soj geboren. In het zonnige Spanje horen de ouders van Soy het woord “soja”, wat betekent dat ik het ben, overal.

Deze beslissing wordt daar en dan genomen, en ze denken er niet lang over na. Uiteindelijk “zou dit het geval moeten zijn”, concludeerde de acteur. Soja, het is fijn dat er nu meer duidelijkheid is!


De in Eindhoven geboren Kroon is sinds 2008 professioneel acteur in de muziek- en televisie-industrie. De kruistocht van Spijkerbroek was zijn eerste toneelvoorstelling.

Soy kroon ouders

Andere musicals, zoals Kruimeltje, War Winter en War Horse, volgden in de jaren daarna. Als Diederik in de Vlaamse televisieserie Galaxy Park werd Kroon vooral bekend door zijn rol.

Daarna was hij te zien in shows als Dokter Tinus op de Nederlandse televisie. Sil Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden en Nieuwe Tijden maakte hem beroemd in Nederland.

Tijdens seizoen 2018 van RTL 4’s Dance Dance Dance, gaat Kroon samen met actrice Holly Mae Brood een dansduo vormen. Kroon en Holly hebben sinds 2016 een relatie.


Na een pauze van vier maanden keert Soy Kroon terug in de rol van Sky in Mamma Mia! Om zijn identiteit voorlopig geheim te houden, was de acteur bezig met het filmen van een naamloze televisieserie. “Ik zou graag zoveel mogelijk verschillende genres proberen.”

Soy kroon ouders
Soy kroon ouders