Simon Pettersson Familj
Simon Pettersson Familj

Simon Pettersson Familj /\ Den svenske diskuskastaren Simon Pettersson föddes den 3 januari 1994. I VM 2017 kom han på elfte plats totalt, och i EM 2018 blev han fjärde totalt i finalen. Hans privata

Hans personbästa är 70,42 meter, som han uppnådde i Norrköping, Sverige, i augusti 2022 vid svenska mästerskapet. Vid ett tillfälle i sitt liv var han en tiokampsportare. Pettersson vann silver med en vid olympiska sommarspelen 2020.

med ett avstånd på 67,39 meter var kastet imponerande. Simon Pettersson här, och jag kommer från den sömniga staden Sixarby, Sverige, som ligger halvvägs mellan de större städerna Uppsala och Gävle. Jag idrottade för första gången när jag var sju år och har varit beroende sedan dess. Även om rbyhus IF är min hemmaklubb så spelar jag för Hässelby SK idag på grund av en träningskonflikt.

Jag trivs med mitt liv just nu. Jag har varit en idrottare ända sedan jag var liten, och även om jag har sysslat med allt från bordtennis till bandy, golf och fotboll längs vägen, var det alltid tydligt för mig att friidrott var det roligaste och mest tillfredsställande för mig. mig. Det som lockade mig till multisport var dess inneboende variation.

första tonårsdecenniet som sträcker sig över dessa 12 år. Jag gick på friidrottsgymnasiet vid Vxnäshallen i Karlstad i tre år och jag gillar särskilt barfotahoppningen i gräset nere vid rbyhus IP, passningarna och intervallerna. Jag såg att grenarnas slängmönster förändrades med tiden.

blomstrade och växte i något högre takt än andra delområden. På grund av detta började jag bli känd som en “kastande allrounder”, eller, i min egen terminologi, som någon som prioriterar kast som en del av en väl avrundad atletisk repertoar.

utövas genom användning av kast. Simon Pettersson, den blyge, magre pojken som gick upp i vikt för att vinna silver i diskus i OS, gick från 86 till 120 kilo: En utmaning är att jag har en annan uppfattning om mig själv nu. Familj av Simon Pettersson | Svenske sprintern Simon Pettersson, som går under namnet “Simon den store”, tävlar främst i

försöker vinna en diskuskasttävling. Hans födelsedag är den 3 januari 1994 och han spelar för Hasselby SK. Hans födelseort är Tobo. Han deltog i diskustävlingen vid 2017 års världsmästerskap i London och placerade sig på en tionde plats totalt. I Norrköping kastade Pettersson 70,42 meter.

Han tog SM-guldet 2022, då han också satte nytt personligt rekord. Simon Pettersson är född och uppvuxen i Sixarby. Efter att ha tagit sig igenom kvalstadierna tävlade Pettersson i friidrotts-VM 2019 i Doha, Qatar, i oktober.

till finalen där hans distans på 63,72 meter var bra för en nionde plats. Vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo tog Daniel Stahl guld i diskustävlingen medan Pettersson tog silver. Det var första gången som två svenska friidrottstävlingar tävlade i OS tillsammans sedan sommarspelen i London 1948.

Simon Pettersson Familj

medalj i samma OS. Pettersson tog silvermedaljen i viktkast med distansen 19,57 meter vid inomhus-VM 2022 i februari. I augusti 2022 SC diskusturnering kastade Pettersson en vinnande distans på 70,42 meter.

var hans första kast någonsin på mer än 70 meter. Han vann förstaplatsen i sitt event tack vare sin fantastiska prestation. När Simon Pettersson står bredvid sin pappa säger ingen av dem ett ord till varandra. Den senaste tiden har pappa pratat mycket. bär på en hel del spänning. För 2013 kommer både våren och vintern tidigt.

Simon Pettersson och hans pappa begav sig till Växjö för att övertyga diskusinstruktören Vésteinn Hafsteinsson att ta honom som student. Det är inte mycket entusiasm från huvudtränaren. Den magra, tysta tjejen fångade den 19-årige mannens försiktiga blick. Han är 198

höjd i centimeter och en massa på 86 kg. Simon Petterssons 198 centimeter höga höjd. Expertdiskuskastare varierar ofta i vikt från 120 till 160 kg, vilket ger dem möjlighet att skapa mer kraft för varje kast. Han tog ett djupt andetag och klev in i mitten av ringen.

Och han kastade diskusen 64 fot och 18 tum. Det var verkligen för mycket drama för situationen. Simon Pettersson uppmuntrade sina tittare att förlåta sina föräldrar i en intervju på plats med Discovery Plus, som sändes kort efter att evenemanget avslutats. Tiden har gått, han

fortsatte att berätta för tryckta medier att hon lärde sig av erfarenheten eftersom hon aldrig hade varit i en sådan position tidigare. Att allt fungerade perfekt var grädden på moset. Marginalerna mellan framgång och misslyckande är knivskarpa.

Att få övertaget för en gångs skull kändes bra.Det var ganska oväntat att Simon Pettersson skulle vinna guld och silver för Sverige i diskussporten för herrar vid OS i Tokyo förra året. Alla förväntade sig åtminstone att Sverige skulle komma iväg med en medalj. i den sista omgången av kapplöpningen om titeln; något mindre skulle ha varit en besvikelse.

Det kom som en total chock att höra att det faktiskt fanns två, förutom guld och silver. Inför OS var Petterssons största resultat oavgjort på nionde plats i VM 2019.

plats fyra i 2018 års EM-ställning. Jag skulle ha varit nöjd med en femte eller sjätte plats. Även om de hade kommit högre än tiondedelen skulle det ha varit framsteg, men till slut misslyckades de med det.
Pettersson tävlar för det isländska landslaget i kast.

vars hemmabas är Växjö och vars tränare är Vésteinn Hafsteinsson. OS-guldmedaljören Daniel Stahl är också en del av denna besättning. Pettersson har fått växa utan pressen att tilltala majoren stress orsakad av att alla räknar med att han klarar sig bra.

Simon Pettersson Familj