Sigrid kaag ziek
Sigrid kaag ziek

Sigrid kaag ziek /\ Ze is een Nederlandse diplomaat en politicus die sinds 4 september 2020 de leider is van de Democratische Partij 66 (Demokratische Partei 66). Ze was eerder minister van Buitenlandse Zaken van 25 mei 2021 tot 17 september 2021 en minister van Buitenlandse.

Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 26 oktober 2017 tot en met 10 augustus 2021 in het kabinet-Rutte-Rutte Derde en eerder van 25 mei 2021 tot 17 september 2021 als minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte-Tweede.

Het kwam op een punt dat het zo slecht ging tussen Sigrid en haar ouders dat ze voor zes maanden in een pleeggezin werd geplaatst.

De ouders van de hockeyteamgenoot van hun zoon waren onder degenen die getuige waren van het incident. Ze nodigden je uit om bij hen te komen. ‘Het gebeurde gewoon in een oogwenk.’ Daarna was er een veilige haven in huis.

Sigrid Kaag en haar familie hebben eerder veel over de wereld gereisd. Tegenwoordig woont het hele gezin in Nederland. De enige keer dat Kaag een foto van haar kinderen op sociale media plaatst, is wanneer ze ziek of gewond zijn.

Sigrid kaag ziek
Sigrid kaag ziek

Anderen daarentegen staan ​​veel gunstiger tegenover Kaag. “Sigrid, bedankt voor alles wat je de afgelopen jaren wereldwijd voor Nederland hebt betekend”, zegt Sophie Hermans, de leider van de VVD, in een bericht op Twitter.

“Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken in de Tweede Kamer”, zegt hij. De vertrekkende Nederlandse premier Mark Rutte omschrijft Kaag als “een heel aardig mens”.

“Ik vind het heel erg”, zegt Rutte over de behandeling van Kaag. Nederland had in haar minister van Buitenlandse Zaken een zeer goede, vooraanstaande en internationaal gerespecteerde figuur.

Het was een eer en een enorme vreugde om tijdens mijn regeringsperiode te dienen als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en vervolgens als minister van Buitenlandse Zaken.

Ik accepteerde de functie in mei van dit jaar nadat ik daarom gevraagd was, en ik heb hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het kantoor met respect wordt gevuld. Voeg daarnaast waarde toe aan het kantoor.

Sigrid kaag ziek
Sigrid kaag ziek

Sigrid ontmoette haar man Anis, een Palestijnse tandarts, in 1992 tijdens een zakenreis naar het Midden-Oosten. Ze trouwden in 1993. In Jeruzalem stemden ze stilletjes in met het voorstel. “Hij is een compleet en totaal contrast met mij. Hij is aanzienlijk sterker in zijn overtuigingen, maar hij is ook heel flexibel in zijn denken.

“Als ik eenmaal een beslissing heb genomen, ben ik minder geneigd om van gedachten te veranderen”, zegt ze. uitgelegd aan LINDA. De toewijding en betrouwbaarheid van mijn man zijn twee eigenschappen die ik erg leuk vind aan hem. Bij hem heb ik een fundamenteel gevoel van veiligheid’, denk ik bij mezelf.

Dat Bijleveld ondanks een motie van afkeuring aanblijft als minister, wordt door voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) als ‘zeer oncollegiaal’ bestempeld. Het antwoord van Weisglas is: “Dat doe je gewoon niet.” ,,Dat mag je niet doen.” Zelf zegt Bijleveld dat ze “tot een andere persoonlijke conclusie is gekomen”.

Kaag werd geboren in Rijswijk, Nederland, als dochter van een professionele klassieke pianist. Ze is geboren in Zeist en studeerde eerst Arabisch aan de Universiteit Utrecht voordat ze overstapte naar The American University in Caïro, waar ze in 1985 een Bachelor of Arts in Middle East Studies behaalde.

Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze ging door met het behalen van een M.Phil. graad in Internationale Betrekkingen van St Antony’s College (Universiteit van Oxford) in 1987 en een M.A.-graad in Midden-Oostenstudies van de Universiteit van Exeter in 1988, beide op het gebied van Midden-Oostenstudies. Ook volgde ze onderricht in internationale betrekkingen aan het Instituut Clingendael in Den Haag en aan de Franse École nationale d’administration, waar ze een jaar studeerde.