Sandra Näslund Föräldrar

andra Näslund Föräldrar
andra Näslund Föräldrar

Sandra Näslund Föräldrar /\ IDRE. På Arlanda var hon mest oroad över att gå vilse bland folkmassorna på grund av sina snabba framsteg.

Vid fyra års ålder har Sveriges yngsta OS-idrottare från spelen 2014 blivit vår största guldhoppare någonsin.

Sportbladet

Sandra Näslund berättar för Sportbladet om osäkerheten under hennes första år, då hon tog över efter Anna Holmlund, och familjens stöd.

Till följd av min mammas död känner jag en starkare anknytning till både min mormor och morfar än vad jag annars skulle ha haft.

När Sandra Näslund bara var 17 år slutade hon femma i Olympic Ski Cross-tävlingen i februari samma år och nu är hon 21 år, vårt största guldhopp inför vinter-OS i Pyeongchang. Sandra Näslunds resa var livlig, och det är en underdrift.

Sandra Näslund Föräldrar

– Jag minns att jag var ganska orolig inför min första körupplevelse i Sotji. Det var mycket information, och eftersom jag var på en så stor turnering hade jag svårt att bearbeta allt. Allt gick så snabbt i början. Sedan OS har tillväxtkurvan gått rakt upp och rätt vad den var.

Det var inte lätt för mig när jag först kom med i landslaget som 16-åring. Men trots att jag deltagit i en mängd tävlingar i mitt hemland Sverige hade jag inte rest mycket.

Mötesplatsen

Som jag minns, eftersom Stockholm var den sedvanliga mötesplatsen, fick man nu resa dit på egen hand. “Ska jag gå härifrån, och i så fall var?”.

Du visste ingenting om Arlanda, och jag hade inte varit där förut. Det sista du förväntade dig var att gå vilse där. Men jag har inget minne av att något gick fel, så jag tror att jag hamnade där jag skulle vara.

Hon menade det. Under bara 15 dagar i december toppade hon världscupen 2017/18 med 390 000 kronor i inkörda prispengar. Anna Holmlund, en tidigare lagkamrat, har varit en enorm tillgång i din uppstigning till stjärnstatus.

– Det var ett sant nöje att ha Anna i närheten. Så fort jag kom in stod det klart att hon var en av de bästa i världen. Som ett resultat var det extremt fördelaktigt att ha henne i varje träningspass och att kunna jaga och försöka slå henne.

Sandra Näslund Föräldrar
Sandra Näslund Föräldrar

You may also like...