Ruben hein ouders
Ruben hein ouders

Ruben hein ouders /\ In Bemmel, Gelderland, werd Ruben Hein opgevoed door zijn moeder en vader. Bij het IKC Pius X ontving hij zijn lager onderwijs. Daarna ging hij naar het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Na de middelbare school ging hij naar het Conservatorium van Amsterdam.

Waar hij Jazzpiano afstudeerde en in 2008 cum laude afstudeerde.Als Hein niet met Pete Philly & Perquisite of Hans Teeuwen speelde, zat hij in de band van Hans. In het Nederlands Jazz Vocalisten Concours eindigde hij op de tweede plaats.Zijn contract bij Blue Note werd getekend in de zomer van 2010.

[2] Op 29 oktober 2010 bracht hij zijn debuutalbum Loose Fit uit, dat werd geproduceerd door Stefan Kruger en Fons Merkies in de Gula Studios in Malmö. In afwachting hiervan is Elephants op 20 augustus 2010 vrijgelaten

. Om zijn eigen muziek te promoten en op te treden op evenementen over de hele wereld zoals het North Sea Jazz Festival en Eurosonic Noorderslag en in Jakarta op het Java Jazz Festival, ging hij op tournee.

Bill Withers, een van Ruben Heins grootste muzikale invloeden, ontmoette hem in mei 2011 tijdens een concert ter herdenking van Withers’ 40-jarige muziekcarrière. Zijn lied Ain’t No Sunshine werd tijdens dit concert uitgevoerd voor Withers zelf, evenals een uitverkocht Theater Carré. Dit was “een van de meest opwindende momenten in mijn leven”, zoals Hein later opmerkte. [bron?]

Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest (o.l.v. Jules Buckley) werkten in oktober 2011 samen aan een uitverkocht Carré. Ruben Hein Live, een live-opname van de show, is inmiddels uitgebracht. Met Oleta Adams en het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam in december 2011 trad Hein op in de Concertgebouwzaal.

Revisited, een derde cd, verscheen in 2012. Hein is prominenter aanwezig als pianist op dit album. De deuntjes van Loose Fit kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, inclusief zang, maar niet allemaal. Joost Patocka en Ernst Glerum speelden drums en bas op het album.

Ruben hein ouders
Ruben hein ouders

Als zanger en nieuwkomer werd Hein bekroond met twee nominaties voor de 3FM Awards 2011. Daarnaast werd hij genomineerd voor de Edison Publieksprijs door Edison Research. In 2012 won hij een Radio 6 Award voor Best Soul Album, evenals een Edison-nominatie in de categorie Best Jazz Vocal Album voor zijn live-cd. In 2013 werd een Radio 6 Award voor Beste Man uitgereikt.

Op 29 maart 2013 bracht hij Hopscotch uit, zijn vierde studioalbum. Het werd geproduceerd door Paul Willemsen (Beans & Fatback), die ook het album speelde en meeschreef. Jesse van Ruller (gitaar), Hugo den Oudsten (bas) en Bram Hakkens (drums) zijn de andere bandleden op dit album (drums). Op 5 maart 2013 werd de eerste single van het album, Fool By Morning, uitgebracht. In 2013 won hij de Edison Publieksprijs voor dit album.

In het kader van Linda’s Zomerweek zong Hein de favoriete liedjes van Linda’s bezoekers, waarmee hij in juni 2013 bekend werd bij het grote publiek. In 2014 nam hij samen met gitarist Paul Willemsen weer deel aan het programma. Zowel op Fink’s album Hard Believer als op zijn Europese tour in 2014 en 2015 was hij keyboards.

Daarnaast deed hij achtergrondzang. Tijdens een aantal evenementen, waaronder Lowlands en het Sziget-muziekfestival, trad de band op in concertzalen in heel Europa.Ruben Hein presenteerde van 2014 tot 2015 ‘Ruben’s Guestlist’, een wekelijks radioprogramma op NPO Radio 6.

Ruben hein ouders
Ruben hein ouders