Ron fresen ziek
Ron fresen ziek

Ron fresen ziek /\ Vanwege zijn terminale ziekte legt Ron Fresen zijn functie bij de NOS neer. In een interview met de Volkskrant onthult de 62-jarige politiek verslaggever dat hij prostaatkanker heeft en zijn laatste jaren bij zijn gezin wil doorbrengen.

Het was echter vaak moeilijk voor hem om zijn ziekte lang geheim te houden, legt hij uit in de krant. Premier Mark Rutte, die binnenkort vertrekt, kwam dicht bij het onthullen van zijn identiteit.

Fresen

‘De premier kijkt hem recht in de ogen als ze samen de lift in willen. Je ziet er een beetje vreemd uit met je wenkbrauwen, Ron. Wat is er aan de hand?’ In een poging om het niet te noemen, verlegt Fresen snel zijn aandacht naar iets anders. “Ik denk dat het van te veel tijd in de zon was… In de krant stond een passage met de titel “Blabla.”.

“Een drastische zaak”, zo omschrijft Fresen zijn ziekte. Toen hij 47 was, kreeg hij de diagnose prostaatkanker en zijn vader stierf op 72-jarige leeftijd. “‘Nee, ben je gek, dat is niet denkbaar op jouw leeftijd’, merkten ze op in het ziekenhuis.

Maar toen kreeg ik het en onderging een operatie. Daarna is de maligniteit uitgeroeid “antwoordt hij. rug. In 2018 leek het alsof de kanker was teruggekomen en uitgezaaid.

Ron fresen ziek

Als gevolg van de chemotherapie schat de arts dat de patiënt tussen de anderhalf en twee jaar de tijd heeft om te overleven.

Benutten

Volgens Dr. Fresen houdt de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker in “uitrekken en volhouden” in de hoop iemands levensverwachting met vijf tot acht jaar te verlengen, terwijl we zo weinig mogelijk doen en de resterende tijd optimaal benutten.

Het is zijn doel om veel tijd met zijn kleinkind door te brengen. Hij haalt herinneringen op aan een zonnige middag in Den Haag met zijn kleinkind.

“Het kwam bij me op dat, als de huidige trend zich voortzet, het geweldig zal zijn; het is gewoon adembenemend. Het antwoord is…” Samengevoegd “Op een prachtige, vreugdevolle manier, “… daar word ik emotioneel.”

Fresen is om 20.00 uur klaar met zijn klus in het NOS Journaal. op 1 mei. Het is zeventien jaar geleden dat hij daar voor het eerst begon te werken. Als gevolg hiervan is hij verheven tot de functie van permanent politiek vertaler.

Het is een serieuze zaak. Dan dan, aangezien het weer boven water komt. Toen ik 47 was, kreeg ik voor het eerst prostaatkanker. Mijn vader, die 72 jaar oud was toen hij stierf, was een geweldige man.

Er was een waarschuwingslampje dat op een gegeven moment begon te knipperen en ik kon zien wat er aan de hand was. Ik denk dat ik er naar moet laten kijken, redeneerde ik.

Nee, zeiden ze in het ziekenhuis: ‘Dat kan niet op jouw leeftijd.’ Maar toen kreeg ik het en onderging een operatie. Fresen meldt dat de kanker was uitgeroeid als gevolg van deze behandeling.

Ron fresen ziek
Ron fresen ziek