Romina Pourmokhtari Föräldrar /\ Den svenskfödda politikern Romina Pourmokhtari (svenskt uttal: ) föddes den 12 november 1995 i Sundbybergs församling, Stockholms län ( Liberaler ). Regeringen Kristersson har haft henne i tjänst som klimat- och miljöminister sedan den 18 oktober 2022. Under hennes tid som ordförande,

Romina Pourmokhtari Föräldrar
Romina Pourmokhtari Föräldrar

Från och med 2019 är Liberala Ungdomsförbundet (LUF) adjungerat till Folkpartiets styrelse. Pourmokhtaris huvudsakliga politiska intressen är skolastisk integration, feminism, kampen mot hedersvåld och främjandet av kvinnors rättigheter. Pourmokhtari valdes till ungdomsrörelsens första vicepresident.

förening 2018; vid sin kongress i Västers den 17 augusti 2019 besegrade hon Simona Mohamsson och efterträdde Joar Forssell som president. Ett huvudtema för hennes presidentskap var hennes kamp för att ersätta den obligatoriska militärtjänsten, delvis för att värnplikten var grundlagsstridig.

strikt rättsskydd, och moderpartiet Liberalerna bör behålla sin liberala hållning till invandring. Pourmokhtari tillkännagav sin avgång som förbundsordförande för Liberal Youth Association den 14 september 2022, i väntan på nästa konferens i november samma år.

Hon har suttit i styrelsen för RFSU (Nationens sexualupplysningsförbund) sedan juni 2021. Kycklingnuggets på krita, Pourmokhtaris självbiografi, gavs ut av Timbro förlag 2022. Hon föddes också samma år.

Expressen har utsett honom till den mest inflytelserika svenska politikern under 30 år. Hon blev Sveriges yngsta minister vid statsminister Ulf Kristerssons regeringsförklaring, när hon tog över ansvaret för klimat och miljö. Till vilken stad åkte Pourmokhtaris familj när hon var ung?

Sundbybergsorten r och utbildad vid Uppsala universitets statsvetenskapliga institution. De senaste tre åren har Romina Pourmokhtari tjänstgjort som politisk tjänsteman för det liberala partiet. Sedan dess har hon skött kulturfrågor i storstockholmsområdet. En ny president, Pourmokhtari, valdes 2019.

Hon hade suttit som ordförande i Liberala ungdomsförbundet men har sedan dess hoppat av. Carina Bergfeldt konstaterar att Romina Pourmokhtaris inkomst “hade femdubblats sedan hon blev minister” när Pourmokhtari dyker upp i sin talkshow. Vad är en ministerlön – och

Jag är nyfiken på Romina Pourmokhtaris lön. Från och med januari 2022 kommer din månadslön som minister att vara 145 000 svenska kronor (SEK). Romina Pourmokhtari, som också kommer att tjänstgöra som minister, får samma månatliga ersättning. – Det var utmärkt. Många brydde sig om mig, och båda mina föräldrar arbetade hårt för att jag skulle lyckas.

mina läxor Jag gillar att spela fotboll på min fritid. Min far ägde en bil, så han kunde ta mig ställen ganska ofta. Vilken underbar barndom de hade. Familjen flyttade till staden precis innan Romina började gymnasiet. Enligt Romina Pourmokhtari var hennes föräldrar både aktiva och framåtanda under hennes barndom.


Romina Pourmokhtari Föräldrar

redo att hjälpa till med skolarbetet. Alla omkring henne hade inte lika tur. De är Romina Pourmokhtaris föräldrar, vars far emigrerade från Iran Som barn inspirerades Romina Pourmokhtari att engagera sig i politiken av sin far, en politisk exil från Iran som hade tagit sig till Sverige. Det faktum att han kan

spendera hela dagen med att chatta med mig. Hon berättade för den liberala nyhetstidningen Nu, “Bråken med min far, som jag sällan aldrig håller med utan beundrar väldigt mycket, definierade hela min barndom.” Som gäst i Carina Bergfeldts talkshow avslöjar Romina Pourmokhtari att hennes pappa gick bort för ett år sedan.

tid i det förflutna, kvantifierat i termer av år. De senaste tre åren har Romina Pourmokhtari tjänstgjort som politisk tjänsteman för det liberala partiet. Sedan dess har hon skött kulturfrågor i storstockholmsområdet. Pourmokhtari valdes till ordförande i Liberala ungdomsförbundet 2019.

tjänst som hon sedan lämnat. I den “Helt löjliga” valserien på Nyheter24 testas Pourmokhtari i en mängd olika ämnen. I vilken utsträckning håller hon med om argumentet för marijuanas avkriminalisering? Chicken nuggets på krita är titeln på en bok skriven av Pourmokhtari (2022). Efter denna procedur,

Bokbeskrivning på Adlibris: “Romina Pourmokhtari beskriver sin uppväxt i Sundbyberg och sina bildande somrar i Iran i Chicken nuggets på krita. Den utforskar den förmögenhetsklyfta som kan finnas över samhällsklasser och de vägar som varje

handlar om rasism, sexism och effekterna av att bo i förorterna. Det här är en berättelse om politikens makt och vikten av att ta kontroll över sitt eget liv.” Genom sin iranska far har Pourmokhtari band till Iran. Han växte upp i Sverige. Hon var född i Sundbyberg.

Pourmokhtari kandiderade för det liberala partiet i det svenska riksdagsvalet 2022 och representerade distrikten Stockholms län och Stockholms kommun. Båda röstlistorna placerade henne på sjätte plats, vilket garanterar hennes val. Hon fick 1 762 individuella röster i valet.

Hon presenterades officiellt för allmänheten som nästa regerings klimat- och miljöminister den 18 oktober 2022. När hon var 26 skrev hon historia genom att bli Sveriges yngsta minister. Romina, en Sundbybergsbo, är 26 år. Innan denna roll tjänstgjorde hon som

De studerade politik vid Uppsala universitet och arbetade som biträden åt landstingsrådet Anna Starbrink (L). Romina har varit en del av LUF-familjen sedan 2013 och har tidigare suttit i Stockholmsavdelningens styrelse. Från och med 2016 representerade hon LUF som dess taleskvinna för utbildnings- och integrationspolitik.

posten som förste vice ordförande i valet 2018. Hon är djupt investerad i utbildningsreformer, integration och feminism, särskilt när det gäller hedersdiskriminering och ekonomisk paritet. Jag tycker att det är av stort värde. Särskilt för Aftonbladets läsare. Om jag bara fick chansen att diskutera politik med

För att presentera mig så heter jag Jonna Sima. Politik är otroligt förnedrande för dem som lider av faktiska samhällsproblem eftersom den är så stökig, dum och lerkastande. Om partiledardebatten hade ägt rum här istället för i en studio i stan tror jag att utgången hade blivit väldigt annorlunda.


Romina Pourmokhtari Föräldrar