rolf porseryd ålder
rolf porseryd ålder

Rolf porseryd ålder /\ Rolf Lennart Porseryd, journalist och utrikespolitisk expert på TV4, föddes i Stockholm den 12 januari 1947. Under 1970-talet rapporterade Porseryd från många strids- och katastrofområden, bland annat Iran, Irak, Afghanistan, Syrien, Egypten, Libyen, och många andra.

1972 gick Porseryd med i Journalistförbundet och 2009 hade han röstats in i klubbstyrelsen för TV4-nätverket i Turkiet, Libanon, Kurdistan, Västbanken, Makedonien, Kosovo, Bosnien, Kroatien, Angola, Sydafrika, Somalia, Rwanda, Kongo, El Salvador, Peru, Bolivia och Chile. Porseryd

har bevakat berättelser som korrespondent för Sveriges Radio i Sydamerika (1978–1979) och Hong Kong (1984–1989); gick ett år på SVT:s Aktuellt (1989); kom sedan till TV4 Nyheterna (1990), där han arbetade som resande reporter, kommentator och korrespondent; och täckte berättelser från 1995–2001.

Från 2003 till 2006 arbetade han som korrespondent i Frankrike och från och med 2015 är han tillbaka i USA. Rolf Porseryd har vunnit Ikarospriset från Sveriges Radio, huvudpriset från Publicistklubben och ett internationellt pris från New York film- och tv-festival.

för en dokumentär om landet Nordkorea. Porseryd har även arbetat med produktionen av flera andra dokumentärer, bland annat Hong Kong 1997 (regisserad med Claes Isander), Om kvinnor som dömts till döden i USA och On Lynching as a Popular American Entertainment (samregisserad med Jacek Kosinski) .

Machula.Porseryd dödades 2001 i Taloqan, Afghanistan, tillsammans med fotojournalisten Ulf Strömberg. TV4:s dokumentärserie Korrarnas, som debuterade 2014, visade fyra av de fem utländska journalister som porträtterades under den säsongen, däribland Rolf Porseryd.

andra säsongen. Porseryd ställer upp frivilligt på Djurgrdens IF och avbildas flitigt i sina TV-framträdanden med en djurparkshalsduk. Nyheten vi får om krig, hungersnöd och diktaturer kommer från reportrar som ibland offrar sina liv för att ge oss denna information. Rolfs roll som korrespondent och

Han har varit utrikeskorrespondent i drygt 36 år, fyller 73 år 2020 och är nu tillsvidareanställd igen efter att ha arbetat som frilansare i några år. För att få jobb ryckte han upp och begav sig till New York City. Du kan nu titta på honom på en tv-apparat i ditt område. Jag antar att han hänger med i valet.

Nu, från och med maj 2015, är Porseryd TV4:s nya utrikeskorrespondent i USA. Hans nyfikenhet på världen och dess framsteg är fortfarande stark. När han reflekterar över sin långa karriär finns det några utvalda arbeten han är särskilt nöjd med. Utmärkt som mediafigur I sin

Rolf Lennart Porseryd föddes i Sverige den 12 januari 1947 och är utrikespolitisk expert på TV4 nyheterna. På fritiden jobbar han för Djurgrdens IF och han ses ofta bära en Djurgrdens-halsduk under sina sändningar. Porseryd har under hela sin karriär rapporterat från en mängd internationella hotspots, inklusive Occupy

konflikter och instabila regioner finns över hela världen, från Turkiet och Libanon till Kurdistan och Västbanken till Makedonien, Kosovo, Bosnien, Iran, Irak, Kuwait och Afghanistan. Journalisten Rolf Porseryd, som nonstop rapporterar om världens situation, kan ses flera gånger i veckan i en mängd olika länder.

rolf porseryd ålder

Journalister riskerar sina liv för att ge oss nyheter från frontlinjerna för krig, svält och auktoritärism. Rolf, som fyller 73 år 2020, har varit korrespondent och utrikesreporter i snart 37 år. Han hittade nyligen fast anställning igen efter en kort period borta från fältet.

år arbetat självständigt. För att få jobb ryckte han upp och begav sig till New York City. Du kan nu titta på honom på en tv-apparat i ditt område. Jag antar att han uppmärksammar valet nu när han är TV4:s nya utrikeskorrespondent i USA, en tjänst som han tillträdde i maj 2015. Han har inte tappat den omättliga nyfikenheten

inom ramen för världen och dess framsteg. När han reflekterar över sin långa karriär finns det några utvalda arbeten han är särskilt nöjd med. Utmärkt som mediefigur Porseryd är deltidsanställd i Djurgrdens IF och ses ofta bära en Djurgrdens-scarf i luften.

Utrikespolitisk expert Rolf Lennart Porseryd föddes i Sverige den 12 januari 1947. Han arbetar för närvarande på TV4 nyheterna. Porseryd har rapporterat från flera krigsområden och instabila regioner runt om i världen. Han har bevakat konflikter i Turkiet, Libanon, Kurdistan, Västbanken, Makedonien, Kosovo, Bosnien och Sudan.

Syrien, Irak, Iran, Kuwait och Afghanistan. 1972 gick mannen som kan ses flera gånger i veckan i olika nationer, Porseryd, med i Journalistförbundet och 2009 valdes han in i klubbstyrelsen för TV4-nätverket. När Porseryd och fotografen Ulf Strömberg besökte Taloqan, Afghanistan 2001,

när oidentifierade beväpnade män dödligt sköt honom. I TV4:s dokumentärserie Korrarna ingick Rolf som en av fem föregångare Igna reportrar. Av Rolf Porseryds 35 år i utländsk media har 15 gått som korrespondent. “Jag har varit en “kärra” i Sydamerika och Afrika, sa han.

Jag har bott i USA, Hong Kong, Frankrike och USA än en gång, och på var och en av dessa platser behandlas de gamla med värdighet och deras visdom värderas och hyllas. Så var situationen också i det Sverige där jag växte upp på 1950-talet.

Ärendet utreds nu i Sverige. “Kolla in OS-bevakningen i pressen. Rolf Porseryd, Staffan Ahlström och Helene Wintzell, journalister för TV4, attackerades av en grupp beväpnade tonåringar i Rio de Janeiro den 3 augusti 2016. Han var gift med Margareta Porseryd och hade två döttrar, Pelle och Helene.

Källa: “Rolf Porseryd är pappa till fyra barn och har sju barnbarn.” Michael Porseryd är ett fan av Djurgrden IF, kör en bil tillverkad i Sverige och anser att Stockholm är världens bästa sommardestination.

Rolf Porseryd och hans familj har bott i samma gula stenhus med utsikt över Tegnérlunden i snart 20 år. Trots att han tillbringade större delen av sitt liv i Sverige har den 71-årige journalisten inga avsikter att gå i pension just nu. Porseryd är trogen utrikeskorrespondent för TV4.

byggdes 1913 av arkitekten Viktor Bodin, som liksom Porseryd tillbringade mycket tid i New York City; foajén har fantastiska takmålningar; och det omgivande området utstrålar en surrande, internationell atmosfär som säkerligen tillfredsställer den mustaschprydda journalisten från utlandet.

Rolf Porseryd var i rummet när Barack Obama blev USA:s första afroamerikanska president. Hans ögon är ljusa och klara, och han säger att han blev kär i huset vid första ögonkastet.

USA. Rolf Porseryd var lika förvånad som vi andra när den skandalomsusade företagschefen ställde upp i valet – och till slut vann – i Sverige. Han var en av flera presidenter som TV4:s USA-korrespondent bevakade för svenska tittare. Utmärkelsen gick så småningom till Donald Trump.

rolf porseryd ålder