Roel van velzen lengte
Roel van velzen lengte

Roel van velzen lengte /\ De Nederlandse singer-songwriter Roel van Velzen, beter bekend onder zijn artiestennaam VanVelzen, komt uit Velzen.

Geweldig

Naast zijn kleine gestalte, hebben hij en zijn band een geweldig CV met live optredens, met optredens met Queen’s Brian May en opening voor Kelly Clarkson, Bon Jovi en de Duitse megasterren Reamonn op bijna elk Nederlands festival. Toen Armin van Buuren zijn nummer “Broken Tonight” herwerkte, werd VanVelzen een internationale airplayhit.


“Dat is een bescheiden bult”, zei buurvrouw Sjaan bij de geboorte van Roel van Velzen in maart 1978, verwijzend naar het bultje van de baby.

Desondanks hield moeder Van Velzen vol: “Hij is van gemiddelde lengte.” In een typisch restaurant moet een steak tartaar volgens Sjaan ongeveer even lang zijn als een standaard steak tartaar.

Sjaans moeder, Toos van Velzen-Uitteflutter (ook wel bekend als Toos van Velzen-Uitteflutter), was in haar jeugd violiste bij een vestiging van de Baghwan-organisatie in Abcoude.

Roel van velzen lengte

Velzen

Ook al speelde hij geen klavecimbel, Rob van Velzen, de vader van Roel, was een volleerd muzikant die gespecialiseerd was in de interpretatie van de muziek van Mozart op een pijper met negen pijpen in plaats van de standaard doedelzak vijf.

De lengte van Van Velzen toen hij 9 jaar oud was, was 38 centimeter lang. Zijn vriendjes konden hem bijvoorbeeld nooit vinden als hij verstoppertje speelde in de theemuts.

Desondanks groeide hij als volwassene tot 1,16 meter hoog. In Delft, Nederland, werd Van Velzen geboren. Toen hij een kind was, had zijn vader, die ook een muzikant was, een grote invloed op hem.

Zijn moeder kocht hem een ​​drumstel voor zijn zesde verjaardag. Van Velzen, een enthousiast lid van de muziekscene van zijn middelbare school, schreef liedjes voor hun jaarlijkse kerstproductie.

Om zijn opleiding voort te zetten ging hij naar het Rotterdamse Inholland College of Applied Sciences om Creative Communications te studeren en won in 1999 de Heineken Student Music Award met zijn band The Goldfish.

Later trad hij toe tot Crazy Pianos en ontmoette zijn huidige manager, Ruud H. Vinke, tijdens een concert in het GelreDome. Toen hij tussen 2002 en 2005 lid was van het improvisatietheater Op Sterk Water, speelde hij twee keer op het Lowlands Festival.

Holger Schwedt, Nando Eweg en John Ewbank maakten in 2005 kennis met VanVelzen en kwamen overeen om samen aan een album te gaan werken.

Roel van velzen lengte
Roel van velzen lengte