Robin fransman leeftijd
Robin fransman leeftijd

Robin fransman leeftijd /\ De coronabesmetting die dinsdag het leven kostte aan econoom Robin Fransman heeft hem 53 jaar oud gemaakt. Het Parool heeft bevestiging gekregen van een aantal bronnen.

Fransman was de drijvende kracht achter de anti-harde lockdown actiegroep Herstel-NL. Hij was niet ingeënt omdat hij vond dat het niet nodig was. Op 3 december maakte Fransman op Twitter bekend dat hij corona had. Coronaire hartziekte. Het wordt hoog tijd”, schreef hij.

Binnen de kortste keren werd hij opgenomen in het Amsterdamse OLVG Oost, waar hij eergisteren overleed. Herstel-NL is opgericht door Fransman. Begin 2021 deed de actiegroep een voorstel om de Nederlandse samenleving en de beperkingen die daaraan waren opgelegd opheffen.Herstel-NL startte begin dit jaar een publiekscampagne.

Oud-CPB-directeur Coen Teulings en econoom Barbara Baarsma onderschreven Herstel-message NL’s en namen deel aan haar activiteiten. Beide Herstel-NL keerden de campagne echter niet lang nadat deze was begonnen de rug toe.

De Fransman beweerde dat ze onderworpen waren aan politieke druk, maar op LinkedIn ontkenden ze dit allebei. Daarna twijfelden ze aan de beweringen van Herstel. NL’s Fransman bleef een drijvende kracht in de organisatie, ondanks de daaropvolgende storm van kritiek die de organisatie kreeg.

Robin fransman leeftijd
Robin fransman leeftijd

Op dit moment heeft Herstel-NL geen verdere informatie vrijgegeven. Fransman, die eerder werkte voor Follow the Money en het Holland Financial Centre en Lanschot Bankiers, zette zijn strijd tegen vaccins en coronamaatregelen op Twitter voort.

Het Dokters Covid Collectief, een groep coronakritische artsen, werkte nauw samen met Fransman bij Herstel-NL. Deze organisatie meldt: ‘Behalve het grote verdriet en de lege ruimte die hij achterlaat, maakt zijn ziekte het verlies extra bitter.’

In de woorden van het collectief heeft Fransman “de ziekte nooit ontkend, maar zich sterk gemaakt voor het vrijwillig beschermen van covid-kwetsbaarheden”. Robin Fransman had op 3 december via Twitter laten weten dat hij corona had, bijna precies vier weken daarvoor. “Corona zit in de lift. Het is hoog tijd”, schreef hij.

Na 5 december vertraagde hij zijn activiteiten op sociale media. Herstel-NL is mede opgericht door Fransman, die zowel als lobbyist als toezichthouder in de financiële sector werkte. Begin dit jaar presenteerde die organisatie een plan om de Nederlandse samenleving te openen in plaats van de toen geldende lockdown voort te zetten.

Als onderdeel van een publiekscampagne verschenen er advertenties in bushokjes, kranten en sociale media. CPB-directeur Coen Teulings en econoom Barbara Baarsma kozen er echter voor om Herstel-NL niet meer te gebruiken. Volgens Robin Fransman had Den Haag ongepaste invloed op de twee uitgeoefend.

Robin fransman leeftijd
Robin fransman leeftijd