Rob verlinden ziek
Rob verlinden ziek

Rob verlinden ziek /\ Rob Verlinden, die speelde in Eigen Huis & Tuin, geen tekenen van opgeven. Hij paste zich aan het hebben van een hiv-infectie, de ziekte van Parkinson en emfyseem aan als onderdeel van zijn dagelijks leven.

Er is echter een einde gekomen aan een gloednieuwe medische saga. “Ik heb nu een plek om naar huis te bellen.”Een nieuw gezondheidsdrama rond Rob Verlinden is ten einde gekomen, nadat hij de diagnose hiv en de ziekte van Parkinson kreeg.

Haar aan de ziekte van Parkinson gerelateerde spasmen waren grotendeels uitgeroeid tijdens haar eerdere baanbrekende hersenoperatie, die ze onderging als tv-tuinman. In de nasleep van de succesvolle operatie nam Robs leven een onverwachte wending in de goede richting. Er zijn echter nieuwe en ernstige klachten die deze positieve ontwikkeling vergezellen.

In het geval van Rob staat de aandoening bekend als longfibrose, een zeldzame en slopende chronische longziekte. Zeker in deze tijd van het coronavirus, een levensbedreigende aandoening. Door Robs verleden is hij niet meer gealarmeerd door het vooruitzicht van een medisch noodgeval.

Rob verlinden ziek

Rob vertelde Story hoe hij begin vorig jaar in het ziekenhuis moest vechten voor zijn leven, wat een cruciaal moment in zijn leven zou blijken te zijn. “Mijn ergste angsten kwamen uit. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik me realiseerde dat het de kiel was.

Omdat ik niet op tijd aanbelde, moest ik zes dagen lang buizen in mijn lichaam laten inbrengen om te redden mijn eigen leven. Ik dacht lange tijd dat ik griep had. Uiteindelijk bleek longontsteking uiteindelijk de boosdoener te zijn. “Het was een verwoestende klap, en ik ben nog steeds niet terug naar waar ik was voordat.”

Naast de echtscheidingsprocedure zijn er andere dingen aan zijn hoofd. Bovendien heeft hij onlangs te maken gehad met meer fysieke ontberingen bovenop zijn longfibrose. Een van zijn ogen is volledig gesloten! Een tijdlang had mijn rechteroog helemaal geen zicht.” Toen ik voor het eerst naar de dokter ging, dacht ik dat ik een nieuwe bril nodig had vanwege de manier waarop ze me aankeken.

Hij merkte echter wel dat de buitenste bloedvaten van mijn rechteroog was gescheurd. Ik dacht dat ik een gesprongen slagader in mijn oog had omdat ik had gemerkt dat er wat bloed op mijn zicht sleurde. Niet waar, er is op dit moment niets aan te doen. Mijn linkeroog heeft alle functies overgenomen van mijn rechteroog.”

De vijf kinderen van Ian en Fleur wonen in Lelystad bij het gezin van Rob en Fleur. In mijn behoeften is voorzien door de bouw van een speciale zorginstelling. Het liefst zou ik vrij rond kunnen lopen op de begane grond. Omdat we zo’n groot huis hebben, kunnen we dit allemaal realiseren. Het belangrijkste op dit moment is dat ik bij mezelf ben. Ik weet ook niet wat de toekomst brengt.


De gezondheid van de 70-jarige tv-tuinman was zo slecht dat hij dacht dat hij niet veel tijd meer had. Om het meeste uit mijn korte tijd op aarde te halen, haal ik het beste uit elk moment. Echter, zoals Rob aangeeft, “je moet realistisch blijven”, werkt hij ook aan het einddoel.

Rob verlinden ziek
Rob verlinden ziek