Rob jetten afkomst
Rob jetten afkomst

Rob jetten afkomst /\ In Nederland is Rob Arnoldus Adrianus Jetten een democratisch politicus. Terwijl in het Congres, was hij de leider van de partij in het Huis.Jetten groeide op in Uden, Noord-Brabant, en studeerde later bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

De Nederlandse Spoorwegautoriteit ProRail nam hem in dienst als managementtrainee en werkte daar de volgende jaren als adviseur en regionaal aanbodmanager voor Noordoost-Nederland.


In de Eerste Kamer der Staten-Generaal was Jetten beleidsadviseur van D66 en voorzitter van de Jonge Democraten. Tussen 2010 en 2017 was hij ook lid van de gemeenteraad van Nijmegen. Bij de laatste algemene verkiezingen werd hij gekozen in de Tweede Kamer. Vervolgens werd Jetten woordvoerder van de partij op het gebied van onder meer klimaatverandering, energie en gas, spoorwegen, democratische vernieuwing en economische vraagstukken.

In het begin was Rob fractievoorzitter, aldus zijn familie. ,,Hij staarde ons aan voor wat wel een eeuwigheid leek. Zo zou het kunnen, volgens Zo van. We kregen meteen een briefing van de communicatieafdeling van D66. Zijn advies: lees niet alles. Want er is ook een hoop bagger onderweg.

Rob jetten afkomst
Rob jetten afkomst

Ze herinneren zich de tijd dat hij werd verhoord door politierechercheur Frits Wester voor zijn rol als veroordeelde misdadiger en fractieleider. Eerder kreeg hij te horen dat hij niets te zeggen had over dividenden. Rob beantwoordde Westers vragen drie keer achter elkaar als een zich herhalende grammofoonvlecht. Dat was voor hem de aanleiding om op de zogenaamde “Robot Jetten” te gaan staan. ,,Later zag ik mezelf ook huilen”,

Yvonne:,,Ik heb in mijn tijd als moeder regelmatig contact met haar gehad. Om te zien wat hij zou doen als hij aan zijn lot werd overgelaten. Voor mij is de belangrijkste statistiek hoe snel iemand reageert. ‘Hoe zie je haar?’ Vader Anton: “Hij heeft veel werk aan zijn sportieve mentaliteit: je kunt niet alles winnen, maar je kunt er wel voor gaan.

” Later zal ik het hebben over zijn sportiviteit. Aangezien de nieuwe partijleider zou worden gekozen in de Democrats 66-leidersverkiezingen van 2020, maakte dit hem niet automatisch partijleider. Jetten werd op 31-jarige leeftijd de jongste leider van de D66 ooit. Zodra Jetten werd gekozen, kreeg hij in de Nederlandse media kritiek op zijn jeugd.

Anton en Yvonne wilden eerst alles over hem op televisie zien. Dat is dan weer net wat minder. Alleen omdat hij weer op de televisie is, krijgt hij niet veel aandacht, zegt zijn moeder. ,,Sommige dingen volg je natuurlijk wel, maar het is eigenlijk hun werk.

” In het begin, toen hun zoon in de Tweede Kamer een paar meter bij hen vandaan zat, in 2017, kregen ze in de supermarkt de vraag: ‘Mag ik zelfs een vraag stellen?’ ‘Zijn jullie de ouders van Rob?’, wordt de vraag gesteld. ,,Meestal, we hebben leuke reacties gekregen. Daarom erger ik me er zo aan.”

Toen Rob nog een kleine Rob was, waren zijn ouders bang dat hij uit de horca-kant zou springen. Hij ging altijd naar de slaapkamer om met potten, pannen en leels te spelen voordat hij ging slapen. En als ik hem porde, wilde hij altijd aan de goede kant van de wet staan.

Later in het weekend werkte hij weer in de keuken: bij restaurant Groen in Uden. De directie Hout-Brox at daar op een bepaalde dag. wilde dat Rob verkoper zou worden.Hij had zijn tenen.Toen hij Hout-Brox verliet, dacht hij er niet aan om de directeuren een memo te schrijven met verbeterpunten.

Rob jetten afkomst
Rob jetten afkomst