Richard krajicek vermogen
Richard krajicek vermogen

Richard krajicek vermogen /\ De in Nederland geboren Richard Peter Stanislav Krajicek is de zoon van Tsjechische ouders en een voormalig professioneel tennisser.

Toen hij in 1996 Wimbledon won, kreeg hij de meest prestigieuze titel in tennis: Wimbledon-kampioen enkelspel. Hij is de enige Nederlander die een grandslamtitel op de tennisbaan heeft gewonnen.

Krajicek is sinds 1999 getrouwd met Daphne Deckers (1968), een voormalig fotomodel en schrijver, en ze hebben twee kinderen.

Handbalspeler Petr Krajek en zijn vrouw Ludmila Krajek ontvluchtten Tsjecho-Slowakije het jaar voordat Krajicek werd geboren. Halfzus van Michalla Krajicek , geboren uit een verbintenis van zijn vader met een andere Tsjechische vrouw. Krajicek woonde als kind in Den Haag.

Krajicek begon op vijfjarige leeftijd met trainen voor de wijk Den Haag. Zijn tenniscarrière werd voortgestuwd door zijn ouders, in het bijzonder zijn vader. Zijn vader Petr en tenniscoach Marian Laudin speelden een belangrijke rol in zijn vroege ontwikkeling.

Zijn nationale kampioenschappen besloegen een periode van respectievelijk 12 jaar en 14 jaar buitenshuis en binnenshuis . Het tennisspel van Krajicek begon in 1984 te haperen.

Een combinatie van fysieke, technische, tactische en persoonlijke factoren zorgde ervoor dat Krajicek’s carrière tussen zijn 14e en 16e jaar afnam. Toen hij slechts 15/16 jaar oud was, werd Krajicek niet in aanmerking genomen voor een plaats in de top 100.

Tot rond zijn 16/17e verjaardag had Krajicek geen significante groeispurt in zijn leven meegemaakt. Met de hulp van Cees Houweling ontwikkelde hij zijn technische vaardigheid van 14 tot 19 jaar.

Richard krajicek vermogen

Als gevolg van de invloed van Houweling werd Krajicek’s speelstijl agressiever, en hij was in staat om dit te doen omdat hij groter werd. De scheiding van zijn ouders in 1986 zorgde ervoor dat hij lange tijd vervreemd was van zijn vader en trainer Petr, wat zijn prestaties op het veld beïnvloedde.

In 1988, op 16-jarige leeftijd, stopte Krajicek met de middelbare school en begon hij fulltime te tennissen. Hoewel hij bij Jong Oranje matig speelde, gaf bondscoach KNLTB Stanley Franker hem toch een kans.

Pas daarna begon Krajicek langzaam zijn oude niveau terug te krijgen, na een daling die ongeveer vier jaar duurde. Eind 1989 won hij tegen Paul Haarhuis de KNLTB Tennis Masters met .

Rohan Goetzke, een voormalig KNLTB-medewerker uit Australië, nam de rol van coach op zich voor zowel Krajicek en Jan Siemerink als ander Jong Oranje.

Hij nam voor het eerst deel aan de ATP Challenger Tour in 1990. Op dat moment stond hij op de 314 plaats van de wereld. Hij versloeg Jacco Eltingh met in de finale van het ATP Challenger-toernooi in Verona op gravel.

In 1990 won hij het tweede challengertoernooi waaraan hij meedeed. Hij versloeg Ctislav Dosedl met 7-6 en 6-3 in het ATP Challenger-toernooi in Casablanca op de gravel.

Op het ATP Challenger-toernooi in Brest, Frankrijk, in 1990, bereikte hij de finale en verloor van Cédric Pioline met 3-6 en 4-6. In oktober 1990 stond hij als gevolg van zijn prestaties op de 148e plaats in de ATP-wereld.

Voor het eerst, in 1991, kon hij deelnemen aan een ATP Tour 250-evenement. 1991 Sydney ATP-toernooi (Sydney Outdoor) op gravelbanen: hij versloeg Marc Rosset in de eerste ronde met .

In 1991 maakte hij op de Australian Open zijn Grand Slam-debuut. Hij bereikte de vierde ronde van het hardcourt-toernooi voordat hij viel voor Cristiano Caratti in vijf sets.

Met een ATP-ranglijst van 94 op 28 januari 1991 werd hij de eerste speler die doorbrak in de top 100 van de wereld.

Een jaar later, in 1991, maakte hij zijn ATP Tour Masters 1000-debuut op het ATP-toernooi van Miami op hardcourtbanen. Petr Korda versloeg hem in straight sets, in de openingsronde.

Toen hij slechts 19 jaar oud was, won hij zijn eerste ATP Tour 250-toernooi. In de 1991 Hong Kong ATP-toernooi outdoor hardcourt finale versloeg hij Wally Masur met . Na dit toernooi werd Rohan Goetzke de enige coach van Krajicek die niet bij de KNLTB was aangesloten.

In 1991 maakte hij zijn debuut tijdens een toernooi op het 500-level circuit van de ATP Tour. In de eerste ronde van het Tokyo ATP-toernooi van 1991 werd hij op de hardcourtbanen met verslagen door John Fitzgerald.

Richard krajicek vermogen
Richard krajicek vermogen