Raquel schilder afkomst
Raquel schilder afkomst

Raquel schilder afkomst /\ Raquel Schilder, een 27-jarige nieuwkomer in Good Morning Nederland, nam vanochtend voor het eerst de teugels in handen van de populaire ontbijtshow.

Lees verder onder de advertentie Schilder neemt geen risico, want ze werkt al geruime tijd in de televisiejournalistiek. Haar werk voor NOS op 3 en het optreden van Raquel op de Nederlandse stand zijn twee voorbeelden.

We spraken met oud-burgemeester Onno Hoed en staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) over Raquel, die op de talentenlijst van Elsevier Weekblad staat.

Tijdens de talkshow van Rick Nieman op zondagochtend werd de kersverse WNL-presentator alvast voorgesteld aan het zondagochtendpubliek. De problemen van de millenniumgeneratie waren een van de onderwerpen die ze tijdens het evenement aan de orde stelde.

“Ik ken geen luie millennials in mijn vriendenkring. Dat wil ik mensen graag laten vergeten. Helemaal niet”, aldus de gastheer

In werkelijkheid zijn millennials niet zo lui. Dit zegt WNL-presentator Raquel Schilder (27). Degenen die om haar heen zijn opgegroeid, zijn hardwerkend en ambitieus, stelt ze.

Volgens Schilder: “Volgens mij hoor je het nu minder, maar mensen die zeggen dat millennials lui zijn, hebben hun ogen waar ze niet thuishoren.” WNL Op Zondag op NPO 1. “Ik ken geen luie millennials. Ze zegt: “Ik ken alleen mensen die extreem gedreven zijn.”

Er zijn 30 onder de 30, een lijst van getalenteerde jonge mensen van EW Weekblad die “onze toekomst zullen bepalen”, en Good Morning Netherlands co-presentator Schilder staat op die lijst. Schilder: “Het staat daar vermeld.” Over het algemeen zijn het allemaal extreem hardwerkende mensen die de dingen niet langer als vanzelfsprekend beschouwen.”

Als millennials geconfronteerd worden met grote maatschappelijke vraagstukken, zoals de huisvestingscrisis, zegt Schilder dat ze volwassen genoeg zijn om daar rationeel mee om te gaan. Dat je bijvoorbeeld geen huis kunt kopen, is vervelend, maar tegelijkertijd: het is gewoon zo, dus je werkt en woont in een mooi huis.” Dat zijn de acties die je ermee onderneemt”, stelt ze.

Raquel schilder afkomst

‘Natuurlijk is een huis kopen iets wat ik het liefste doe. Bovendien betreden we een nieuwe wereld.’ Alles is flexibeler geworden. Bijvoorbeeld de arbeidsmarkt. Bedenk of het concept van een langetermijnovereenkomst nog steeds relevant is op de werkplek van vandaag “, vervolgt ze. Wat is belangrijker: een woning kopen of ervoor zorgen dat huurwoningen betaalbaarder worden zodat huren niet zo erg wordt?

Schilder is van mening dat de inspanningen van haar tijdgenoten om dit soort problemen aan te pakken niet de schuld zijn. “Ik ken geen luie millennials in mijn vriendenkring. Dat wil ik mensen graag laten vergeten. Helemaal niet”, aldus de gastheer

De jonge producers Elen Demir, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder gaan elke donderdag op zoek naar kennis. De verhalen achter de statistieken.

Drie jonge Nederlandse televisieproducenten presenteren ‘Stand van Nederland: Generation Next’, een show over economie en geld die niet alleen hun eigen generatie aanspreekt, maar ook hun ouders en grootouders. Waarom? Want hoe zorgen we voor onze financiële zekerheid?

Er is één ding dat ons allemaal verenigt in dit land van uitersten. Dat is veel geld. Als je het niet leuk vindt, is de economie wat de samenleving creëert. Een systeem waar iedereen deel van uitmaakt, maar niemand kan begrijpen.

Werknemers van in de twintig en dertig worden vertegenwoordigd door de groep jongeren die het heeft gecreëerd. De komende jaren doemt een grote staatsschuld boven hun hoofden, dus zij moeten de economie op peil houden. Deze mensen kunnen en doen het.

Dat kunnen ze natuurlijk. Ze hebben echter een knagende vraag: hoe? En kan en mag dat niet op een andere manier? Als ze het voor het eerst zien, zijn ze stomverbaasd. Voor deze show onderzoeken we de economie van ons land.

Raquel schilder afkomst
Raquel schilder afkomst