Pieter roelofs leeftijd
Pieter roelofs leeftijd

Pieter roelofs leeftijd /\ Bij het Rijksmuseum is Pieter Roelofs directeur Schilderijen en Beeldhouwkunst. Rembrandts Nachtwacht is een van zijn specialiteiten en hij werkt momenteel aan het grootste onderzoeks- en conserveringsinitiatief ooit voor het schilderij.

Operatie Nachtwacht. Sinds 2019 is hij hoofd van de jury van het populaire Nederlandse televisieprogramma Project Rembrandt, dat te zien is op NPO1/NTR.

Roelofs was van 2006 tot 2017 conservator 17e-eeuwse Nederlandse schilderkunst van het Rijksmuseum. Naast het samenstellen van.

tentoonstellingen en presentaties was hij ook lid van het projectteam dat werkte aan de restauratie van 17e-eeuwse Nederlandse zalen in het museum.

Als kunsthistoricus heeft Roelofs geschreven over een breed scala aan onderwerpen, van de middeleeuwen tot nu.

FILAF in Perpignan won de titel van Beste Boek voor Schone Kunsten 2018 van het Rijksmuseum ‘Johan Maelwael: Nijmegen – Parijs – Dijon. Art about 1400’ (Rijksmuseum 2017) onder zijn redactie.

Pieter roelofs leeftijd

Roelofs geeft lezingen over kunst en antropologie, zowel in Nederland als over de hele wereld. In New York was hij fellow bij het Center for Curatorial Leadership en doceerde hij aan de Radboud University, het European Center van Emerson College Boston en Institute Posterheide.

Bij Museum Het Valkhof in Nijmegen was Roelofs als curator verantwoordelijk voor buitenlandse bruikleententoonstellingen zoals Mirror of the Russian Soul (2004, in samenwerking met het Staatshistorisch Museum, Pskov)

en The Limbourg Brothers voordat hij in 2006 in dienst trad bij het Rijksmuseum. Van 1400 tot 1416 dienden Nijmeegse meesters aan het Franse hof (2005).

Pieter Roelofs is hoofd schilder- en beeldhouwkunst van het Rijksmuseum. Zijn vaardigheid in 17e-eeuwse Nederlandse schilderkunst heeft hem zowel binnen als buiten het land erkenning opgeleverd.

Toen Pieter tien jaar oud was, dacht hij in eerste instantie aan Rembrandt. Hij verloor nooit zijn interesse in het werk van de grootste Nederlandse schilder.

Tijdens zijn studie aan de universiteit van Nijmegen en Amsterdam voltooide hij de Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid en studeerde kunstgeschiedenis.

Toen hij in 2015 werd toegelaten tot het Center for Curatorial Leadership in New York, kreeg hij een eredoctoraat.

Hij heeft aan verschillende opkomende projecten gewerkt, zowel binnen als buiten het land, en hij blijft publiceren en spreekt regelmatig over onderwerpen die verband houden met kunstgeschiedenis. Op dit moment werkt hij aan onderzoek en het enorme restaurant Nachtwacht.

Als jurylid voor Project Rembrandt zal hij vanuit zijn kennis van Rembrandt en de Nederlandse kunstgeschiedenis kijken hoe Rembrandts technieken, stijl en kandidaten gecombineerd kunnen worden met onze eigen tijd.

Pieter roelofs leeftijd
Pieter roelofs leeftijd