Pieter jan hagens ziek
Pieter jan hagens ziek

Pieter jan hagens ziek /\ Hij is een radio- en televisiepersoonlijkheid in Nederland, wiens naam Pieter Jan Hagens is. Enkele van zijn bekendste credits zijn de presentaties van EenVandaag, Jules Unlimited en Buitenhof. Ook presenteerde hij zijn radioprogramma Spijkers met Koppen.


Pieter Jan Hagens is terug op televisie als presentator van EenVandaag en Buitenhof, na ruim een ​​jaar op pad met zijn gezin. Samen met zijn vrouw reisde hij over de Atlantische Oceaan naar Suriname en terug. Deze reis heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht.”

Na het ervaren van de gevolgen van corona is zondag de 96-jarige Jan uit Erp overleden. Vanaf dat moment tot het einde toe zorgde zijn zoon Pieterjan voor hem. In de woorden van een van de personages: “we voelen ons alsof we in een vreselijke film zitten.”

Op zaterdag voelde Jan zich rot en moest hij thuisblijven. Hij begon de controle over zijn lichaam te verliezen en dreef uiteindelijk in een uitzinnige staat van bewustzijn. Er waren twee opties die door de arts aan de familie werden gepresenteerd.

Leg hem aan de beademing in het ziekenhuis of laat hem thuis in zijn vertrouwde omgeving. Zijn zoon Pieterjan legt uit dat ze voor de laatste optie zijn gegaan. Volgens familieleden is Jan zondag overleden.

Toen Jan aan het begin van de coronacrisis nog bij bewustzijn was, meldde hij een oorlogssituatie in de wereld. Pieterjan was zich al op jonge leeftijd bewust van zijn betrokkenheid bij de oorlog.

Pieter jan hagens ziek

Hij kon zijn werk ontwijken door valse paspoorten te gebruiken. Toen de strijd gaande was, moest hij de hele tijd ondergedoken blijven. De enige persoon die hij nu kon zien, was hijzelf.”

In zijn laatste weken mocht Jan vanwege zijn leeftijd maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Zijn familie, waaronder Pieterjan en zijn twee zussen, mochten hem vergezellen naar het ziekenhuis.

Maandagavond vond er een stroomstoring plaats toen Pieter Jan Hagens zijn toespraak hield op NPO 1 tijdens het EenVandaagdebat. Hij wilde het programma beëindigen voordat het afgelopen was.


Eén-op-één debatten tussen Geert Wilders en Mark Rutte behoorden tot de hoogtepunten van het EenVandaag-debat, dat drie dagen in Amsterdam plaatsvond. Wilders en Rutte kregen de gelegenheid om twee zaken te beargumenteren: de ene werd aangedragen door Wilders en de andere door Rutte.

Pieter Jan Hagens wilde de show voortijdig beëindigen na het bespreken van het onderwerp Wilders.
Pieter Jan was op dat moment helemaal vergeten dat Rutte de taak toegewezen had gekregen.

Wilders besloot zijn opmerking met: “Met premier Rutte zou Nederland één grote sloppenwijk worden”, en de AvroTros-presentator wilde afsluiten met: “Mag ik u bedanken, meneer Rutte en meneer Wilders? Ja, heel erg bedankt voor het sluiten van deze discussie.”

Het is ongeveer een jaar geleden dat Pieter Jan Hagens terugkeerde op de arbeidsmarkt. Zijn vaste selecties zijn onder meer EenVandaag en Buitenhof. De zeilboot Lola, die bij onze woonboot in het water ligt, zie ik af en toe vanaf mijn balkon thuis in Amsterdam-Noord.

“Als ik erover nadenk, vraag ik me af of we echt met dat schip de Surinamerivier op zijn gevaren. Waren we inderdaad op een reis die duizenden zeemijlen besloeg en ons in contact bracht met iedereen die we tegenkwamen? We zijn zo ver weg van onze bestemming nu het normale leven weer normaal is. Ik kan niet geloven wat ik doormaak.

Toch heeft het zowel Renske als mij een verkwikkende uitbarsting van enthousiasme gegeven. Ik heb een ongelooflijke tijd gehad.”

Pieter jan hagens ziek
Pieter jan hagens ziek