Pieter cobelens leeftijd
Pieter cobelens leeftijd

Pieter cobelens leeftijd /\ Pieter Cobelens was gedurende zijn hele diensttijd een belangrijke speler in de leiding van de Nederlandse strijdkrachten.

Tijdens zijn tijd als Director of Operations was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse betrokkenheid bij Irak en Afghanistan. Tot slot heeft hij in zijn laatste functie bij Defensie als directeur de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst kunnen moderniseren en versterken.

Hij is een man met grenzeloze kracht. Ondanks zijn flamboyante en uitgesproken karakter verandert Pieter zijn hart niet in een moordkuil.

Nadat hij uit het leger was ontslagen, streefde hij een persoonlijk doel na. Op de eigen ‘Nederlandse’ kracht van Nederland, Nederland cybertechnisch veilig maken. Pieter Cobelens, voormalig kolonel en generaal, is het brein achter.

Military Talent for Business Solutions, een non-profitorganisatie die militaire veteranen in contact brengt met bedrijven die op zoek zijn naar interim-medewerkers, denktanks en adviesdiensten. Veel bedrijven doen een beroep op Cobelens.

Naast ruime ervaring in de defensiesector, was hij ook lid van de raad van bestuur van zowel een woningbouworganisatie als een gebiedsziekenhuis.

Na zijn militaire dienst hebben de media kennis genomen van zijn vermogen om duidelijk te praten, met gevoel voor humor en om duidelijke uitspraken te doen.

Pieter cobelens leeftijd

Veel Nederlandse televisieprogramma’s, waaronder Pauw, Jinek, van Liempt, Eenvandaag en Nieuwsuur, laten hem regelmatig zien. Bij Wilfred Genee’s ‘Friday move’ op BNR en Nieuw & Co op NPO 1 is hij ook regelmatig te gast.

Luchtmachtofficier Pieter Cobelens was lid van de KMA en hogere staf. In Rome volgde hij het NAVO-Defensiecollege, en in Leiden behaalde hij zijn diploma bestuurskunde en werd hij in 2005 uitgeroepen tot beste regeringsmanager van het jaar.

Hij werd ook erkend met andere onderscheidingen, waaronder de Orde van Oranje Nassau met zijn prestigieuze zwaarden (opgevraagd door zijn eigen personeel).

Is dit de eerste keer dat je een pistool afvuurt? Daarnaast: kom op, vertel me eens wat geheimen? Deze vragen krijgt Pieter Cobelens vaak gesteld. Als voormalig hoofd van de MIVD, de geheime dienst van ons leger.

zit hij vol met verhalen en feiten die worden gemaskeerd door de geheimhouding van het burgerleven. Als gevolg daarvan kan hij zijn mond beter houden dan welke goochelaar dan ook die ik ooit heb gezien.

‘Dan moet ik je neerschieten,’ zei hij. Correct. Een dinergesprek met hem gaat als volgt: ‘Ik heb ooit per ongeluk een eend uit de lucht geslagen op de golfbaan, en ja: ik ken veel geheimen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u al maanden in het rood staat op uw bankrekening. Het zou leuk zijn als je wat meer zou toevoegen.

Er breekt een lach uit. Als iemand begint te stotteren en een rood hoofd krijgt, “vind ik het grappig”, zegt Cobelens, een generaal-majoor die geen dienst heeft. Cobelens maakt een grapje.

Pieter cobelens leeftijd
Pieter cobelens leeftijd