Piet paulusma ziek
Piet paulusma ziek

Piet paulusma ziek /\ Piet Paulusma begon zijn professionele loopbaan bij de PTT, nu KPN, rekenafdeling na zijn middelbare school.

Hij volgde daar verschillende lessen, waaronder human resources, en werkte zich uiteindelijk een weg door de rangen op het HBO.

Omrop Fryslân

In 1985 nam Omrop Fryslân hem in dienst als weerman. Voor Omrop Fryslân en RTV Noord voorspelt Paulusma later en nog steeds elke dag het weer op televisie en elke twee weken op RTV Noord.

Door de studie van natuurlijke fenomenen en een cursus aan de Teleac kwam hij voor het eerst in aanraking met meteorologie. Daarnaast onderging Paulusma zeven jaar wetenschappelijke begeleiding en veel zelfstudie. Hij speelde de rol van weerman in Plop en de pinguïn.

Piet Paulusma


OMAX blijft geld uitgeven aan de nutteloze weersvoorspelling van Piet Paulusma. Want NPO 1 blijft vanwege de verlenging van zijn contract een dubbele weersvoorspelling uitzenden.

Vorig jaar is de weersvoorspelling van Piet Paulusma verplaatst van SBS 6 naar NPO 1. Tijdens het laatste deel van Time for MAX kan Piet zijn weersvoorspelling aanleveren.

De weersvoorspelling voor Six Hour News is een kwartier later te zien. Gezien het feit dat Piet een rijke deal heeft, is dit volkomen overbodig.

Piet paulusma ziek

Uiteindelijk is er door Jan een flink bedrag aan belastinggeld afgeleverd. Ongelofelijk jammer want NPO 1-kijkers hebben geen twee berichtjes in minder dan 30 minuten nodig. MAX, aan de andere kant, gaat nog steeds sterk.

Omroep MAX is waar je me dit jaar weer zult vinden.” Deze week in het Weekend onthult Piet dat zijn contract voor een jaar is verlengd. Piet lijkt het naar zijn zin te hebben bij MAX.

Bovendien is zijn werkdruk lichter dan bij SBS 6. “In plaats van half tien ‘s avonds in Amsterdam is de weersvoorspelling nu half drie in Hilversum. Vroeger nam ik ‘s middags en ‘s avonds op, maar nu doe ik dat overdag. ‘s Avonds voetbal kijken is voor mij een optie.”

Gaan Piet’s MAX vaten deze zomer op vakantie? “Voor de feestdagen heb ik nog geen afspraken gemaakt. Afhankelijk van de maatregelen van de corona”,

Piet paulusma ziek
Piet paulusma ziek