Pierre van hooijdonk moeder
Pierre van hooijdonk moeder

Pierre van hooijdonk moeder /\ RIP mama, Pierre van Hooijdonk twitterde zaterdag, samen met een foto van hem en zijn moeder. Talloze mensen hebben op sociale media hun medeleven betuigd aan de rouwende ex-voetballer. Als Koos Moerenhout hem bijvoorbeeld sterkte wenst, doet hij dat.

Pierre van Hooijdonk (geboren 29 november 1969) speelde in zijn tijd als profvoetballer als spits voor het Nederlands Elftal. Hij speelde voor teams in heel Europa en scoorde veel doelpunten tijdens zijn tijd daar. Voor Nederland speelde Van Hooijdonk in drie World Cups: 1998, Euro 2000 en Euro 2004.

Hij scoorde 14 goals in 46 optredens voor Nederland. Sommigen beschouwen hem als een van de beste vrije trappen-specialisten aller tijden vanwege zijn kenmerkende buigtrappen.

Steenbergen was de geboorteplaats van Van Hooijdonk. Voor zijn geboorte liet de Marokkaanse biologische vader van Van Hooijdonk zijn moeder in de steek. Aan de Nederlandse kant van Steenbergen groeide hij op in Welberg (nl). NAC Breda was zijn favoriete team en hij was een toegewijde fan.

Als 11-jarige nam het deel aan een proef op de NAC-open dag en maakte het genoeg indruk op de scouts van de club om mee te doen. Nadat hij op 14-jarige leeftijd uit de NAC-academie werd gehaald, begon hij in het amateurvoetbal te spelen bij VV Steenbergen. [niet geverifieerd] Hierdoor promoveerde hij naar het eerste elftal en speelde hij als spits.

Ze waren genoodzaakt om minderjarige spelers in te zetten omdat RBC Roosendaal in financiële problemen kwam. Van Hooijdonk maakte zijn RBC-debuut als wisselspeler in 1988-1989. Hij scoorde drie doelpunten als invaller voor het team. Van Hooijdonk scoorde zes doelpunten in 32 optredens in de tweede seizoenshelft toen de belangrijkste spits van de club geblesseerd uitviel.

Kort daarna tekende hij zijn eerste professionele deal met RBC. Van Hooijdonk, een belangrijk lid van het team het volgende seizoen, scoorde 27 doelpunten in 37 wedstrijden en maakte een nog grotere impact. NAC Breda was bijvoorbeeld een van de teams die interesse toonden om hem vast te leggen. Van Hooijdonk tekende meteen een contract bij NAC en herenigde zich met het team waar hij als kind voor speelde. [verplicht citaat]

Van Hooijdonk werd voor 400.000 gulden overgeplaatst naar NAC. Toen hij terugkeerde naar NAC, was hij vol hoop en stond hij te popelen om te pronken met zijn kunnen. In 1993 speelde Van Hooijdonk een belangrijke rol bij de promotie van de ploeg naar de Eredivisie.

In december 1994, toen hij nog lid was van de club, werd hij voor het eerst opgeroepen en speelde hij voor Nederland. Het was tijdens deze periode dat hij scoorde in 11 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden. Kelten en NAC tekenden Van Hooijdonk met onmiddellijke ingang tijdens de winterstop van 1994-1995. Als lid van de NAC scoorde hij 81 doelpunten in 115 wedstrijden.

Van Hooijdonk maakte op 11 januari 1995 zijn Celtic-debuut tegen Hearts in Hampden Park. Toen hij bij het team kwam, maakte hij meteen indruk door een verbluffend eerste doelpunt te maken. Harten kwamen op gelijke hoogte en de wedstrijd eindigde daardoor in 1-1.

Van Hooijdonk was meteen een hit bij de Keltische gelovigen na aankomst in de stad. Celtic had al zes jaar geen trofee gewonnen toen Van Hooijdonk arriveerde. Een enkel doelpunt van de Nederlandse spits tegen Airdrie in de Scottish Cup-finale hielp Celtic in mei 1995 aan een 1-0 overwinning.

Van Hooijdonk was in het seizoen 1995-1996 in sensationele vorm voor Celtic. Aan de top van de scorelijsten had hij 32 goals, waarvan 26 in League-play. Vooral zijn vermogen om vrije trappen te scoren was indrukwekkend. Ondanks de goals van Van Hooijdonk en het aantrekkelijke voetbal van Tommy Burns, wist Celtic dit seizoen echter geen trofeeën te winnen. [verplicht citaat]

Voor zowel de speler als Celtic was het noodlottige seizoen 1996-97 van Van Hooijdonk een dieptepunt. Fergus McCann, de voorzitter/eigenaar van Celtic, en McCann hadden een langdurige vete, en McCann werd daardoor vaak op de bank gezet. Zolang hij geen vaste klant was bij Celtic, zou hij door de Nederlandse manager Guus Hiddink niet worden geselecteerd voor de nationale ploeg. [verplicht citaat]

Toen Celtic hem aan het einde van het seizoen 1996-1997 een loonsverhoging van £ 7.000 per week aanbood, wat “goed genoeg was voor daklozen om van te leven, maar niet voor een internationale spits”, verliet hij de club. Van Hooijdonk maakte 52 goals in 84 wedstrijden voor Celtic. Nottingham Forest betaalde tot £ 4,5 miljoen voor zijn diensten, en hij is nu lid van de club.

Pierre van hooijdonk moeder
Pierre van hooijdonk moeder