Pia douwes ziek
Pia douwes ziek

Pia douwes ziek /\ Ze staat in Nederland bekend om haar werk als musicalzangeres en actrice. Petronella Irene Allegonda Douwes is geboren in Nederland.

Douwes maakte zijn toneeldebuut als Norma Desmond in de musical Sunset Boulevard, en tijdens het theaterseizoen 2010-2011 was hij te zien in zowel de rockmusical We Will Rock You als het toneelstuk Masterclass, waarin hij het personage van Maria Callas speelde.

De rol van mevrouw Danvers was haar eerste op het podium, toen ze in 2012 in de musical Rebecca in Stuttgart verscheen.

Pia Douwes (56) is het nieuwe gezicht van de lijn Touched-by-cancer, die zij gaat vertegenwoordigen. Dat heeft Stichting Ingeborg Douwes donderdag bekendgemaakt. Sinds 1 februari is er een gratis hulplijn voor kankerpatiënten.

Met grote droefheid verlaat Pia Douwes de musical “Best of Broadway”.

Nelleke Huf, de nicht van fotograaf Paul Huf, is de moeder van Douwes, de dochter van de Amsterdamse kunsthandelaar Evert VII Douwes en Nelleke Huf. Naast het hebben van drie broers, groeide ze op in een huishouden zonder echtgenoot.

Pia douwes ziek
Pia douwes ziek

Douwes nam op haar twaalfde het besluit om naar een internaat in Amersfoort te gaan om haar havo voort te zetten.

De vrijwilligers die aan de lijn werken zijn zeer toegewijd. Douwes heeft de afgelopen tijd als medewerker zelf telefoongesprekken gevoerd en is van plan dit in de toekomst regelmatig te blijven doen.

Zij en haar broer, die zijn vrouw aan kanker had verloren, werkten samen om de lijn op te zetten, die ‘s avonds beschikbaar is.

Eind vorige week zou Pia beginnen aan de tweede helft van de touringproductie van A Midwinter’s Tale, waarin zij en Dimitri Verhoeven een muzikaal eerbetoon brengen aan het winterseizoen.

“Ik keek hier enorm naar uit, want de eerste helft van de show in het land was gewoonweg ongelooflijk geweest”, zegt de zangeres. Door mijn ziekte kan ik niet het niveau van dienstverlening bieden dat ik en het grote publiek van mij verwachten.”

Hoewel de Broadway-musical Best of Broadway nog niet in première is gegaan, heeft Pia Douwes helaas besloten de productie te verlaten vanwege planningsconflicten. Er is een slechte situatie ontstaan ​​voor de actrice en zangeres.

Pia douwes ziek
Pia douwes ziek

Carré in Amsterdam was niet de enige locatie waar het stuk werd opgevoerd. De musical Cats, die daarna in Moskou in het Duits werd opgevoerd, op één Russische zin na, werd later in zijn carrière opnieuw door Douwes in Wenen uitgevoerd.

Begin 1900 diende de eerste Nederlandse uitvoering van Cats als broedplaats voor de ontwikkeling van de moderne Nederlandse muziekscene. Het jaar daarop kreeg Douwes toestemming om te verschijnen in Les Misérables, een Nederlandse muziekproductie.

Fantine was het personage waarin ze verscheen. Terwijl ze optrad in Les Misérables, kreeg ze bezoek van tekstschrijver Michael Kunze en componist Sylvester Levay, die meewerkten aan een uitvoering van keizerin Elisabeth (Elisabeth in Beieren), ook bekend als Sisi, terwijl ze in de show was.

Zoals de musicalartiest toegeeft: “na het overlijden van mijn vader ben ik niet in staat geweest om het niveau van uitmuntendheid te bieden dat mensen van mij gewend zijn.” Hij was 90 jaar oud toen hij stierf op 6 maart 2019. Evert Douwes wordt herinnerd voor zijn vrijgevigheid en vriendelijkheid. Dat ze afstand moet doen van haar functie is ‘erg frustrerend’, zegt ze.