Petra Malm Familj
Petra Malm Familj

Petra Malm Familj /\ Petra Malm, som föddes den 30 mars 1977 i Kiruna, är den första kvinnan att antas till den topphemliga svenska militära specialenheten Särskilda operationsgruppen. Malms yrkesliv började när han tog värvning i den svenska försvarsmakten efter avslutad grundutbildning.

Innan jag skrevs in till SOG tjänstgjorde jag i sju år i Försvarsmakten och genomförde jägarutbildningen, som allmänt betraktas som “den tuffaste utbildningen man kan göra i landet.” Malm har skrivit historia som den första kvinnan att tjänstgöra i Special Operations Group, och hennes prestationer har hyllats över hela världen.

Hon väckte mycket oönskad uppmärksamhet när hon deltog i en brittisk dokusåpa där de tävlande övervakades av ledare (förmodligen tjänstgjorde i Special Air Service (SAS)) och fick gå igenom ett antal tester som måste ha modellerats efter SAS egna inträdesprov. En deltagare som inte uppfyller

behov elimineras oavbrutet med hjälp av ett filtreringssystem. Det var meningen att Malm skulle infiltrera gruppen som “Pam” och spionera på alla där så att han kunde ge övningsarrangörerna råd om vem de skulle välja. Därefter följde en rad intervjuer med svenska medier.

publicitet om framför allt hennes insats i SOG och hennes utökade arbete med Erica Dahlgren på Sveriges radio, vars frukt var ett inslag i P1 Dokumentär. Malm är numera egen företagare, och han beskriver sin nuvarande tjänst som “föreläsare och STAC Elitränare” “funktionell

militärkonditionering (både styrka och konditionsträning) för “hälsa, välmående, teambuilding, motivationsträning”. Under 2021 blev Petra Malm känd efter att hon varit med i TV4-programmet Elitstyrkans hemligheter. Detta är en svensk anpassning av en populär brittisk show.

program Vem vågar vinner i SAS. I detta program är Petra en av de fyra ledarna. Dessutom är hon den enda kvinnliga ledaren. Den 24 januari 2021 drog den svenska debuten stor publik. Lär dig strategierna för Kristallen 2021-mästarna!

årets bästa dokusåpa, som Petra svarade på med ett tacktal. Petra Malm har erfarenhet från militären och har tjänstgjort i ett främmande land. Vem är Petra Malm och vad har hon åstadkommit tidigare? Petra avslutade sina gymnasiestudier i Kiruna 2001 och gick sedan vidare till militärtjänst i Lule.

Malm gick på officershögskolan nästa år och kom så småningom med som fullvärdig officer i underrättelseskvadronen. Petra tillbringade sammanlagt 17 år i militären innan hon lämnade för att göra en karriär inom den akademiska världen som civil. Ämnen som tas upp i samtalen inkluderar bland annat:

vad som krävdes mentalt för att utföra så krävande uppgifter som den första svenska kvinnliga elitsoldaten. Hon arbetar också som personlig tränare och coach och använder sin erfarenhet från militären för att hjälpa sina klienter. Hennes undervisning och mentorskap hjälpte henne

Petra Malm Familj

hoppas kunna uppmuntra och inspirera andra att tro på sig själva och sätta sina behov främst. En P1-dokumentär, “Codename: Pam”, visar Pamela och låter henne diskutera sin tjänst i specialstyrkorna. Hon har gjort ett framträdande på Elitsyrekans hojemlighe också. En komponent av

Petra har inte kunnat glömma Kiruna; det är staden hon förknippar med lugn och förnyelse. Hon önskar att hon kunde ta med sig Norrland på affärsresor och hon bär alltid sin Snötass med stolthet. Redan som spädbarn använde Petras dotter Lappland Stoffel. Kero står för tradition, autenticitet och överlägsenhet för Petra.

respekt för produkten och miljön, tillsammans med en känsla av stolthet. Petra Malm är den första kvinnan som antagits i Försvarsmaktens specialinsatsgrupp, SOG. I 17 år tjänstgjorde hon i militären.

Under det senaste decenniet har vi arbetat under PAM-kodnamnet. Hennes barns födelse markerade början på hennes övergång till det civila livet. Vilket hon beskriver i sin nya självbiografi, med titeln, på lämpligt sätt, Kodnamn PAM, och som kommer ut i bokhandeln den 1 mars.

17, 2022. Petra är även aktuell på andra säsongslanseringen av populära succén Elitstyrkans Hemligheter i TV4 den 24 februari. Hon blir återigen en av lärarna som guidar deltagarna genom extremt svåra psykiska och fysiska svårigheter. Under en intervju med

MBra, PAM diskuterar allt detta och ger en mer nyanserad bild av mannen eller kvinnan bakom uniformen. Enligt Petra Malm, “Jag vill att min dotter ska vara som Pippi Långstrump.” Hur kände du att du var separerad från dina nära och kära så länge? Och vad tyckte Ida, din dotter? Vi är en sammanhållen familj som

uppmuntra varandra. Ska jag följa med och säga ja frågade jag Ida? Men mamma, du skulle aldrig säga till mig att jag inte kunde fortsätta gymnastik eller umgås med mina vänner, protesterade hon. Hon svarade: “Självklart kommer du att vara i Robinson”, trots att jag skulle vara borta i sju veckor. Enligt min åsikt,det är en stor affär som representerar vår familj på så många sätt. Hon och hennes följeslagare

ion på över 20 år bestämde sig för att bilda familj tillsammans. Hon säger, “Jag känner att något stort hände mig på insidan när jag blev gravid.” För mig var det avgörande bara att min

Vi kan garantera att vår dotter kommer att växa upp i en trygg miljö. Sedan finns det någon annan i världen som är viktigare än jag. Sedan var jag tvungen att fatta ett självcentrerat beslut att prioritera att ge en glad och trygg uppväxt för mitt barn. Petra är en elittränare och programledare i modern tid.

Idas mamma är författare och gymägare. När mamma frågar sig om det finns andra pappor som tjänstgör i SOG eller inte får hon veta att så är fallet.

Petra Malm Familj