Peter lusse ziek
Peter lusse ziek

Peter lusse ziek /\ Peter Lusse maakt zich al langere tijd zorgen over zijn gezondheid. Peter Lusse, 62 jaar, maakt zich al jaren zorgen over zijn gezondheid en heeft nu antwoorden. Zoals de acteur aan Story uitlegt: “Mijn lichaam mist een gen. “Mijn moeder heeft het aan mij overgelaten. De aandoening heeft geen invloed op moeders, maar kan worden doorgegeven aan hun zonen.

Pas een paar jaar geleden realiseerde ik me dat ik een tekort aan dat gen had.Ging naar de Amsterdamse Kleinkunstacademie, waar Peter Lusse leerde schilderen. Voor televisie was hij te zien als Garmt in de dramaserie New Neighbours en als Kees in May It Be Something More? in de film Friends for Life, en Eddie Veenstra.

Lusse speelde de hoofdrol in de film Flodder uit 1986 met Richard Gere. Tijdens de komst van Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal speelde hij ook Ballonpiet. Lusse was begin jaren negentig gastheer van de Vara-quiz Brainstorm. Eind jaren negentig presenteerde hij een wekelijkse show op RTL 4 genaamd Lekker Lang Lusse. In de jaren tachtig verscheen Lusse in een Smith’s chips-commercial (“Crispy sound, right?”).

Peter lusse ziek
Peter lusse ziek

Lusse en Cees Geel schitterden als de titelpersonages in Neil Simon’s The Odd Couple op het podium. Daarnaast was hij te zien in het toneelstuk The Pocket Dinner met Jon van Eerd en Carol van Herwijnen. Met de cabaretvoorstelling Shoulder Filling toerde hij in 1992 door Nederland.

Daarvoor maakte hij deel uit van de cabaretgroep Pappenheim (met Lenette van Dongen en Hans van Gelder). Lusse portretteerde Rippert in Rembrandt de Musical van juli tot december 2006.In theaterseizoen 2007/2008 speelde hij samen met Trudy Labij in Richard Alfieri’s tragikomische toneelstuk Zes danslessen in zes weken. Deze voorstelling won weliswaar niet, maar werd wel genomineerd voor een Publieksprijs.

Als onderdeel van het EO-programma De Mattheus Masterclass trad Lusse in 2009 op in de St. Vituskerk van Hilversum in de Mattheus Passion van Bach met niet-klassiek geschoolde uitvoerders.In 2009 werd Lusse genomineerd voor een Musical Award voor zijn rol als Amos Heart (Mr. Cellophane) in Chicago.

Toen Papageno in augustus 2019 verscheen in een bewerking van Die Zauberflöte in het Steengroeve Theater in Winterswijk, was hij een klassieke bariton. Wat is er in godsnaam met hem aan de hand? Zoals de acteur aan Story uitlegt: “Mijn lichaam mist een gen. “Mijn moeder heeft het aan mij overgelaten.

De aandoening heeft geen invloed op moeders, maar kan worden doorgegeven aan hun zonen. Pas een paar jaar geleden realiseerde ik me dat ik een tekort aan dat gen had. Want naast uitputtingsverschijnselen heb ik ook geheugenproblemen en een slecht gebit.’ Peters lichaam is in chaos omdat hij dit gen mist.

Vier jaar geleden ontmoette ik een biochemicus die mijn gezondheidsproblemen verbond met een gen dat ontbrak. Mijn stofwisseling is daardoor uitgeschakeld. Materialen worden volgens hem op het verkeerde moment en in de verkeerde hoeveelheid geleverd

Peter lusse ziek
Peter lusse ziek