Peter kuipers munneke vriendin

 peter kuipers munneke vriendin
peter kuipers munneke vriendin

Peter kuipers munneke vriendin /\ Donderdag kun je beginnen met het beluisteren van de nieuwe afleveringen van zijn podcast ‘De Weerman’. Over de lucht bij zonsondergang, zomerstormen en meer. Peter Kuipers Munneke (40), NOS-meteoroloog en poolonderzoeker, groeide op met weerkaarten en atlassen.

“Ik geniet ervan om de ijzige gebieden van de wereld te verkennen. Neem 20 voor mij.”Om zo snel mogelijk na het opstaan ​​de weer-app te checken, ben ik een ochtendritueel voor mij geworden. Wat was vannacht de laagste temperatuur ooit gemeten? Als ik dat vergelijk met wat ik had voorspeld, ben ik aangenaam verrast.

Het leuke van weermanschap is dat je prestatie van de vorige dag meteen wordt beoordeeld. Het feit dat ik gelijk of ongelijk had, heeft geen invloed op mijn humeur, tenzij ik het al een hele tijd fout heb.Het is echter uiterst zeldzaam dat ik een zonnige dag voorspel en dat het de hele dag regent.

Weersomstandigheden die vanuit meteorologisch perspectief identiek lijken, kunnen echter een grote impact hebben op het dagelijks leven. Neem twee dikke pakken wolken, de ene met veel vocht en de andere met veel vocht maar geen regen. Qua weer is er een dunne lijn. Voor wie hoopt op droog weer is dit echter een grote teleurstelling. Dan kan ik me daar op focussen.

Het is echter niet zo dat het weer altijd aan mijn kant staat. Mijn werkdag eindigde na het nieuws van acht uur. Op weg naar huis luister ik ongeveer 40 minuten naar Radio 2 of Radio 4. Ik verwijderde mijn mascara altijd voor de badkamerspiegel met mijn vriendin aan mijn zijde toen ik voor het eerst tv begon te kijken.

Terwijl ik dat vroeger in de studio deed, voelde het vreemd om in een trein of auto te zitten met een geverfd gezicht.””De manier waarop je je boodschap overbrengt is cruciaal. Mensen die iets van je willen afnemen, moeten eerst vertrouwen hebben in je geloofwaardigheid.

Als weersvoorspeller moet je autoriteit uitstralen en tegelijkertijd een verhaal in je voorspellingen verweven. dit is misschien een ondergewaardeerd onderdeel van het vak. Mijn voorganger op de weerafdeling, Erwin Kroll, stond bekend om zijn anekdotes. Veel mensen herkennen hem nog steeds omdat hij zo effectief was in deze rol.

peter kuipers munneke vriendin
peter kuipers munneke vriendin

Het is belangrijk om een ​​beetje humor toe te voegen aan je weerbericht. Ook updaten we onze weerkaartanimaties bij de NOS. Erwin Kroll was vorig jaar het onderwerp van een interview met mijn podcast. Hij is onlangs naar Frankrijk verhuisd en had het over de weerkaarten en animaties op het Franse bulletin.

Niet meer dan 40 graden Celsius is beter voor mij dan de min 20. Ik ben een grote fan van de ijzige landschappen. Naast mijn werk voor de NOS werk ik ook bij de Universiteit Utrecht, waar ik een jaar in Zweden heb gestudeerd. Een belangrijk deel van mijn werk is het bestuderen van poolklimaten. Het ongerepte landschap is een van de belangrijkste redenen voor mijn voorkeur voor die gebieden.

Je kunt het elders vinden, maar lang niet zo overtuigend. Er is geen andere plek zoals deze ter wereld voor natuurlijke pracht. Er is nooit een tijd geweest dat ik me bedreigd voelde tijdens mijn bezoek. Ik ben niet bang, maar ik zoek ook geen gevaar. Desalniettemin heb ik nooit veel nagedacht over wat er mis zou kunnen gaan in zulke erbarmelijke omstandigheden.”

Niet meer dan 40 graden Celsius is beter voor mij dan de min 20. Om de een of andere reden voel ik me aangetrokken tot de kou. Naast mijn werk voor de NOS werk ik ook voor de Universiteit Utrecht. Een belangrijk deel van mijn werk is het bestuderen van poolklimaten. Het ongerepte landschap is een van de belangrijkste redenen voor mijn voorkeur voor die gebieden.

Je kunt het elders vinden, maar lang niet zo overtuigend. Er is geen andere plek zoals deze ter wereld voor natuurlijke pracht. Er is nooit een tijd geweest dat ik me bedreigd voelde tijdens mijn bezoek. Ik ben niet bang, maar ik zoek ook geen gevaar. Desalniettemin heb ik nooit veel nagedacht over wat er mis zou kunnen gaan in zulke erbarmelijke omstandigheden.”

peter kuipers munneke vriendin
peter kuipers munneke vriendin