Parisa Liljestrand Familj /\ Parisa Molagholi Liljestrand är en moderat svensk politiker som föddes i Iran den 15 mars 1983. Sveriges kulturminister i Kristerssonförvaltningen sedan 2022. Parisa Liljestrand gick på Uppsala universitet 2001–2007 för att studera utbildning. För att uttrycka det enkelt var hon chef för

Parisa Liljestrand Familj
Parisa Liljestrand Familj

Till nästa år, Vaxholm. Hon grundade det direktdemokratiska partiet DemoEx 2002 och dess ledamöter satt i Vallentuna kommunfullmäktige under åren 2002 och 2010. Istället gick hon med i Moderaterna 2010 då. Hon vann valet 2018 och tog över som kommunchef i Det är staden Vallentuna.

Hon har även varit ordförande i de kommunala nämnderna för barn och ungdom, näringsliv och arbetsmarknad, planering och miljö samt Vallentuna Förvaltning AB. Så mycket avslöjade hon i ett stycke 2016 för Svenska Dagbladet.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

tar “varje chans” att iaktta både svenska och persiska högtider och högtider. Hon tror på “det libertarianska, de demokratiska idealen och oberoendet, inte minst”, och hon vill se dem skyddade. Eftersom jag ansvarar för moderaterna i Vallentuna är min primära motivation och ansvar att

När man ska bestämma sig för var man ska bosätta sig, arbeta och skaffa familj är Vallentuna en enkel sak. Ett samhälle där alla arbetar tillsammans och alla känner sig trygga och betrodda. Tillsammans hoppas jag att vi kan göra det så att alla kan avancera på sätt som står i proportion till deras förhoppningar och kompetens. Som ett resultat är jag övertygad om att den mest

En integrerad del av mitt jobb är att hjälpa människor att förverkliga sin fulla potential. Det är möjligt för vem som helst att klara sig i Vallentuna. Vad du åstadkommer och vart du siktar på att gå i livet är mycket viktigare än ditt ursprung. När den islamiska revolutionen i Iran började var jag och min familj tvungna att lämna landet.

plats och en nödvändighet för alla. Mina föräldrar visste alltid att de ville flytta till USA. Men tillvaron och livet hade andra planer. Det var därför en kylig januarimorgon som vi landade i Sverige och tog oss till Surahammars flyktingcenter. Nu när vi hade varit där ett tag kunde vi det

att nå en bestämd tidpunkt i sin tillvaro – i Vallentuna. Jag är född och uppvuxen i Vallentuna och tog sedan en examen i pedagogik från Uppsala universitet. Jag började bli aktiv i kommunalpolitiken vid sidan av studierna, till en början som medlem i ett parti jag hade grundat från grunden.

målet är att pröva direktdemokrati. Men efter en tid bestämde jag mig för att jag ville gå med i ett mer etablerat parti och moderaterna var det solklara valet. Jag var lärare, administratör och rektor på en gång i flera år.

blev aktiv i Vallentunapolitiken som moderaternas hobby. 2015 fick jag äran att bli uttagen till kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna, ett uppdrag jag har haft med mycket glädje och stolthet sedan dess. Sedan dess har jag haft den otroliga förmånen att regelbundet anstränga mig för att växa in

Vallentuna stad blir en ännu bättre plats att bo, arbeta och leka på. Det är ett uppdrag med många aspekter för mig, bland annat chansen att förbättra Vallentuna till förmån för kommande generationer. Men staden som har varit så bra för min familj och mig låter mig också ge tillbaka.

Parisa Liljestrand Familj

en hel del i en avgörande tidpunkt. Efter ankomsten till Vallentuna hade vårt ursprung ingen betydelse; det som räknades var vår avsedda destination. Som liten flyttade hon till Vallentuna. Det var 1986 när familjen använde flyktingsystemet för att fly Iran.

Surahammars kommuncentrum flyttades till ett område strax norr om Stockholm. Hon minns hur dagisklassen gick till biblioteket “som de sa då”, när biblioteket var helt annorlunda. Damerna sträckte ut dramat och barnen fick ta det slutliga beslutet.

böcker – men bara en var faktiskt en bok. Det var som att upptäcka en gömd skatt. Parisa Liljestrand är sedan snart 30 år bosatt i Vallentuna och skaffar familj där. För mig är det här området där jag har kunnat växa språkligt och socialt. Att betyda “Vallentuna” på svenska är “fantastiskt

Viktigt för mig – Dessa farhågor är särskilt viktiga för mig eftersom min familj flydde från Iran för att komma till ett fritt land där demokratiska idéer är allmänt accepterade. Parisa Liljestrand, nyvald ledamot i Vallentuna kommunfullmäktige, sa nyligen till Dagens Media att hon är “ganska stolt” över att vara transkvinna.

Som flykting hade hon “svårt att förlika sig med SD:s invandringspolitik”. Regeringen har nu starka samarbetsband med samma parti. En av de stora chockerna i regeringen Kristersson var utnämningen av Parisa Liljestrand, en central kommunledare, till posten som kulturminister.

Det första vi ville veta var hur kulturellt läskunnig hon är. Den nya ministern har avböjt att ge en intervju, men i hennes hemstad Vallentuna är invånarna delade om huruvida hon har några genuina kulturella intressen eller inte.ts. Säger ordföranden

socialdemokratisk ledare i Vallentuna, Monique Nilsfors, svaret är nej. Tillsammans har vi suttit ett helt år i kommunstyrelsen. Enligt Monique Nilsfors, vice ordförande i kulturnämnden i Vallentuna, “tror jag inte att hon har samtal om kultur med någon.”

Lars Vargö, som också är vice ordförande i kulturnämnden och partikollega i Parisa Liljestrand, har en annan synpunkt. En del av Parisa Liljestrands övriga politiska skriverier kan man lättare förstå. Hon föddes i Iran 1983,

men hon får det att låta som att hon har varit engagerad i politiken i Vallentuna sedan hon var tonåring.Redan 2000 gjorde hon sin politiska debut i en artikel för Expressen, där hon kämpade mot obligatoriska utbildningskrav inför åttan.

Parisa Liljestrand Familj