Niklas Wykman Familj
Niklas Wykman Familj

Niklas Wykman Familj /\ Niklas ke Wykman, född den 10 mars 1981 i Kalmar församling, Kalmar län, är en moderat svensk politiker som varit finansmarknadsminister i Kristerssonförvaltningen sedan den 18 oktober 2022. Sedan 2014, då han första gången valdes att representera den

Röstkrets för Stockholms län. 2006–2010 var han ordförande för Moderata ungdomsförbundet som dess ordförande. Han har varit moderaternas skattepolitiska talesperson sedan 6 mars 2020 och moderaternas ordförande sedan 6 mars 2020. 1997 blev Wykman inte bara medlem i, utan även ordförande i Moderaternas ungdomsförbund.

för Moderat skolungdom åren 2000 och 2001. På förbundets kongress den 25 november i Sollentuna besegrade han Mattias Thorsson, valnämndens val, och röstades in som ny ordförande.

röster 63-49. Inför sitt val till ledare för Moderata ungdomsförbundet studerade Wykman matematik och statistik vid Stockholms universitet och arbetade som teamledare på en kundtjänstavdelning. Wykman motsatte sig Sveriges antagande av euron i en omröstning som hölls 2003.

samarbetat med den något konservativa Medborgare mot EMU No-kampanjen. Niklas Wykman studerade ekonomi och matematik vid Stockholms universitet och tog en magisterexamen vid rebro universitet. Han är doktorand i nationalekonomi vid universitetet i rebro sedan 2013.

Utbildad vid ett universitet och sedan 2014 riksdagsledamot. Vid ett tillfälle i karriären fungerade Niklas Wykman som finansminister Anders Borgs politiska rådgivare i skattefrågor. Wykman gick med i Moderate Youth Association när han var 16 år gammal och fungerade som dess nationella president från 2000 till 2001.

chef för nämnden för ansvarsfull utbildning i gymnasieskolan. Vid ett konvent i Sollentuna kommun den 25 november 2006 valdes han oväntat till ordförande i Moderata Ungdomsförbundet och fick 63 röster till Mattias Thorssons 49. När väljarna röstade 2003

Wykman var aktiv medlem i den borgerliga no-organisationen Medborgare mot EMU, som motsatte sig Sveriges fulla medlemskap i Europeiska monetära unionen (EMU) och införandet av euron som landets valuta. Wykman var den drivande kraften bakom bildandet av Rimlig Ungdomsförening.

Niklas Wykman Familj

utforma sin politik på sex fronter: miljö, jämställdhet, ungdomssysselsättning, ungdomars deltagande i regeringen och integration. Han är känd för sitt förespråkande för en mer anpassningsbar arbetsmarknad, skydd av individens integritet och sin personliga vegetarianism.

skydda Sveriges djurliv. Wykman hotade offentligt att överge sitt parti när den borgerliga lagstiftande majoriteten antog FRA-lagen i juni 2008, och partiet hoppade av genom att lägga till integritetsförbättrande funktioner i lagförslaget. I januari 2007 rekommenderade Wykman en militär frigivning av den svenska

Dawit Isaak, en journalist, har fängslats i Eritrea. Inför Moderaternas partimöte 2009, som ägde rum i augusti, förklarade Wykman offentligt att partiet var impopulärt bland unga. Bortsett från sina förslag för integritet och arbetsmarknad, han också

Moderaternas integration för helheten. Flera svenska medier rapporterade den 31 maj att Wykman hade försvarat Israels styrelse på fartyget Ship to Gaza på sin Facebooksida. När Wykman hörde att konvojen hade hamnat i ett bakhåll och att flera människor hade dödats och skadats, satte han pennan på papper.

över på sin Facebook-dagbok: “Det är goda nyheter att Hamas inte kommer att ta emot det planerade besöket. Hela Gaza kan fira denna vinst. Terrorister, hjälpsamma idioter och Israels ideologiskt drivna mördare är alla ombord på fartygen på väg mot Gaza”. Ett antal andra tjänstemän och medlemmar i partiet reagerade negativt på kommentarerna.

kamrater. Wykman stod först vid sina kommentarer, men backade senare: “Ship to Gaza har kallats ett humanitärt uppdrag i den senaste pressen. Termen “politisk handling” är mer korrekt.” Omröstningen i riksdagen om huruvida IS-massakern i maj 2016 ska utses till folkmord eller inte sköts upp.

Wykman gick emot partipolitiken och röstade för planen, som skulle ha förhindrat folkmordet på kristna och andra minoriteter i Mellanöstern. Efter det var han inte längre moderatpartiets go-to guy i skattefrågor. Lagkamraten Maria Malmer Stenergard har tagit sin position i den lagstiftande församlingen.

Wykman utsågs istället att sitta i kommittén med uppgift att studera arbetsmarknaden. Det har gått mindre än tre år, men den 5 februari 2019 återinsattes han som Moderaternas skattepolitiska talesperson med ett löfte om att driva mer skattereformer. Mr Wykman, Niklas “Erkänn hängivenheten för

Förespråkare för lesbiska, homosexuella, bisexuella och “Niklas Wykman, en moderat riksdagsledamot, delade med sig av sina tankar om kontroversen kring regnbågsflaggan inför Stockholm Pride och World Pride på sin Facebook-sida.

Niklas Wykman Familj