Nicolien sauerbreij partner
Nicolien sauerbreij partner

Nicolien sauerbreij partner /\Nicolien Sauerbreij is een snowboarder uit Nederland. Ze is de meest succesvolle Nederlandse snowboardster tot nu toe, ze won de General Snowboarding World Cup en een Olympische medaille.

Ze nam deel aan de Olympische Winterspelen van 2002, 2006, 2010 en 2014.

Nicolien Sauerbreij (42), die in 2010 goud won op haar snowboard, blijft de enige Nederlandse Olympiër met een sneeuwmedaille.

Als Duracell-konijn gaat ze nu van warm naar koud, afhankelijk van de richting waarin de wind waait, wat leidt tot een verloren leven.

“Je blijft maar praten en praten en praten en praten en praten en praten en praten en praten en praten en praten en praten en praten

De handen van Nicolien Sauerbreij mengen zich graag in het gesprek als ze aan het woord is. En of Sauerbreij iets zegt. Ze is welbespraakt, vertelt met ijver, de ene regel na de andere snel na elkaar – en dat allemaal terwijl ze geweldige bewegingen maakt.

En nu zwaait ze met haar rechterhand plat over de tafel, waarbij ze bijna de mobiele telefoon voor haar neus, die ze gebruikt om het gesprek op te nemen, in de lucht gooit.

Van de ene sectie naar de volgende, en van het ene nummer naar het volgende. De jeugd van Nicolien Sauerbreij was allesbehalve gewoon. Het was allemaal vanwege haar avontuurlijke ouders.

Ze gingen op een camperreis nadat ze zich realiseerden hoeveel hun twee meisjes van de sneeuw genoten en er elke winter zoveel mogelijk tijd in wilden doorbrengen.

Sauerbreij beschrijft de periode als “een formidabel moment”. “Er was zoveel dat kon worden gedaan. Mijn jeugd was vol avontuur en het leven van mijn ouders is nog steeds vol avontuur.

Ze rijden nog steeds rond in de camper en ze zijn in fantastische staat. Ze zijn allebei in de zeventig, maar hun enthousiasme maakt me gek.”

Sauerbreij eindigde als 16e op de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn, waarmee ze misschien een einde maakte aan het probleem dat haar vier jaar lang had geplaagd.

Bij de laatste 16 speelde ze tegen Amelie Kober uit Duitsland, die in de eerste ronde werd uitgeschakeld. In de tweede run had Sauerbreij een voorsprong van maximaal 1,5 seconde en stond met één been al in de kwartfinales.

Nicolien sauerbreij partner

Ze werd echter met 0,03 seconden naar de finish geslagen. Kober kreeg uiteindelijk zilver.

Tijdens het WK-seizoen 2007/2008 was ze op haar best. Ze won ook de wereldbeker parallelslalom en de algemene wereldbeker.

Op 9 januari 2008 stond ze voor het eerst sinds lange tijd weer op de bovenste trede. Dit gebeurde op de parallelslalom in Bad Gastein.

Ze herhaalde de prestatie tien dagen later in La Molina, Spanje, in de parallelle reuzenslalom. Ze won de parallelle reuzenslalom in Gujo-Gifu, Japan, op 24 februari en Stoneham, Canada, twee weken later.

Naast de overwinningen werd ze dit seizoen twee keer tweede en drie keer derde, onder meer op het evenement Landgraaf. Carolien van Kilsdonk werd de tweede Nederlandse amazone die een .

Wereldbeker-discipline snowboarden in de parallelle slalom won na het winnen van de Wereldbeker in de halfpipe in het seizoen 1995/1996.

Ze won ook het WK in zijn geheel, een prestatie die nog nooit eerder door een Nederlandse was geleverd.

Nicolien is toegankelijk voor interviews, presentaties en clinics. Daarnaast werkt ze als Vitaliteitsambassadeur voor een vooraanstaande verzekeraar en spreekt ze met bedrijven over de verbinding tussen topsport en bedrijfsleven – zoals omgaan met teleurstellingen, doelen stellen, samenwerken en vitaliteit.

Tijdens haar presentaties vertelt ze vol passie over haar ‘reis naar goud’. Is ze open en eerlijk over haar tegenslagen en hoe ze die heeft overwonnen? Nicolien is oprecht als ze aankomt.

‘Ik doe liever het licht uit.’ Hoewel er nog steeds een kloof is tussen ons en het podium, zou ik me graag aansluiten bij het gezelschap na de presentatie.

Dan gaan mensen vragen stellen, wat leidt tot de meest intrigerende gesprekken, wat mij ook verrijkt. Sommige mensen vinden het in het begin opwindend: het winnen van een gouden medaille is meestal genoeg om het ijs te breken.

Nicolien sauerbreij partner
Nicolien sauerbreij partner