Moeder rick gtst
Moeder rick gtst

Moeder rick gtst /\ In de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden is Rik Bertus de Jong een personage. Acteur Ferri Somogyi speelt Rik sinds het debuut van de show op 14 september 1995, met een paar onderbrekingen.

In februari 2003 verliet het personage de serie en keerde terug in september 2007. Zijn laatste aflevering werd uitgezonden op 6 februari 2014, volgens zijn Twitter-feed. Somogyi keerde triomfantelijk terug naar de serie op 4 januari 2016.


Het personage van Somogyi, Rik, is speciaal voor hem geschreven. In 1994 namen de producers van de show contact op met casting director Harry Klooster om te kijken of hij een geschikte jongen in zijn database had. Om een ​​succesvolle acteur te zijn, moest deze jonge man zowel getalenteerd als aantrekkelijk zijn.

Als gevolg hiervan werd de rol van Rik speciaal voor Ferri Somogyi geschreven. Somogyi daarentegen moest een jaar wachten voordat hij in de serie werd opgenomen. Door het vertrek van Tim Immers en Antonie Kamerling kon Somogyi eindelijk zijn debuut maken.

Vijf jaar eerder moest ook het personage van Peter Kelder, Rik, uit een niet zo geweldige familie komen. In 1995 had de serie een aantal personages die zichzelf aankonden.

Een andere reden voor Rik’s introductie was om Anita Dendermonde een zetje op de ladder te geven. Nadat Mickey Lammers (Martin van Steijn) in 1994 het leven van Anita verliet, was het personage in de vergetelheid geraakt.

In 2000 werd het personage van Job Zonneveld onverwachts in de serie geschreven. Teun Kuilboer speelde in de film de zoon van Rik, Job. Kuilboer werd gekozen voor de rol van Job omdat hij op Somogyi leek.


Hij vertrok in oktober 2002 om een ​​carrière in de Verenigde Staten na te streven. Somogyi keerde in december na zijn vertrek terug voor nog drie afleveringen. Somogyi keerde eind januari 2003 terug naar Hongarije, dit keer voor twee weken.

Omdat Rik en Anita nu een gelukkig gezin zijn met hun pasgeboren dochtertje Rikki, krijgt Sabine Koning hier een waardig afscheid. Op 24 december 2004 zijn Somogyi en King herenigd met hun beste vrienden om Kerstmis te vieren en om hun steun te betuigen aan een selecte groep vrienden.

Moeder rick gtst
Moeder rick gtst

Somogyi keerde terug naar huis na tegenvallende resultaten in de Verenigde Staten. Het was de wens van Kennard Bos om Somogyi terug te brengen. De kijkcijfers van de show waren op dat moment in een vrije val en het had dringend behoefte aan een kijkcijferboost. In september 2007 keerde Somogyi terug voor een gastrol van drie maanden, maar hij bleef in plaats daarvan tot 6 februari 2014.

Toen hij begin 2013 aan de serie werkte, verklaarde Somogyi van plan te vertrekken en zich te concentreren op zijn DJ-carrière. Somogyi stemde ermee in om nog een jaar in de serie te blijven als hij een goede verhaallijn en een goede uitweg kreeg.

Speciale app “Springlevend” is gemaakt om te onthullen welke Meerdijker niet elke week een parachutesprong zou hebben overleefd tijdens de cliffhanger van het seizoen. Het bleek dat de persoon die verantwoordelijk was voor het doorknippen van de kabels Rik van Somogyi was.

Op 4 maart 2015 maakte Somogyi een terugkeer van drie afleveringen naar de show. In datzelfde jaar deed hij mee aan de app “Meerdijk” voor goede en slechte tijden, waar Rik’s voicemailbericht te horen was.

Moeder rick gtst
Moeder rick gtst