Moeder ogene ziek
Moeder ogene ziek

Moeder ogene ziek /\ Alle leden van OG3NE hebben duidelijk gemaakt dat Isolde Vol, hun moeder, in ernstige toestand verkeert sinds ze voor het eerst werden aangekondigd.

Het management van Isolde heeft bekend gemaakt dat de ernstig zieke patiënte heeft besloten haar behandeling stop te zetten.


De drie zussen droegen hun Eurovisie-inzending ‘Lights And Shadows’ aan haar op. Om voor mijn moeder te zorgen, een zeldzame botkanker, omdat ze ziek is.

Isolde ontdekte een knobbel in haar nek net voordat haar dochters Nederland zouden vertegenwoordigen in Kiev. Dat was ook onjuist.

Zo krijgt De Telegraaf van de manager te horen: “De nieuwe tumor in de nek van Isolde is behandeld na haar terugkeer uit Kiev. Haar bestraling is gedaan in de verwachting dat ze misschien beter zou worden”, zegt manager Benno de Leeuw.

Maar de verbetering kwam er helaas niet, dus heeft Isolde een moedig besluit genomen. “Ze moest ervoor kiezen om de behandeling stop te zetten.” Tot de toestand van Isolde verandert, zegt de manager van de zussen Amy, Lisa en Shelley dat we allemaal moeten afwachten.

Daarnaast merkt de manager op dat hij ongelofelijk veel bewondering heeft voor de manier waarop de familie met elkaar omgaat en met de ziekte van hun moeder omgaat. “Hun band met de ouders is heel hecht en er wordt veel gekletst binnen het gezin, ze helpen elkaar.”

Moeder ogene ziek

Is er iets dat je niet wilt missen van Libelle? Abonneer je op het tijdschrift. Profiteer nu van onze geweldige aanbieding: Een jaarabonnement op Libelle plus een gratis Mart Visser tas voor €149.

Isolde Vol-Malee, de moeder van de drie zussen van het zangkwartet OG3NE, is op 48-jarige leeftijd overleden. Ze leed aan uitgezaaide botkanker. De vocalisten stellen dat hun moeder wegging in het bijzijn van haar dierbaren.

De moeder van de zingende zusjes Lisa, Amy en Shelley was al enkele jaren erg ziek. “Na een heroïsch en lang gevecht heeft ze eindelijk de strijd verloren”, schrijft de familie in een verklaring.

Het nummer Light and Shadows, dat OG3NE zong op het Eurovisie Songfestival, was geïnspireerd op de ziekte van hun moeder. Door haar toestand kon ze eigenlijk niet naar het optreden van haar dochters in Kiev. Op het laatste moment vloog ze naar Oekraïne om de show bij te wonen.

Het drietal spreekt van grote droefheid. “We bidden dat haar moed en tijdloze grijns ons de kracht zal geven om door te gaan.” OG3NE heeft alle geplande activiteiten gepauzeerd om “het enorme verlies in alle rust te kunnen verwerken”.

“Het is echt een monument voor onze moeder”, voegt Shelley toe. “Zoals velen weten is ze ziek en door dit lied willen we niet alleen haar kracht geven, maar iedereen die ziek is en hun dierbaren.

Wij weten hoe het is.” Amy: “We willen ze aanmoedigen.” Het is al langer bekend dat de moeder van de tweeling Amy en Shelley en hun grotere zus Lisa ziek is.

Isolde Vol heeft een ongewone vorm van botkanker, een aandoening die enkele jaren geleden werd ontdekt. Op het moment van de betrokkenheid van het trio bij The Voice of Holland in 2014, was moeder Vol onder medische behandeling in Frankrijk.

Ze werd er echter niet beter op. Op dit moment gaat het niet goed met Isolde en vader Rick Vol verklaarde vrijdag tijdens de perspresentatie in Amsterdam dat zijn vrouw niet naar het zangfeest in Oekraïne zal afreizen.

Lisa: “De inspiratie voor het nummer is persoonlijk voor onszelf. Iedereen kent wel iemand die ziek is. Een gebeurtenis die je leven onverwachts op zijn kop kan zetten. Juist dan gaat het om de mooie momenten, de lichtjes. Vandaar Licht en Schaduw.” Shelly:

“We vinden het cruciaal dat mensen beseffen wat deze muziek betekent. Wat is de inhoud ervan. Natuurlijk sneeuwt het makkelijk in zo’n spektakel als het Eurovisie Songfestival, maar bij ons ligt het echt de nadruk.”

Moeder ogene ziek
Moeder ogene ziek