Moeder gerard joling leeftijd
Moeder gerard joling leeftijd

Moeder gerard joling leeftijd /\ Gerard Jan Joling, een Nederlandse zanger en televisiepersoonlijkheid, staat bekend om zijn zachte klanken en geestige opmerkingen.

Hij werd eind jaren tachtig bekend dankzij zijn hoge tenorstem en een reeks singles, waaronder ‘Ticket to the Tropics’ en ‘Love Is in Your Eyes’, hielpen hem internationaal succes te behalen.

Hij had ook succes in Azië [nodig citaat], waar hij meer dan 20 gouden en platina platen kreeg voor zijn inspanningen daar.

In residentie Joling is er een feestje. De moeder van Gerard, Janny, vierde vandaag haar 92e verjaardag en de 61-jarige zanger beweegt zich natuurlijk niet.

Jannie Joling, een belangrijke figuur in Gerards leven, kreeg nog regelmatig bezoek van de kunstenaar en ze was ook een vast onderdeel van zijn videoblog, Gerard vlog. Hij beschrijft de dood van zijn moeder als “zeer zwaar”.

Gerard Joling kreeg vanmorgen treurig nieuws: zijn moeder, Janny, is op 92-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van complicaties door een dubbele longontsteking.

De aankondiging hiervan op sociale media is een primeur voor de kunstenaar. De avond ervoor was ik bij mama in het ziekenhuis en kon ik haar hand tot het einde vasthouden.”

Moeder gerard joling leeftijd
Moeder gerard joling leeftijd

‘We zouden het zeker waarderen als we de kans krijgen om in alle rust met de familie mee te rouwen’, besluit Joling. Het indienen van steunbetuigingen was een dagelijkse gebeurtenis onder zijn leiding.

Als reactie betuigen beroemdheden als Humberto Tan, Olcay Gulsen, Britt Dekker en Frans Bauer hun medeleven aan de kunstenaar en wensen ze hem veel succes bij het verwerken van de tragedie.

Een paar dagen geleden werd de moeder van de Nederlandse zangeres opgenomen in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking.

Daarna werd ze opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis, waar ze een paar dagen bleef voordat ze vanmorgen overleed, ondanks de uitstekende zorg die ze kreeg van de verpleegsters.

Ik heb haar hand tot het einde kunnen vasthouden”, schrijft Gerard naast een foto van zijn moeder op Instagram, naast het bijschrift.

“Afgelopen nacht verbleef ik bij mama in het ziekenhuis” “Ondanks haar hoge leeftijd is het best moeilijk om mama gaan”, vervolgt hij.

Moeder gerard joling leeftijd
Moeder gerard joling leeftijd

Dat we haar zo lang in zo’n goede gezondheid hebben kunnen houden, maakt mijn broer, zus en ik enorm blij.”

Op 92-jarige leeftijd is mijn moeder vanmorgen overleden en met grote droefheid meld ik haar overlijden.

Corona veroorzaakte niet de dubbele longontsteking van mijn moeder, die drie dagen geleden optrad. De afgelopen dagen heeft ze in het ziekenhuis doorgebracht, waar ze uitstekende medische aandacht heeft gekregen.

In het ziekenhuis sliep ik vannacht naast mijn moeder, en ik kon mijn hand tot het einde toe op de hare houden. Het is best moeilijk om mama los te laten, ondanks haar hoge leeftijd en uiterlijk.

Het feit dat oma zo lang in goede gezondheid bij ons is geweest, heeft mijn broer, zus en ik enorm dankbaar gemaakt. Het zou enorm op prijs worden gesteld om ons de mogelijkheid te bieden om in vrede met de familie te rouwen.

Toen Joling oorspronkelijk als lid van De Toppers Nederland zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2009 in Moskou, zorgde een meningsverschil met Gordon ervoor dat hij de groep tijdelijk moest verlaten.

Jeroen van der Boom nam de plaats van Joling in als nieuwe aanvoerder van de Toppers.

Zoals gemeld in de Nederlandse krant De Telegraaf, maakte manager Benno de Leeuw bekend dat Gerard Joling en Gordon in december 2009 weer bij het team zouden komen, waarmee ze het trio voor het eerst in hun geschiedenis als viertal herenigen.