Moeder delphine boel
Moeder delphine boel


Moeder delphine boel /\ Prinses Delphine, voorheen bekend als Jonkvrouw Delphine Boel, de prinses van België, is een Belgische kunstenaar en lid van de koninklijke familie.

Ze is de halfzus van koning Filip van België en de dochter van koning Albert II van België en barones Sybille de Selys Longchamps.Prinses van België “Hare Koninklijke Hoogheid” werd officieel erkend op 1 oktober 2020. Ze was voorheen bekend als Jonkvrouw Bol, een titel die ze bekleedde als lid van de Belgische adellijke titel.

Delphine werd geboren uit barones Sybille de Selys Longchamps, wiens eerste echtgenoot de Belgische edelman en industrieel Jonkheer Jacques Boel was. In 1978 scheidden ze. Albert II, koning van België, is haar biologische vader.

De Chelsea School of Art and Design in Londen is waar Delphine in 1990 haar Bachelor of Arts in beeldende kunst (cum laude) behaalde. Ze volgde haar opleiding op kostscholen in Engeland en Zwitserland.


De 18-jarige Mario Danneels[8] publiceerde zijn ongeoorloofde biografie van koningin Paola getiteld Paola, van “la dolce vita” tot koningin (Paola, van “het zoete leven” tot koningin) op 19 oktober 1999 in Vlaanderen. Er stond een verklaring in het boek dat koning Albert een buitenechtelijke dochter had.

Delphine werd opgespoord door de Belgische media. Eerst werd aangenomen dat het boek van Danneels niets meer was dan ijdel geklets van zowel Bol als haar moeder.

Zoals de Belgische pers het zag, erkende de koning tijdens de kersttoespraak van 1999 dat Delphine Boel in feite zijn biologische dochter was.

Moeder delphine boel
Moeder delphine boel

Kerstmis is een tijd waarin we nadenken over de goede en slechte tijden in ons leven als gezin. Mijn vrouw, de koningin, en ik hebben goede herinneringen aan goede tijden en aan een moeilijke periode in ons leven meer dan drie decennia geleden. Om de moeilijkheden te overwinnen en het diepe begrip van en liefde voor elkaar te herstellen, moesten we samenwerken.

We kregen onlangs een flashback naar deze periode. We willen niet praten over iets dat persoonlijk voor ons is. We zouden echter heel blij zijn als anderen die tegenwoordig met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd, inspiratie zouden kunnen putten uit onze eigen ervaringen.

“On ne peut pas plaire à tout le monde” (You Can’t Please Everyone) werd uitgezonden op France 3 op 15 mei 2005, en dit was de eerste keer dat Bol beweerde de dochter van koning Albert te zijn in een interview met gastheer Marc- Olivier Fogiel.

Als 9-jarig meisje vertelde ze haar moeder dat haar vader, Albert, van zijn vrouw wilde scheiden en zich bij hen in Engeland wilde voegen. Vanwege de politieke gevolgen voor Albert lijkt haar moeder hier tegen te zijn. Toen ze 17 werd, beweert ze dat haar moeder haar de waarheid over haar vaderschap heeft verteld. Ze zegt opgelucht te zijn.

Tijdens haar komende interviews zal Bol onthullen dat ze Albert om hulp riep toen ze 33 jaar oud was. In overeenstemming met wat ze zei, antwoordde hij: “Ik zal je telefoontjes nooit meer beantwoorden. In feite ben je mijn kind niet”, wat, beweerde ze, haar pijn deed. Bol vervolgde dat ze tevergeefs had geprobeerd om via telefoon en brief in contact te komen met haar vader, maar ook via vrienden en politici.

Bol daagde koning Albert en zijn kinderen prins Filip en prinses Astrid in juni 2013 voor de rechtbank nadat Albert zijn immuniteit voor vervolging had verloren.

Met behulp van DNA-tests hoopte ze haar bewering dat ze de biologische dochter van de koning was, te bewijzen. Delphine besloot ook haar halfbroers en -zussen te ontbieden, ook al was Albert van de wet vrijgesteld.

Op 21 juli 2013 deed de koning afstand van de troon en kon Bol zijn onderzoek naar hem hervatten. Toen een rechter in maart 2017 oordeelde dat haar claim ongegrond was, kondigden haar advocaten aan dat ze van plan waren in beroep te gaan tegen de beslissing.

De biologische vader van Bol, Albert, werd op 5 november 2018 door de rechtbanken bevolen om een ​​DNA-test te ondergaan om te bepalen of Albert al dan niet zijn biologische vader is. Het niet onderwerpen aan DNA-onderzoek in België wordt beschouwd als bewijs van vaderschap, ondanks het feit dat het niet verplicht is.

Moeder delphine boel
Moeder delphine boel